Sadrokartonový strop na starú omietku

Profilova fotka
Ahojte, snáď nevytváram zbytočne novú tému. Ako názov napovedá chceme spraviť viacmenej svojpomocne sdk strop už pod existujúcu omietku v staršom RD. (Omietku sme nechali z dôvodu aby sa dalo kúriť a pracovať aj v zime.) Niektoré priečky som odstránil a tak som medzi doskami videl aj trámy. Sú od seba cca 50+- ale niekde sú aj 70cm. To sú len miesta kde to je vidieť. Preto sa chcem spýtať kto má skúsenosť s podobnou záležitosťou. Ako sa to rieši v takomto prípade? Nieje v tomto problém ak sú niektoré trámy aj dalej o 20cm uložené?
Odpovedať
@john_coffey bojíš sa či ti to unesie SDK?
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 Skôr som myslel na to či nebude vadiť keď bude drôt alebo priami záves tak nerovnomerne od seba... V novostavbách taká odchýlka na rozostupe trámov asi neni.
Odpovedať
Profilova fotka
@john_coffey pozri môj album. Robil som v celom dome, bez problémov. Dosky a rákosie od spodku som nechal do toho som uchytával závesy.
Odpovedať
@john_coffey ja som to robil presne tak isto ako @matko291 tiež to mám v albume. Upravoval som aj otvor na schody, kde som musel "uzatvoriť" časť pôvodného otvoru medzi trámami, tak som na nich nahádzal dosky (recykloval som rozobraté) a na dosky závesy. drží to pohodlne. Dokonca som sa celou svojou váhou (80 kg) na tú konštrukciu (SDK) zavesil a udržala ma. Takže nejaký "ľahký" SDK to znesie určite 🙂
Odpovedať
@john_coffey ale je a oveľa väčšia... Ale iba strecha a vaznikovy krov je na toto top😉
Odpovedať
Profilova fotka
Potešilo ma že som hneď nedostal odpoveď že nech strhnem starú omietku zo stropu. Tak aby som spresnil moje obavu. Pred montážou závesov ste hladali trámy? Alebo ste ich upevnovali aj mimo nich? Predsa len to doskovanie bolo naklincované pred 40 rokmi.
Odpovedať
@john_coffey v pohode aj mimo nich. Moje doskovanie ma 60 rokov 🙂 vrstvaomietky zvykne but aj 3_4 cm tak odporucam aspo n 60 dlzku skrutiek
Odpovedať
Profilova fotka
@john_coffey kde vyšlo a sroby som dával z utahovacim driekom, samozrejme parozábranu ak budeš zateplovat padlas
Odpovedať
Profilova fotka
@matko291 Jasné ,musím nejaké zateplenie dať pod Sdk a aj parozábranu. A ešte lepšie by bolo zatepliť aj priestor medzi hranolmi. No to bude ešte len zábava.
Odpovedať
@john_coffey rozostup cd dajte 40cm
Odpovedať
@john_coffey ja som dal rozostup ako napisal @profistavbari a zaves kazdych 50 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za super informácie. Vyrátam cca materiál a aspoň časť z neho nakúpim. Potom si začnem značiť miesta závesov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja som robil takto
Odpovedať
@john_coffey to čo pridal @matko291 je pekná poctivá práca s krížovou konštrukciou. Ja som dával len jednoduchú a nemám žiadny problém s praskaním. 🙂
Odpovedať
@matko291 krížová je lepsia z hľadiska požiarnej odolnosti ale keďže nosná časť má menej " bodov kotvenia" tak by som na starý strop kde neviem presne umiestnenie krokiev,kliestin volil jednoduchú a ako písal susedkovci každých 50cm zaves,rozostup 40cm CD.
Odpovedať
@matko291 ešte spevniť spojky a je to 👍
Odpovedať
Profilova fotka
@profistavbari prosím viac info o tých spojkach. Ďakujem
Odpovedať
@matko291 z boku cd zaistiť spojku- nitovanie lisovanie alebo TEX skrutka.
Odpovedať
Profilova fotka
@profistavbari no to už nedám sadra je už hore 😉 a ma to zmysel? Už sa to nemá kde pohnúť keď na hodíš platné, tie to všetko zviažu
Odpovedať
@matko291 samozrejme žiaden vpliv to na funkčnosť nemá. Zaisťujú sa kôli požiarnej odolnosti. Vysoká teplota námaha železo a spojky sa rozpoja. Jednoducho nezaistene spojky majú za následok nižšiu požiarnu odolnosť. Funkčné to je a vpliv na praskanie SDK to nemá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?