Priznane trámy

Profilova fotka
dobrý deň,chcel by som sa spýtať,mate niekto skusenosť so zateplovaním priznaných tramov na ktorých by sa nachadzal iba tatransky profil. prípadne viete mi poradiť nejaký link na album,kde to niekto robil,alebo by mi poradil? Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@manci1985 Akiste máš na mysli zateplenie stropu bungalovu v prípade, že chcete priznať trámy.... Áno, aj tak sa dá, ale treba to zahrnúť do projektu. V takom prípade budú totiž trámy nižšie, než by sa dávali nepriznané. A navrch sa potom dá 40 cm izolantu - samozrejme, v predpísanej skladbe, čiže vrátane parozábrany a hornej fólie...
Odpovedať
@manci1985 Dobrý vecer mi.mame tak rieseny strop.pytajte sa co potrebujete veľmi rad pomozem.
Odpovedať
Profilova fotka
@manci1985 my tak máme. teda ak som správne pochopila, čo sa pýtaš. takto nejak vyzeral náš strop v procese výstavby http://www.modrastrecha.sk/blog/ups/a... a takto sme izolovali http://www.modrastrecha.sk/blog/ups/a... viac foto toho ako sme postupovali žiaľ nemám. na palubovku (my sme nedali tatranský ale palubovku hrubú 2,5cm) sme uložili parozábranu a na ňu v dvoch vrstvách minerálnu vlnu. na to sme už nedávali nič. na malej časti stropu sme si spravili pochôdznu podlahu - miesto vaty sme dali podlahový polystyrén a na to osb dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
@ups Noooo... - samozrejme, že palubovka je iná káva, než tatranský profil. Peknučkéééé. Žiaľ, daňou za túto krásu, ak by ste chceli priestor pod strechou využívať, je investícia do nejakého roštu a pochôdznych dosiek. Ale interiér ozaj pekný... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
chcel by som priznnane tramy iba v obývačke a ta ma rozlohu 6,5x4,5m a je to časť domu,kde by som priestor pod strechou nepotreboval.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom tak ako som písala vyššie, na kúsku sme dali polyš + osb. asi na 12m2. viac nám ani netreba, aspoň máme menej zbytočností odložených :-D navyše je to tam veľmi nízke, nedá sa tam normálne chodiť, je to len také núdzové riešenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@manci1985 tak potom stačí parozábrana a na to minerálna vlna aspoň tých 40cm
Odpovedať
@ups Na trámoch treba zraziť hrany a bude to trochu lepšie vypadať.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 to je vec názoru. naši majstri pri stavaní strechy začali iniciatívne so zrážaním hrán, lebo veď tak sa to robí. našťastie som ich stopla pri prvom tráme. zrazené hrany sa hodia do tradičného vidieckeho štýlu, tam to úplne chápem a páči sa mi to. my však máme zariadené skôr modernejšie, takže by to nepasovalo http://www.modrastrecha.sk/blog/ups/a...
Odpovedať
@ups To je síce vec názoru, ale bolo by to krajšie aj pri modernom zariadení. Ovšem je otázka, či tam potom vôbec dávať trámy.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 to je možno tvoj názor, môj je úplne iný. navyše si myslím, že k danej téme je to dosť od veci debata, takže končím...
Odpovedať
Profilova fotka
@ups & @viktor811 Tiež si myslím, že k modernému štýlu zrazené hrany nepatria. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tiež som za zrazene hrany neni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?