Poradte co s tymto ??

Profilova fotka
Dobry den, nevieme si dat rady s tym, ako zakryt zelezne vystuze na strope, aby to pekne vyzeralo a neposobilo rusivo. Vystuze su tam kvoli tomu, ze drzia obvodove mury na poschodi. Mame ich v troch miestnostiach - hostovska, obyvacka a kuchyna s jedalnou. Za kazdy napad dakujem :)
Odpovedať
@mima86 no čo už, pekne obložiť a využiť ako portál na osvetľovacie prvky a tvrdiť, že je to navrhnuté práve kvôli tomu :-)
Odpovedať
prepac ale projektant ktory toto navrhoval musel byt poriadne zhuleny a mal by zvazit vratenie peciatky a ist kopat radsej kanaly, osadit HEAcka na tehlu je vytvorenie pruseru do buducnosti. Ako je to kotvene? Navrhol a povolil toto statik? V prvom rade dorieste ulozenie HEA profilov aby robili to, naco su tam ulozene a potom ako to schovate.
Odpovedať
Profilova fotka
@lerker mas pravdu, projektantovi by som naplula do tvare, ak by som ho stretla na ulici, ale nie kvoli tomuto, tam toho bolo viac. Dom som si navrhovala sama (teda dispoziciu) a to nam povedal, ze toto tam bude musiet byt. statik to schvalil, vsak mame aj stavebne povolenie, dokonca ani nas stavebny dozor s tym nemal problem. Ja sa do tychto veci az tak nevyznam, takze musim verit ludom, ktori ano. Preco myslis, ze by v tom mal byt problem? Lebo teraz je uz neskoro cokolvek riesit, uz pomaly ideme omietky robit. Ja som skor myslela na esteticke riesenie. Uvazovali sme nad sadrokartonom, ale neviem si predstavit, ako tam urobit tu konstrukciu. Alebo ci exituju este ine moznosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav presne na to sme mysleli aj my, dat tam svetla, pripadne v kuchyni nejake dekoracie, ale treba to nejako vymysliet aby to pekne vyzeralo. nejako obalit alebo co :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mima86 oblozit drevom aby to vyzeralo ako drevene tramy. to ozivi aj supermoderny interier. alebo skusit nieco ako industrialne a priznat kovove casti bez akehokolvek skryvania a len ich natriet vhodnou farbou
Odpovedať
@larker @mima86 Takto to dopadne, ak si človek presadí vlastný nápad bez toho, aby si radšej zaplatil architekta a urobili spolu peknú štúdiu. Mima - projektant len nakreslil to, čo si chcela. Hore píšeš, že sú tam nosné múry druhého poschodia. Ten stropný preklad z tehál by na sebe nosný múr neudržal. Preto ho treba podložiť zospodu. Mali ste dom navrhnúť tak, aby pod nosnou stenou druhého poschodia bola tiež nosná stena. Potom by nemuseli byť takéto výstuže. Statik aj projektant len urobili nevyhnutné, aby sa ti nezrútil strop pod tými nosnými stenami. Projektant ti nebude navrhovať iné usporiadanie domu, za to nie je platený. On len naprojektoval to, čo si mu nakreslila. A dozor - jasné že s tým súhlasil. KEby tam tie preklady neboli, tak by sa mohol strop zvaliť pod tou stenou. Vieš akú váhu nesie ten strop, keď je tam nosná stena? (ak som to teda dobre pochopil, že nad tými železami je stena druhého poschodia - ak nie, prilož pôdory oboch poschodí, aby sme pochopili prečo sa tam tie preklady dali). Ale teraz je už neskoro, už to máte postavené. Mohli ste aj tie nosníky povrchovo opracovať, kým boli na zemi. Opieskovať a riadne natrieť farbou. Zhora sa už k nemu nedostaneš, tam to môže časom hrdzavieť, ak tam bude kondenzovať nejaká para na studenom železe. Teraz to len poriadne obrúsiť, natrieť odrezovačom, základnou farbou a potom môžeš dať nejakú peknú povrchovú. Môžeš to nechať aj tak, priznané (to by bolo lepšie, aspoň môžeš vizuálne skontrolovať v budúcnosti, v akom je stave ten preklad - ale nemylím, že by hrozilo prehrdzavenie), alebo to obložiť sadrokartónom, alebo drevom - záleži od toho, v akom štýle bude interiér. Aby to bolo prispôsobené stýlu.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 vies aj to som skusala, ale ja som dotycnemu povedala, co nechcem a hadaj co navrhol. dom so vsetkym co som nechcela. Viem, ze architekti toto nemaju radi, ale podla mna doct casto navrhuju usporiadanie domu dost nelogicky a neprakticky. Predsa len, byvat tam budem potom ja nie on. presla som niekolko katalogov, ale vsade boli take nezmyselnosti pokreslene. horne izby som si navrhla tak, aby bolo vyuziteho miesta co najviac, ale aby ho nebolo zbytocne vela a trochu to aj vyzeralo. podorysy mam v albume. Uprimne, do statiky sa nevyznam a keby projektant navrhol ine riesenie, mozno by sme ho zvazili, ale nenavrhol. Ja viem kvoli comu su tam, aby drzali mur. Ja sa teraz nestazujem na to, ze tam su, len hladam nejake napady ako to zapracovat do interieru.
Odpovedať
Profilova fotka
@mima86 mali ste o to vyssie spravit strop a potom ste to mohli skryt do znizeneho stropu v sadrokartone... to ake preboha mate dlžky tych stien, ked ste to takto museli vystužovať?? architekt nema schvalit kazdu blbost, co si stavitel investor zmysli.. mal vas na to upozornit, co aj urobil, ze tam potom treba taketo nieco.. takze vlastne ty si o tom od zaciatku vedela, ale teraz pises, ze by si mu naplula do tvare?? schvalne by som rada videla ten projekt, prizemie aj poschodie... nedas ho sem?? Mohla si si radsej katalogovy dom vybrat .. nie vsetko, co my laici chceme, je vhodne a dobre. treba si nechat poradit .... snad sa vam to podari nejako doriesit
Odpovedať
@mima86 Ešte je možnosť urobiť SDK strop až pod ten preklad. Ale to sa ti dosť zníži strop - keby to bolo v jednej izbe, tak možno - ale v 3 miestnostiach... Ja sa na architekta sťažovať nemôžem. Mali sme vlastný návrh, dal som mu koncepciu. On na základe toho urobil jeho návrh a dovtedy sme to upravovali, kým sme nedosiahli rozumný kompromis. Sedeli sme nad tým veľakrát, ale stálo to za to. V podstate som dosiahol, čo som pôvodne chcel, akurát som tam nechal zapracovať jeho nápady, ktoré sa mi pozdávali. A upravil to aj stavebne (rozmiestnenie nosných stien). Tiež to mám v albume.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ano vedela som, a naplula by som mu, ale nie za tieto vystuze, ako som uz pisala. bolo tam viac chyb z jeho strany a neochota ich riesit. Ano nemal schvalit, mohol navrhnut ine riesenie, ja som sa tomu nebranila a boli sme pristupny diskusii, ale neurobil to. Bolo to takto pre neho jednoduchsie asi, ako sa trapit s niecim novym. presla som asi 6 katalogov a ani jeden dom sa mi dispozicne nepacil. navyse my mame vstup na pozemok z juznej strany, takze izby z katalogovych domov by boli orientovane na sever, co som nechcela. Inak tie vystuze maju 7, vyse 6 a 4 metre. Opakujem, ja sa teraz nehnevam, ze tam tie vystuze su, len hladam nejaky super napad, ako to zapracovat do interieru, tak neodbocujte od temy prosim.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ja toho nasho nikomu nedoporucujem. Ja som mu dala moju kresbu, ze ako by sa mi to pacilo, este mi povedal, ze pekny dom to bude. Nieco malo pozmenil. Ale viac menej sa nas nic nepytal, co ako by nam vyhovovalo, len zakladne materialy a potom dokvitol s projektom. A az potom zacali problemy, ked sme vybavovali povolenie, niekolko krat to musel prerabat co sa energii tykalo a vobec. Nemyslim, si ze chyba bola v tom, ze som si navrhla dom podla mojich predstav, ale ze sme si vybrali zleho projektanta. Clovek sa uci na vlastnych chybach bohuzial. Ak budem stavat znova urcite budem postupovat inak :-D
Odpovedať
mozno blby napad, neda sa vam to oblozit drevom a urobit z toho falosne priznane tramy?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mima86 uz, zakladna vec je, aby nosne mury prizemia a poschodia boli tie iste a potom netreba toto... aj my mame vstup od juhu, ano vacsina domov tomu idealne nevyhovuje, ale da sa.. s drobnymi upravammi napr. okien na inu stenu a pod.. sa vsetko da :) tych domov je dnes spusta...
Odpovedať
Preco zly projektant? prekreslil co ste chceli /on nenavrhuje/ statik nato urobil staticke vykresy a hotovo. Zbytocne draha vystavba, narocne vykurovanie, ale zasa kto chce a ma peniaze nerobi kompromisy. Tazko radit co s tym, kedze netusime aky bude interier. Drevo, kov, sadrac.... Ked ich priznas tak urob take iste ako stlpy. Inak ten prvy obr. stlp v strede tak uzkej miestnosti-nic moc.
Odpovedať
@mima86 my sme to riešili takto http://www.modrastrecha.sk/blog/gemin... aj keď teda u nás tie trámy nesú strechu, mám ich tiež tri
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?