Stierkovat sadrokartonovy strop?

stavitel mi dal otazku ci chcem do sietky a lepidla + omietku na sadrokartonovy strop ci nie ? ako mate vy a ake su vase skusenosti ?
Odpovedať
Ako dá sa, ale je to zbytočné. Samotný SDK je hladký, stačí ho len pretmeliť a vymaľovať alebo ak chceš, tak dať tenkú stierku. Dosiahneš tým hladký povrch.
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne dobre prubrusit ten tmel a potom stierku netreba
Odpovedať
@pitt2701 Mozno sa pytal kvoli tumu ak mas cementovu omietku na stenach drsnejsiu ci ti k tomu nevadi hladky strop. Inak davat lepidlo a sietku na sadrokarton je zbytocne, ak chces dokonale hladky tak sa to tmeli bez lepidla sietky a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@pitt2701 jedine z estetickej stranky to ma zmysel, ze nechces hladky strop..inak netreba
Odpovedať
nehladky strop sa da docielit aj inac ako sietkovanim a tahanim omietky :) ked tam je sietka a lepidlo nieje to uz na sadros moc tazke?
Odpovedať
Mne to tak spravili cca pred troma rokmi... Nejak som to neanalyzoval, chcel som mat strop aj steny rovnake z fajnputzu... Vsetko drzi nic neprasklo... A ani nevyzera, ze by sa to chcelo v najblizsej buducnosti nejako zmenit... Takze ano da sa to, ci je to lacne a spravne to komentovat neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
@pitt2701 Je to vyslovený nezmysel - stierkovať. Sadrokartón je vymyslený tak, aby sa rovno namaľoval a basta... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pitt2701 je viac stupňov rovnosti povrchovej úpravy sdk, posledná je celoplošné natiahnutie stierky, funkciu sieťky plní papierový obal sdk
Odpovedať
@leonardom A ked chces aby vyzeral rovnako drsne ako steny?
Odpovedať
Profilova fotka
Ale veď ten rozdiel nikto nevníma. pri montovaných stavbách (ale aj rekonštrukciách) sa robia celé priečky zo sadráča. Omietať sadráč sú zbytočne vyhodené peniaze. ;-)
Odpovedať
dakujem za nazory... akurat mi stavitel povedal ze potom nepraskaju rohy ked sa da do sietky sadrokarton
Odpovedať
Profilova fotka
@pitt2701 Sadrokartón prakticky vždy pukne na spojoch s murivom - pretože dilatuje. Ale toto sa dnes rieši akrylátovými tmelmi - obídu sa všetky spoje - za 10 minút je izba hotová.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pitt2701 Jasne, staci paska do rohov naco zagrcat cely plafon, to su ti murari a nauctuju ti dalsich 10€ za meter
Odpovedať
Profilova fotka
@pitt2701 na to su rohove pasky...
Odpovedať
Profilova fotka
súhlas so všetkými predošlými, len nie sieťku.
Odpovedať
@jan45 ani stierku ?
Odpovedať
Profilova fotka
@pitt2701 Stierka je požadovaná povrchová úprava, začína maľovkou, môže byť stierka, obklad, to je otázka vkusu a peňazí. Niekomu vadí rôzna štruktúra stien a stropu, zjednotiť sa to dá len stierkou. Ale stierka sa nanáša na sdk dosku, ten Váš dodavateľ nechápe, že sieťka nahrádza pri polystyréne povrchovú tuhosť, je to úplne iná technológia a iný účel. sdk nepodlieha ani zmršťovaniu ani jednotlivé dosky nemajú rozdielnu rozťažnosť ako pri prekrývaní prechodov medzi napr. drevom a murivom.
Odpovedať
@jan45 dakujem ... dam to asi bez tych stropov takze potom sa iba maluje priamo sdk
Odpovedať
Profilova fotka
Aj v ramci sadrokartonu su urcite standardy a triedy kvality. Oznacenie maju Q1 az Q4. Najvyssi standard tmelenia je celoplosne stierkovanie oznacene ako Q4. Viac info najdete na http://www.knauf.sk/files/File/pdf/te... alebo http://www.rigips.sk/files/kniznica/l... Su tam popisane vyhody kazdej urovne a kedy ich je vhodne pouzit. Na Slovensku je povazovany za standard tmelenie v kvalite Q2 (pretmelenie, prepaskovanie a prebrusenie spojov). Takze celoplosne tmelenie/stierkovanie nie je zbytocnost, ale skor riesenie pre narocnych zakaznikov, ktorym standardne pretmelenie spojov nepostacuje.
Odpovedať
@pitt2701 Ahoj. Stěrkování s výztužnou tkaninou je rozšířený nešvar a to naprosto popírá smysl sádrokartonových konstrukcí. Ty byly vyvíjeny dlouhodobě tak, aby se do toho nemusely míchat jiné technologie. Například do suché výstavby montovat mokrou stěrku. Není pravda, že SDK desky nedilatují. Dilatují a to z důvodu, že sádra je silně hydroskopická a váže nadbytečnou vodní páru ze vzduchu. Následně tu vodu uvolňuje ( opět ve formě vodní páry ). tím dochází k roztahování a smršťování celé desky, která tvoří podhled. Co se týká vyrovnání celého povrchu, tak je několik možností. Základní je přestěrkování zatmelených spár s výztužnou mřížkou a následné vybroušení. I když na první pohled vznikne rovina, není to pravda. Vzniknou takové vlny, které jsou při určitém úhlu nasvícení vidět. Další je vytmelení nějakým finištmelem a vybroušení větších vln. Ty již nejsou tak vidět. A nejlepší je celoplošné tmelení. Tím se udělá skoro dokonalá rovina. Jenže to již nemůže dělat amatér, který to dělá jednou za život. Co se týká struktury, tak není nic jednoduššího, než na vymalování použít speciální barvu s plnivem. To vytvoří strukturu, jako by tam byl štuk. :-)
Odpovedať
@praoteccech Ďakujem, vieš mi poslať link na takú farbu s plnivom, ktorá dá sadrokartónu struktúru štuku ?
Odpovedať
@pitt2701 Ahoj. Určitě je toho spousta . Například : Primalex. ;-) http://www.primalex.cz/products/69-pr... ;-)
Odpovedať
@praoteccech dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?