Sadrokarton nad kachle

Ahoj, v lete idem robit sadrokartonovy podhlad a teraz sme sa rozhodli ze tam budeme mat aj krbove kachle.Moze byt nad nimi sadrokarton alebo je tam nutne dat nieco z ineho materialu (myslim na sdk konstrukciu, len nad krbove kachle a zvysok klasicky sdk)?
Odpovedať
.... čo si predstavuješ pod krbovými kachľami? Keď to je to, čo ponúkne google po zadaní týchto slov, tak SDK tam môže byť.
Odpovedať
Ano take nieco ako volakedy "peterky" :) No a nebude sa ten sdk prehybat od teploty??
Odpovedať
ahoj tak nepises ake vysoke budu kachle? bude nad kachlami este rura ktora pojde do komina? na chate mame kachle take male a tie sme dopajali do komina takou ciernou rurou priamo pod stropom a museli sme tam po 1roku kurenia davat prave isol lebo sa tam sadrokarton nahrievala zltol urcite je dobre na strop dat protipoziar material a to je napr isol s cim stavaju aj krby ... x-)
Odpovedať
@bandolero ... dôležitá je výška napojenia (sopucha). Keď budeš stavať komín, sopuch daj 90° a nedávaj ho vysoko. Výšku sopucha prispôsob kachliam. Bude to lepšie vyzerať a nebudeš riešiť žiadny problém s SDK.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemusíte sa báť.V pohode to sadrokarton zvládne.Mám to tak urobené 6 rokov ,priamo nad kachlami (Jotul F8) strop zo sadrokartonu.
Odpovedať
@bandolero my mame kachle a povedali, ze obycajny staci..
Odpovedať
Vdaka vsetkym za odpovede.Sopuch urcite nedam hned pod sdk, ale napr. 30-40 nad kachlami,ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@bandolero norma určuje že komínové zaústenie nemôže byť vyššie ako 50 cm od hotového stropu, to mi napisal jeden krbar, tiez som sa o to zaujimal
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?