Sadrokartonova konstrukcia na drevene podbijanie, tramovy strop

Majstri mi namontovali konstrukciu na sadrokarton (podla obrazku), na dreveny strop. Mam podozrenie ze pri takejto konstrukcii moze v buducnosti sadrokarton v spojoch praskat. Moze to tak podla Vas ostat? Nemal by sa dat este krizom dalsi CD profil a spojit krizovou spojkou? Podla tej konstrukcie mi to vychadza ze sa dosky nebudu spajat na CD profile ale mezdi nimi. Dakujem
Odpovedať
prerobit, totok, toto neboli majstri ale fusovnici, ako takto mozu dat CD profili aby spoje boli niekde v tramtarii?
Odpovedať
Profilova fotka
CDcka maju mat osovy rozostup 50cm. Priecne spary dosiek sa musia stretat na CD profile.bud prerobit rost alebo dorezavar dosky podla rozostupu profilov.a samozrejme jednotlive rady dosiek prekladat aby nevznikali krizove spary...
Odpovedať
o spajani OSB to bol len moj typ mozno to maju vyspekulovane inak, samozrejme sa este opytam kde to chcu spajat. Skor ma zaujimalo ci je priamy zaves na dreveny strop dostacujuci na to aby to nepraskalo.
Odpovedať
Profilova fotka
Po prvé ... ako môžete nazvať takých čo spravia toto majstrami! Po druhé ... vy to viete lepšie ako oni ako je to správne
Odpovedať
@janiiik84 sadrokarton teda nie OSB :). @marrtile tak nejak som si to predstavoval, nosna konstrukcia a potom volne zaveseny CD profil cez spojky. Ale videl som aj instruktazne video od Rigipsu kde to davali len cisto v jednej rade na priamy zaves, ale bol to betonovy strop. http://youtu.be/Rl1QDU8xkts
Odpovedať
Profilova fotka
Spravte to takto a máte pokoj. Na spoje jednoznačne použiť výstužnú papierovú pásku
Odpovedať
Profilova fotka
A tmeliť takto
Odpovedať
Profilova fotka
@marrtile ahoj ja mám všade túto pásku a veru sme ju preklínali dosť.v jednej izbe sa nam krasne oddelila od steny a strhla aj stierku.a su aj ine miesta kde sa oddeluje.Toť moja skusenosť.s páskou..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja túto pásku používam 15 rokov a žiaden problém..treba ju vedieť správne použiť a samozrejme správne urobiť sadrokarton
Odpovedať
Bol som to premerat a rozostup je 50cm a kazdy treti profil 20cm cize (120cm) pre jednu dosku. Vychadza to ze by doska mala ist po dlzke v smere profilu. Spajat sa bude dlhsou stranou na CDcko. @marrtile Dakujem za radu. Poviem im nech to prerobia na krizove spojky.
Odpovedať
Profilova fotka
@janiiik84 OK
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@marrtile prosim Vas na tom obrazku o co mate uchytenu tu reflexnu foliu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
obojstranná páska sa tam dava
Odpovedať
jaj podla obrázku :-D ,ja to robím zo spinkovačku
Odpovedať
Profilova fotka
@milagros Sponkovačkou o krov
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Tiez chcem cosi podobne 1) je lepsie dat parozabranu priamo na dreveny zaklop a potom spravit SDK konstrukciu? 2) keby bola parozabrana az na konstrukcii SDK, chcel som este medzi SDK a drevenym zaklopom vyplnit vatou 3) ked mam rozmer miestnost 3,2m x 4m netreba krizovu konstrukciu respektive od akych rozmerov je dobre davat krizovu konstrukciu pre SDK.
Odpovedať
Profilova fotka
@rabbit_ko ked chces dat vatu tak samozrejme parozabranu pod nu z vnutornej strany.A na strop sa uz robi len krizova konstrukcia.
Odpovedať
Takze bude SDK, parozabrana, konstrukcia s vatou, dreveny zaklop..... (smer zo spodu hore) Chodbu mam siroku 2,3m a dlhu 6m tam treba tiez krizovu konstrukciu?? Nestaci len na sirku tych2,3m dat CD profily??
Odpovedať
Dobry den Cital som forum a vidim ze sa vyznate preto by som vas chcel poprosit ci by ste mi poradili Kupil som starsi tehlovy byt ktory prerabam potrebujem poradit ci mam spravne navrhnuto skladbu podlahy a stropu vid. obr. 1. Moze ist EPS priamo na beton ?? niekde som cital ze este aj tam sa dava PE folia 2. Je potrebna PE folia (parozabrana) pod krocajovu podlozku podlahy?? 3. Je potrebna parozabrana pod SDK?? Nestaci v kupelni?? 4. Neviem ci ma zmysel zateplovat strop ked tam budu dve vzduchove medzery, nadomnou su dalsie poschodia. Najvacsi problem: Neviem ci dosky pod omietkou sdk strop udrzia, skrutky z dosky nevytrhne toho sa nebojim ale obavam sa aby nevytrhlo cele dosky z tramov, idealne by bolo trafit sa do nich co sa mi asi nepodari.
Odpovedať

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Mam spravenu SDK konstrukciu. Na nej nalepenu parozabranu (obrazok). Je potrebne este v miestach kde sa bude skrutkovat sadrokarton do CD profilov nalepit nejaku tesniacu pasku (tesnenie pre diery od krutiek)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@janiiik84 dobry den, myslite ze by som mohol dat sadrokarton na taky idty strom ako mate vy, aj bez toho aby som obuchal staru omietku zo stropu? Udrzi to vsetko tie dosky? 🤭
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
uz je isto neskoro ale niekomu to mozno pomoze. urcite obuchat, dokonca aj to drevene podbijanie najlepsie dat dole, ak bude vrch pochozny, Treba to odlahcit co to da. Moj nazor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?