Praskanie SDK na plafone

Dobry den, chcel by som sa spytat ci sa nahodou niekto nestretol so zvukmi z SDK podhladu - akoby pukanie, neviem ci priamo na SDK alebo na konstrukcii. Hlavne v noci je to dost obtazujuce, zvuky pocut asi kazdych 5 minut, niekedy nic vyrazne, niekedy je horsie. Co sa tyka technickeho prevedenia, strecha je rovna, strop je Ytong murovany, na hrubo omietnuty a SDK je na krizovej konstrukcii, roztece aj kotvenie su podla normy (pri tom som bol), platne su ukladane tiez spravne bez krizovych spojov. Nikde na SDK nieje prasklina, ani v spojoch, ide len o tie zvuky. Vsetky komponenty su Rigips. Od nahodenia podhladu je cca 6 mesiacov. Mohli by to byt vlhkostou v interieri? Hlavne prve mesiace sme mali extremne vlhko. Ak ano, malo by sa to po preschnuti alebo casom vytratit? Dakujem za kazdu radu, neviem ci to riesit s dodavatelom ako zavadu alebo sa to casom vytrati. Dakujem.
Odpovedať
@dusan176 .. nam to robi pri vetre v jednej izbe ,,..zatial sme neprisli kvoli comu ..niekto tu na modrej streche sa vyjadril ze mozu byt zavesy odpojene od cd profilov...jedine risenie je otvor do sadrosa a zistit ..caka ma to lebo inak hlavne v noci pri vetre sa neda spat rusi to ...
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan176 nám praská v obývačke, keď zakurime v krbe, zmenami tepla, tiež keď deti chodia na poschodí, tak puka, mám obavu, že to nezmizne
Odpovedať
@dusan176 Mate pocit, ze to suvisi s pocasim? Je rozdiel ci je veterno/bezvetrie, alebo ci je teplo/zima? Nemate SDK dorazeny ku stene bez spar? Mne SDK praska jedine ked prudko vyvetram a to su dobre sajby, ale pri normalnom byvani nepuka nikdy. @bezaz Aky mate strop medzi prizemim a poschodim? Kolko mate cm EPS pod poterom na poschodi?
Odpovedať
Profilova fotka
Mne pukne v kupelke ked otvorim dvere je to zmena tlaku a je tam asi pnutie ale ked skusim znovu tak nic a pritom je to prve podlazie. Na poschodi puka za vetra ale to je tym ze je na kliestinach pomocny ram a z neho na drotoch visi sdk takze poruv vetra sa stym hra.
Odpovedať
@kejsix Ak fuka vietor pocut to vyraznejsie - to mi ale pride zvlastne kedze je tam plny betonovy strop a nie drevenny krov, prefukovat by tam nemalo asi nic, no mozno staci ked to nejaky milimeter pohne a uz to mozu byt tie zvuky. Ano aj pri vetrani resp. po vetrani nejakych par minut az hodinu je to omnoho vyraznejsie. Spary okolo stien su nechane od cca 1-2 mm az po 5 - 10 mm, vyplnene akrylom. Cez den pri beznom fungovani to zasa nevnimame, tam sa aj ine zvuky stratia, len v noci je to viac pocut. Este davam vinu tej vlhkosti, ak do seba nieco SDK natiahne a zvysi sa tym jeho hmotnost tak aj to mohlo byt. Takze niesom sam komu to robi, lebo zatial koho som sa pytal tak na mna pozerali vsetci akoby s tym nikto iny problem nemal.
Odpovedať
@mino1985 Zvazujem cez otvory na bodovky pozriet malou kamerou ako to tam vyzera, odpojene zavesy by som tym urcite nasiel, ale ak by bolo nieco odpojene urcite by to prasklo na spoji zvonku tak tam asi zradu mat nebudeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix drevený zaklop, všetko je to len drevo a OSB dosky, prerábali sme starý barak
Odpovedať
@dusan176 Skus vybrat nejaku ziarovku/svetlo, aby si nechal vacsiu volnu dieru do podhladu pre pripadne vyrovnavanie tlakov a uvidis. Vlhkostou by to nemalo but, ako natiahne tak vysusi, pokial sa sdk neskrutil a nepopraskali spoje, nemal by v tom byt problem. @bezaz tak v takom pripade sa s tym treba zmierit zial
Odpovedať
Praskanie pro zavreti dveri sposobuje pretlak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?