Plafon-spodná časť povaly

Potrebujem poradiť ohľadom plafonu...kto tomu rozumie,budem rada,ak sa mi ozve.Ideme prerábať-stierky atd..no plafon máme v katastrofálnom stave-už.Proste spodok povaly už doslúžil.Potrebovali by sme meniť komplet všetky dreva atd...No my v tom dome žijeme a neviem si predstaviť všetko teraz "zbúrať" čo s aplafonov týka!Máme čo-to prerobené...proste takto by sme to nechceli...je nejaká iná možnosť,ako zabrániť až takémuto zásahu??Neviem si predstaviť až takýto zásah....Dakujem za každú radu.
Odpovedať
@nela82 a čo sa stalo drevu že sa musí meniť to musí vydržať veky, tam nemá byť nikdy vlhkosť či voda starká má viac ako 200 r. dom a drevo na celej streche i povala originál, to stále zvoní
Odpovedať
Profilova fotka
@nela82 Dala si PRÍLIŠ MÁLO INFORMÁCIÍ. 8-( 8-( 8-( Ide o dom prízemný...? Tá povala je obývaná, zateplená....či? Pokiaľ je neobývaná povala, strop prízemia je už zateplený....? Vieš o tom, že dnešný štandard na zateplenia stropu je 40 cm minerálnej vlny...???!!! Pokiaľ je ono drevo na strope ešte funkčné a zdravé, ale iba "škaredé", môžete spokojne NAKOMPLET zrekonštruovať podhľady. Môžete zatepliť stropy a nové podhľady riešiť sadrokartónom. Sám som to tak robil (teda 2 chlapi, ktorých som si na to najal). ;-)
Odpovedať
@duzu @leonardom dom je prízemný a zatiaľ nie je hore vôbec obývaný-možno ani nikdy nebude...je to čisto len povala..svokrovci urobili chybu,ked pred pár rokmi sa rozhodli to svojpomocne "zaizolovať" klasickou foliou-a na to si dali tú námahu,že nosili na komplet celú povalu škvaro beton,či ako to oni nazývajú.Práve preto tá vlkosť tam bola aveľká...tá folia bola zlé riešenie a celkovo-ich nápad,bol totálna hlúposť.takto to tam fungovala cca 30 rokov...za tie roky sa drevo zničilo...teraz si postupne prerábame dom-a toto je ten najväčší problém...neviem si predstaviť to všetko "dať dole" a takto fungovať,kým sa to nespraví nanovo....kedže nie je sa kde odsťahovať+deti+komplet nábytky..no proste všetko....neviem si to predstaviť...najprv sme chceli,len to urobiť z vnútra..zatepliť-konštrukcia a tak..znížiť plafon po prípade..no čo po pár rokoch??Máme strach,lebo zybtočne investované peniaze a neskôr by to mohlo možno aj spadnúť-vytlačiť to..neviem..
Odpovedať
@nela82 vyhadzat ten skvarobeton, vytrhat dreveny zaklop, nasledne skontrolovat stav tramov ak nie su uplne vsetky poskodene, tak doplnit poskodene a to sa vsetko da pocas prevadzky, potom to zateplit z hora. Nasledne sa miestnost po miestnosti pustit do noveho podhladu s parozabranou.
Odpovedať
@slavoslav Aj my sme to tak mali ale miesto skvarobetonu sme mali iba stukator.A davali sme to vsetko prec.Najptv sme to nechceli ale dobre ze sme to dali prec lebo co tam bolo bordelu a vseliake hniezda no nieco hrozne.Ale úrv sa to len takto robilo.A dali sme novu strechu a ostatne co bolo treba.A zvrchu sa zateplilo a dali sme zaklop a dole uz sa da len sadros.Ale my tam nastastie nebyvame tak sa to robi postupne.Ale u vas je to horsie ked tam aj byvate a toho prachu co tam bolo.Ale ked sa to poroby tak ten pocit z tej prerabky je neopisatelny.
Odpovedať
@nela82 To som chcela napisat tebe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?