Striekanà izolàcia či sklenà vata

Potrebovala by som radu či by sme sa mali rozhodnùť pre striekanū izolàciu alebo pre sklenù vatu na plafòn.
Odpovedať
ja mám cenovu ponuku na striekanu izolaciu raz tak drahú ako na vatu, výhoda striekanej je v rýchlej aplikácii, vyplním každú dieru, stačí menšia hrubka, do striekanej sa neusadia zvery ja idem kvôli cene do vaty
Odpovedať
@petom85 ak mate nadbytok penazi, tak striekanu... len si nenechajte nahovorit, ze 20cm staci.
Odpovedať
@romanesdesign "stačí menšia hrubka" - dakujem za nazorny priklad.
Odpovedať
@gashtaan 20-25cm miesta tam máme
Odpovedať
Profilova fotka
Vata je pri svojpomocnej pokladke boj. Ked vam ju budu klast iny, bude odflaknuta... V projektovej faze by som vazne uvazoval nad betonovym stropom, pri zrealizovanej HS nad sypanym polystyrenom.
Odpovedať
@romanesdesign to je taký shit že sa tam neusadia zvery.. šak do vaty sa ti tiež neusadia ak si dáš záležať pri robení podbytku! ja taktiež som uvažoval, čítal, študoval, radil sa, či dám striekanú alebo vatu a nakoniec to ostalo pri vate.. a vieš prečo? Lebo striekana ma vychádza 1,5x toľko (hrubka 20cm) ako sklená vata 60cm a neverím tomu, že tých 20cm tej ich smiešnej mäkkej peny (čo každý striekač má skúsenosti pomaly 50rokov s tým) nahradí klasickej 60cm sklenej vaty.
Odpovedať
@petom85 To si na tej ,,správnej" adrese s otázkou. Tu si každy obhahuje svoje a mysli že to jeho je to nejlepšie riešenie. Čo sa tyka súčinitelu prestupu tepla obydve riešenia maju približne rovnake hodnoty pri porovnatelnej hrubke. Pri tepelnom odpore, to už až tak dobre pre vatu nieje. Nikdy z vatou tak nezaizoluješ všetky priestory ako striekanou izolaciou. Na rozdiel od vaty striekana izolácia ma stabilny tvar drži si formu a nesada. Vata po rokoch zlahne, v komplikovanych miestach sa urobia medzery a hoci na začiatku mali porovnatelny tepelny odpor po niekolkych rokoch je pena na tom 2 x lepšie ako vata. A usporu na vate ako tu umelci uvadzaju tiež nejak velku nemaš, lebo na penu maš cenu aj s robotou zmaknutu za jedno doobedu, a na vatu cenu práce nikto neuvádza, lebo každy sa s tým niekoľko tyždňou morduje sam a vdychuje to svinstvo z vaty.
Odpovedať
@ruren heh, ze "niekoľko tyždňou" :-D
Odpovedať
Profilova fotka
a preto tam treba dať polystyrén..Penou sa to len doplní
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?