Zamedzenie prestupu hluku ponad priecky.

Cim je lepsie vyplnit 2.5cm medzeru medzi prieckou a parozabranou? Mineralna vlna alebo PUR pena? Sadrokatonista radi nastriekat tam PUR penu. Zospodu vaznikov mam zaklop z osb a na nom je nalepena parozabrana. Potom sa vytiahli priecky a ostala tam ta medzera. Zateplenie je z drrevovlakna nafukaneho medzi vazniky z hornej strany osb.
Odpovedať
@jan45 @antonmesaros @montazsadrokartonu Dakujem
Odpovedať
Ludia to riesia vatou, ktora im ostala zo zateplenia, ale rovnako tomu neublizi nizkoexpanzna pur pena, ale budes jej potrebovat trosku viac :-)
Odpovedať
@keldon kvoli akustike radsej nejaka tazsia vata nez lahka pena.
Odpovedať
@keldon ja by som tiež volil PuR. Nenašiel som parametre oboch materiálov, takže neviem ti to porovnať, ale ani jedným tomu neuškodíš. PuR by podľa mňa mohla byť lepšia, lebo okrem toho že je pružná , má aj vyššiu pevnosť a aj vyššiu tesnosť, čiže môže utlmiť väčší frekvenčný rozsah, ale či by si to pri posluchu rozoznal neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@keldon neviem síce ako sú väzníky položené. Či sú len na obvode, alebo sú aj podoprene priečkou. Ak na obvode, pri rozpone cca 9m, môžu mať aj priehyb pri zaťažení 2 cm. Takže lepšie vatu. Ta bude s nimi pracovať. Veď strop sa bude aj tak asi znižovať?...
Odpovedať
@dobrydom Rozpon vaznikov je 10m, podoprete su len na obvode. Na povale v strede je mala povala 3x7m. Strop sa bude znizovat o 20cm.
Odpovedať
Ja by som koli pripadnemu zatazeniu povaly podlozil vazniky o daku priecku prieckovym materialom (neviem z coho ich mas) a zbytok vyplnil penou popripade nahusto natlacenou vatou. Len aby sa ti nepotrhala parozabrana ked bude nalepena o pur penu a usiel by ti vaznik napr o 1cm do strany. Nemusi, ale moze sa to stat :-(
Odpovedať
@rkorba To mi nepride ako velmi dobry napad. Krov je naprojektovany a statika prepocitana na urcite zatazenie s rezervou aby uniesla krytinu, sneh, solarne panely, ulozny prietor atd. Nosnu priecku nemam ziadnu vsetky su z 12.5 cm porfixu, akurat v strede domu je technicka miestnost vybudovana z 10cm Silky. Ale aj ta ma prvy rad z porfixu. Ak by som krov oprel o takuto priecku a strecha klesne len o 1cm ta priecka to nevydrzi a praskne. Neviem ci moze vaznik ujst o 1cm do strany ale pri tom ako je cely krov zavetreny a zospodu zaklopeny 12mm OSB mi to nepride pravdepodobne.
Odpovedať
@keldon Mame to velmi podobne, vaznik, rozpon tiez 10m (resp. dom ma na sirku 10m, takze -30cm na kazdej strane murivo), ziadna nosna v strede, na spodku vaznikov nabite OSB, prelepene spoje, pretrete latexom. Priecky (Ytong 15cm) sa vymurovali cca. 2-3cm pod OSB, zvysny priestor sa zafukal PUR penou, nasledne podveseny SDK strop. Tlmi to dobre, resp. nemam pocit, ze mam presluchy medzi miestnostami, okrem interietovych dveri samozrejme, tie su najslabsi clanok. Nejake foto mam v blogu.
Odpovedať
@danculd Dik, kuknem album.
Odpovedať
Profilova fotka
Lepšie ja tam dať vatu. Väzníkový krov alebo stopé trámy by nemali byť položené na priečkach. Hluku tadial bude prenikať minimum.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?