Sadrokartón na ytongovom strope

Potrebujem poradit. Idem znizovat sadrokartonom strop na novostavbe. Ako strop je pouzity Ytong strop t.j. betonove nosniky a medzi nimi orig. ytongove vlozky. Mam dilemu cim kotvit priame zavesy do tych vloziek. Na to urcene stropne klince nechcem davat, tie su urcene do betonu a v tej makkej ytongovej vlozke neviem ci by drzala. Odporicili mi tieto kovove hmozdinky do porobetonu ( na obrazku). Ako to tam ukotvit aby mi to nespadlo na hlavu? Kotvia sa priame zavesy jednym sroubom alebo dvomi? Pri sroubovani sadrokartonu do CD profilov pri stene, sroubuje sa aj do UD profilov alebo nie a nechava sa tam dilatacia? Ma niekto s tymto ytongovym stropom a kotvenim do neho skusenosti? A mozem vrtat do tych betonovych nosnikov? Dakujem.
Odpovedať
@simuth nad samonosnym stropom si nerozmyslal?
Odpovedať
@simuth presne tieto hmozdinky som daval do Ytongoveho strou a vobec ich netrba vrtat, natlcies a hotovo. Co sa tyka srobovania sadrokartonu do UD profilov, tak vyrobca uvadza, ze do plochy cca 35m2 sa moze sroubovat.
Odpovedať
Tie hmozdiny su ok, 2 skrutky do priameho závesu nič nepokaziš - naopak do spomínaného stropu by som to určite odporúčal.Neviem aký výrobca odporúča šrubovať do UD , ale ved krajná skrutka do SDK má byť max. od kraj 150mm tak ďalšia skrutka hned vedľa nej aj do UD nemá zmysel.
Odpovedať
@xclaymanx Aky to je samonosny strop? @grone @hop377 Dakujem za rady. Este aku dlzku hmozdiniek by ste odporucali? Staci 8x38 alebo radsej 8x60. Ja som radsej za tie dlhsie. A co ked mi vyjde hmozdinka do betonoveho nosnika? Mozem do niech vrtat? Mam taky divny pocit ze nie...
Odpovedať
@hop377 Nemas nahodou nejake foto z tvojej montaze sadrokartonoveho stropu na ten ytongovy strop?
Odpovedať
Profilova fotka
@simuth minule tu niekto zavesil montáž sdk stropu a dávali priame závesy vŕtané všetky do bet. nosníkov :-D
Odpovedať
@roman77 Mam z toho divny pocit, predsa tie nosniky su predpate. Neporusi sa statika vrtanim do nich? :-.
Odpovedať
Profilova fotka
@simuth pri takom malom priemere asi ťažko, a stačí aj 6ka hmoždina načo sú ti 8ky a práveže ten chlapík písal, že nechceli vŕtať do tvárnic tak radšej vŕtali do nosníkov
Odpovedať
@simuth neviem či bude príjemné vŕtat do nosníkou kedže je tam železo ,ktoré robí tú pevnost. v prvom rade musí íst bezpodmienečne dvojitý rošt ,a ten je vcelku pevný aj sám o sebe,samozrejme kotvit do stropu ho treba ,asi by som použil tieto špeciálne hnoždenky , a 2 na jeden priamy záves, kedysi som dával iba na 1 do stredu , a všimol som si že ked som ho zatažil tak sa kraje ohýbali,preto dávam na tie 2 krajné ,je to pevnejšie,kto sa bojí môže dat aj na 3 :) a k tým závesom....radšej by som zopár pridal ,aj ked pochybujem o tom že to vypadne ,ale tak pre pokoj v duši,koniec koncou budeš to robit iba raz na dlhé roky
Odpovedať
@simuth foto zial nemam a daval som hmozdinky 8x60.
Odpovedať
Profilova fotka
@simuth s tym vrtanim do nosnikov je to pomerne tazke pretoze ja som jeden skracoval a nosnik je siroky 13 cm priblizne a v nom ak sa dobre pamatam je 5 roxorou s 12 mm priemerom a to budes mat velke stastie ak sa trafis medzi ne. Ja ked som robil podhlad tak som nedaval priami zaves ale som na strom pripevnil ud profil pomocou 6 natlkaciek chytal som ho len do vloziek, narezali sme cd na taku dlzku ako nizko mal byt sdk od stropu a potom islo na koniec cd dalsie ud do ktoreho sa vkladali cd ktore drzia samotny sdk ,samozrejme ud som daval aj po celom obvode stien. Dilataciu som nerobil.
Odpovedať
Profilova fotka
Doporucujem kontaktovat priamo vyrobcu kotviacej techniky napr. Hilti. Ked robime podobnu realizaciu, vzdy ziadame aby nam dodali vhodne kotviace materialy na dane riesenie. Pri vesani stropu sa neoplati riskovat a treba ist na istotu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@simuth Pozri http://www.knauf.sk/files/File/pdf/te... Ak nemas velka rozpatie izieb, tak nie je problem pouzit.
Odpovedať
@hop377 A srouby si ake pouzil do toho? Mne odporusaju s tou sesthrannou hlavickou.
Odpovedať
@simuth to mas jedno aku budu mat hlavicku, podstatne aby bola rovna, teda nepouzivat zapustne hlavy.
Odpovedať
@xclaymanx vyzera to super. Ak som spravne pochopil tie nosniky su samonosne a nekotvia sa do stropu. Ako je to s cenou, je to asi drahsie?
Odpovedať
@simuth pochopil si to spravne. Ja to mam tak spravene v celom dome. Je to samozrejme drahsie, ale zasa jednoduchsie a rychlejsie zrealizovane.
Odpovedať
Este otazka. Co je lepsie davat do podkrovia na kliestiny. Priame zavesy alebo krokvove zavesy. Vzdialenost sadrokartona od krokvy bude cca 7cm. V prirucke pisu, ze vzdialenost medzi sadrokartonom a nosnou plochou ma byt max. 4cm pri pouziti priamych zavesov. Kamos vsak pouzil tieto priame zavesy a pritom tam mal priestor az 8cm. Co je lepsie?
Odpovedať
Nik nevie co je lepsie davat do podkrovia-priame zavesy alebo krokvove? Vzdialenost sadrokartona od krokvy bude cca 7cm. V prirucke pisu, ze vzdialenost medzi sadrokartonom a nosnou plochou ma byt max. 4cm pri pouziti priamych zavesov. Kamos vsak pouzil tieto priame zavesy a pritom tam mal priestor az 8cm. Co je lepsie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?