Sadrokartón dilema

Mám dilemu ako vyriešiť vedenie káblov nad sadrokartónom.Jedná sa o bungalov,drevené trámy tvoria strop.Chcel by som dať nane reflexnú parozábranu, vata medzi trámy a ponad v druhej vrstve priečne,celkove 38cm,potom zavesiť sadrokartón.Vznikne mi tam medzera asi 9cm v ktorej by som viedol káble a zabudoval LED bodové svetlá.Vyhol by som sa prederaveniu parozábrany od káblov,aj skrutiek do kartónu.Je to tak správne?Chlapík ktorý robieva sadrokartón tvrdí,že medzi parozábranou a kartónom by nemala byť medzera,tak neviem.
Odpovedať
@jm72 aj ti povedali preco by medzi kartonom a parozabranou nemala byt medzera, ci to je len taka mudrost na zaklade "my to tak vzdy robime"?
Odpovedať
@gashtaan Že vraj nebude mať taký "odrazový efekt" keď nebude hneď pod sadrokartónom,takže tak ako to chcem spraviť ja by to mohlo byť.
Odpovedať
@jm72 jezisi, na odrazovy efekt reflexnej folie tam praveze musi byt medzera.
Odpovedať
@gashtaan @jm72 gastaan ma pravdu. nepocuvaj sadrokartonistu, evidentne sa tomu hovno rozumie. Ja to mam podobne, akurat tu medzeru mam mensiu. Bolo to tak uvedene aj projekte.
Odpovedať
@jm72 sadrokartoniska aka absolvent zs pripadne soš osbor kucghar casnik ktory tomu rozumie velke hovno by si mal radsej hladiet svojho a nemudrovat blbosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@jm72 ja sa cudujem ze taky "sadrokartonista" moze nieco taketo aj z ust vypustit ]-(
Odpovedať
@adius A akú tam máš medzeru ak tam máš bodové svetlá,resp.aká je min.medzera na LED bodové svetlá,aj kvôli bezpečnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
mam otázocku. chcem znižovať stropy. Stropy su v dome a plafon je robený na stary sposob. trstina a tak. aký je no to nazor? nemoze to spadnut potom ? ked sa co je viem budu na kazdých 60 cm navrtavat trne? skratka aký je nazor na takýto strop a znizovanie. Dikes
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?