Vyduty strop

Dobry den, posim Vas v marci 2015 sme zrekonstruovali byt. Vsetko osietkovane a vonkajsia zrnita omietka. Pred par dnami sme zistili,ze asi jedna tretina stropu v izbe ovysa strop. Neviem ako dlho to tak mame. Viditelne nie je nic,zistili sme to len dotykom. Prosim vas je mozne,ze to padne? Ako by sa to dalo co najjednoduchsie opravit? Prosim poradte,dakujem pekne.
Odpovedať
1
2
@sylvia78 najjednoduchsie to opravis tak ze to podopries :-D :-D :-D Na aky podklad ste davali sietku s lepidlom? Kolko percent je odlepenych? Videl som par videi kde sa tak odlepila cela fasada v jednom kuse, je otazne ako velmi ste to spravili tak aby ste toho boli svedkom aj vy. Preto sa pytam na tie percenta.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav 1% z plochy stropu co odporucis?
Odpovedať
@majsterslovenska 1% ta sietka hadam udrzi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan len aby,len abypani teraz pocita percenta aby slavoslav potom dal fundovanu odpoved .
Odpovedať
@slavoslav izba je velka 4,7m x 3,5m, z toho dlha strana je komplet vstavana skrina a vydute je asi 2x2m ale moze to byt menej. Percenta teraz neviem. Ja som myslela,ci sa to neda uchytit nejak srobmi a potom nalepit stropne kazety,zakryt to. Nejake rychle a jednoduche riesenie na tera,len aby to nespadlo.
Odpovedať
@majsterslovenska nepocitam, len hladam riesenie, nakolko z penazi som vyhadzana, majstri ktori to robili po prerabke vysvitlo ze su ..... Vobec mi nereaguje na reklamaciu. Takze hladam a dufam,ze sa s tym da nieco urobit
Odpovedať
Profilova fotka
@sylvia78 strhnut dole ,oskrabat napenetrovat presietovat dat omietku penetrovat a namalovat najjednoduchsie a najbezspecnejsie
Odpovedať
@slavoslav je to stary tehlovy bytovy dom, aky material je strop neviem, islo tam lepidlo so sietkou,moze byt,ze sietka bola zle uchytena lepidlom?
Odpovedať
@majsterslovenska ok, to mi je jasne a nejake docasne riesenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@sylvia78 docasne riesenie je cakat kym to spadne,boh vie ako Vam lepili sietku je vela expertov ktory lepia sietku stylom ze nenatiahnu lepidlo pod sietku na to sietku a potom lepidlo ale prichytia na par bodoch sietku lepidlom, a potom natiahnu na vrch sietky lepidlo -moze to byt Vas pripad
Odpovedať
@majsterslovenska moze byt, je to mozne, zial ulakomila som sa na firmu kde robi bratranec, myslela som ze to budw ok. Jeho pracu poznam a nikdy nebol ziadny problem.Zial. Inak cely byt je ok len tato stena vlastne strop je problemovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@sylvia78 no co uz,,moze byt ze aj podklad nebol dobre napenetrovany, bol prasny a oduva s to ,pricin moze byt viac .Robil Vam to bratranec a necchce riesit reklamaciu?nieco mi tu nesedi ci?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majsterslovenska uz u nich nepracuje, ani mne ta cela firma nesedi,aj ich by som poriesila,ale najprv musim dat doporiadku izbu. Prosim neda sa to nejak poprichytavat a dat tie stropne kazety a potom neskor strhnut cele. Teraz nemam na to aby sa cely strop strhol,musela by som aj skrinu dat prec. Ja viem,ze som asi divna,ale prosim dalo by sa to nejak?
Odpovedať
Profilova fotka
trebalo by celý strop preklepat kde je oduté cele to oduté zhodit dole vyspravit a zapucovat do stratena a premalovt celý strop vyjde to lacnejsie ako ten poly-nezmysel .
Odpovedať
@majsterslovenska ok dakujem, takze sa to neda. Vdaka za radu.
Odpovedať
@majsterslovenska zacat sa venovat zmysluplnejsim veciam ako hrat sa na trola. @sylvia78 ak to chces len koli bezpecnosti tak cokolvek tam naskrutkujes tomu pomoze, okrem kaziet z polystyrenu, pod tie by si musela naskrutkovat tanierove podlozky co sa pouzivaju na fasady a na ne si mozes nalepit tie kazety. 2x2 ke velka plocha a neda sa povedat kolko to vydrzi, lebo nikto nevie ako je nalepena zvysna plocha.
Odpovedať
@slavoslav dakujem velmi pekne. Ja by som to chcela iba ako prechodne riesenie, peniaze,zdravotny stav...nerada by som to rozoberqla ale padne dovody na to aby sa to len zabezpecilo, je to izba mojho synceka. Jednoducho teraz na rychlo a bezpecne a potom to dam strhnut. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav tanierove hmozdinky aby podrzali oduvajucu sietku aj s omietkou-to uz je iny dezert.a kde ich vrtat po obvode?kolko kusov pouzit?ake dlhe maju byt?Ked ich bude vrtat najskôr jej spadne ta oduta omietka ci? ale treba vyskusat.
Odpovedať
ja by som to nasprosto poobíjal a znova naniesol omietku -otazka znie prečo to odpadáva nutne zistiť-neoplati sa robiť na 2 krat synžeka tak ho dajte inam a uskromnite sa s priestorom- ide o to aby to nespadlo na niekoho lebo aby ho šľak netrafil zo ľaknutia
Odpovedať
@sylvia78 nuž ťažko niečo opravovať keď nechcete ani presúvať skriňu, pracanti zrejme len natiahli sieťku s lepidlom na starú omietku a zdalo sa že vybavené, avšak asi nie celkom. 2x2 metre je veľká plocha a už by som sa bál popod to chodiť. Možno by bolo lepšie riešenie urobiť sádrokartónový strop.
Odpovedať
@majsterslovenska ano lepšia rada je "majsterslovenska @sylvia78 docasne riesenie je cakat kym to spadne..." nechceš aby som tu postol projekt s výpočtom? hnidopich
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav vsak chlape nevies o com tocis stavbu domu ti urobil niejaky Jozko z horneho konca,ani prstom si nepohol, a tu mi budes nadavat do trolov a hnidopichov sa uspokoj ,pisat hluposti radsej nenapis nic .Si asi stavbu videl z rychlika -zazil si jednu situaciu -prerabku svojho bytu alebo domceka a teraz si tu honis ego na mne ,ake mas skusenosti realne ?nie to co si cital,pocul niekde? do takých ako si ty si rad vrtnem ,keby si pozorne cital celu diskusiu ...skoda pisat ...pokracuj dalej rad budem pripajat komenty a pytat sa ta na rady ani na jednu si mi neodpovedal.
Odpovedať
@majsterslovenska @slavoslav Pani prosim Vas nehadajte sa. Strop bude strhnuty. Len sa tu prosim nehadajte.
Odpovedať
Profilova fotka
@sylvia78 Strhnúť dolu a urobiť ešte raz a poriadne.
Odpovedať
@vrajmantak ano dakujem, v celom byte drzi, iba tato izba sa odula. @ragnar skrina je vstavana, a ako som pisala mam dovody preco to potrebujem teraz urobit na bezpecne a potom to strhnem. Dakujem za rady a strop sa strhne.
Odpovedať
@majsterslovenska a čo potrebuješ radu ako sanovať 0,16m2 omietky, čo si pýtal v prvej otázke? niekoľko krát @sylvia78 uviedla, že to nechce teraz strhávať, tak jej mám ako ty poradiť nech počká kedy jej to padne na hlavu ? Keď to začne robiť a nedaj Boh sa to začne pri vŕtaní odlepovať vo väčšom tak to bude strhnuté teraz a nie ako plánuje. Ale ak to ukotví oceľovými natĺkačkami s tanierikom (aby to zachytilo sieťku) ak jej to vydrží ako plánuje. A kľudne na tie tanieriky môže nalepiť nejaký lacný ľahký obklad z polystyrénu aby boli tie kotvy schované. Ja rozumiem tomu, že pre teba ako maliara (tak tipujem, oprav ma ak som vedľa) to môže byť trochu komplikovanejšie ale ver mi splní to čo sa od toho očakáva. A aj keď sa tváriš ako by si ma dobre poznal si úplne mimo lebo som musel aj ja pohnúť prstom, Bohužiaľ nie len na tom svojom dome, aj keď sa na stavbách venujem ďaleko komplikovanejším veciam.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav dakujem za odpoved,ano venujem sa malovaniu- hlavne,to si trafil ,teba tipujem ked uz sa motas po stavbe a posobis dolezito ba priam az komplikovane zahadne na rozpoctara pracujúceho s Cenkrosom ktorý ti nainštaloval sam sef firmy Kros aby si nebol obmedzovaný a zdrziavany pri praci na daleko koplikovanejsich vecich
Odpovedať
no ak to robili majstri ako som ja videl tak sa ani necudujem ze to nedrzi postup prace sietku sponkovackou chytili o stenu a potom natiahli kleber alebo nieco take. a odpoved mi sme majstri tak nemudruj neboj nic ono to udrzi robieva sa to aj tak
Odpovedať
@majsterslovenska vedľa, skús druhý pokus.
Odpovedať
Profilova fotka
Každopádne to bude potrebné urobiť celé nanovo. Neviem presne jak to robili ale mohla byť nanesená len tenká vrstva klebru a kým sa dostali na to miesto už lepidlo stuhlo a nestačilo to aby sa sieťka prichytila. To zistiš ked to strhneš. Čo je dalšia vrstva? Stierka alebo omietka? Zväčšuje sa tá odutá plocha?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?