Starý trámový strop

Profilova fotka
Dobrý večer. Poprosím o radu k riešeniu stropu v starom dome. Ide o trámový strop, ktorý je zospodu trámov podbitý drevenými doskami- staré, so škárami, vykrivené, na doskách bol šaš a omietka. Zvrchu v podkroví je na trámoch tiež drevený záklop a tenká škrupina asi škvarobetón. Strop nie je zateplený, nad ním je už len podkrovný neobývaný priestor - krokvy, škridla-sedlová strecha bez zateplenia. Uvažovali sme, že dáme medzi trámy tepelnú izoláciu, zaklopíme to OSB doskami 15 mm a potom napínaný strop. Ten preto lebo máme obavy z praskania a pukania sádrokartónu, nakoľko trámy sú hrozné, krivé, nerovnaké. A taktiež nechceme znižovať svetlú výšku, ktorá je už teraz len 2,5 m. Je tam nutná aj parozábrana? Ďakujem za každú radu, pripomienku.
Odpovedať
Dolný záklop z omietkou - tkzv. palach dole, vsetko vycistit, z horneho zaklopu dole skvarobetron a potom sa mozu zacat ostatne prace.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas89374 zaujímavý pohľad, ste dodávateľ? Toľko zbytočnej práce , aký to bude mať účinok? @dada_krissakova izoláciou je vrstva vzduchu medzi trámami, kvalitnejšiu izoláciu nezoženiete, napínaný podhľad je dobrá myšlienka, priložil by som izoláciu na strop na povale, buď do roštu s podlahou, alebo volne
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Ďakujem veľmi pekne za radu. Takže zospodu bude OSB doska a napínaný strop, medzi trámy nedáme nič a do podkrovia, ktoré je nevyužívané, po vyčistení prachu zo škrupiny - vatu. Škrupinu dávať dole nebudeme. Možno pod vatu na škrupinu nejakú fóliu. Ešte raz vďaka za radu. Pozdravujem a želám všetko dobré.
Odpovedať
@jan45 nie som dodavatel, sam som si to tak realizoval, zhora dole skvarobeton preto lebo nie je tam k nicomu a palach zhodit preto lebo tak isto tam nema funkciu a nachadza sa medzi tramami vela bordelu, a ak to nechcete cely zivot dychat tak je lepsie to vycistit a potom samotna montaz SDK podhladu do tramov je hracka, je to zo zaciatku trochu viac roboty ale ma to vyznam, rozpraval som sa s ludmi co si nechali palach - odradila ich manualna praca ale druhykrat by to uz neurobili tak a pekne by to dali dole, nema to tam co hladat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?