Parozábrana pod vaznikom

Ahojte viete mi poradiť ako zrobit parozabranu pod vaznikom? Nato pôjde fukana izolácia. 🙂
Odpovedať
1
2
Naspinkovat na vaznik zo spodu.
Odpovedať
@andrejito_zemanito lepsia je obojstranna paska
Odpovedať
Dik toto mi je jasne. Potom zospodu prisrubujem strešné laty do vaznika. Skôr ma zaujímajú ako zrobit detail pri priečkach. Najlepšie ak by niekdo mal fotku. A okolo komína? Môže sa to rovno na komín prilepiť alebo je Maťo niečo špeciálne.
Odpovedať
Profilova fotka
@patres30 na parozabranu priamo nafukas izolaciu.......???
Odpovedať
Okolo stien prilepit tmelom nato urcenym.
Odpovedať
@mimms Jasne bežne sa to takto robi. Samozrejme gramáž parozábrany 160g/m2 a vyššie.
Odpovedať
Profilova fotka
@patres30 sa bezne robi, este neznamena ze to tak dobre bude..... ano, za predpokladu ze zo spodnej strany musi byt kontralatovane, aby cela vaha nezostala na folii..
Odpovedať
@mimms hore som písal ze zospodu budem dávať strešné laty….
Odpovedať
Profilova fotka
@patres30 keď som rozprával so známym ( ktorý má firmu na výrobu väzníkových krovov )ako to robil... povedal že zdola na väzník inštaloval OSB 18mm a potom na to zdola parozábranu ....povedal že pre seba si to takto spravil.....aby nemal v budúcnosti žiadne problémy....spravil som si to tiež tak....a urobil by som to tak určite znovu.
Odpovedať
Profilova fotka
@patres30 ta ked to tak zzzrobis ta to bude gut....
Odpovedať
@qweasdyxc je na to nejaka specialna obojstranna paska urcena vyrobcami, alebo obycajna moze byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas89374 na neohoblovanom mokrom dreve ti vies co bude lepit, drzat.... najvacsia vyzva je napojenie na stenu.. v pripade SDK sa da dat pod listu... samozrejme nezabudnut specialne lepidlo/tmel...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mimms Normálne spinky a potom ich prelepiť páskou.
Odpovedať
@eagleowl jasne to by bolo najlepšie ale dnešná cena osb je katastrofa.
Odpovedať
@patres30 Fólia bola pripevnená spinkami, tie sa následne prelepili po celej ploche páskou nakoľko ich takmer nebolo vidno. Potom sa skrutkovali laty, tie neimpregnované som nakoniec vymenil za impregnované. Pod laty som v mieste skrutkovania dal s dostatočným presahom obojstrannú, vystuženú butylovú pásku. Napojenie na stenu bolo tmelom, ktorým som vôbec nešetril a minul som 3x viac ako bolo treba a navyše som ešte som prilepil fóliu o stenu páskou.
Odpovedať
@martinfox super konečne poriadne vysvetlené. Mal si uz vytiahnuté priečky? Zajtra ak mozem ti odfotím jeden detail ako vyriešiť ak mi vieš poradiť.
Odpovedať
@patres30 Bolo to realizované pred priečkami. Jasné, pošli do správy.
Odpovedať
Profilova fotka
@patres30 Na napojenie parozábrany na komín treba použiť napojovací diel parozábrany na komín. Parozábrana sa na komín priamo nelepí. @tomas89374 Obyčajná páska určite nie, ak chceš, aby to lepilo zopár rokov. Pozri si stránku stavebnepasky.sk, prípadne zavolaj pánovi Verešovi (je aj tu na MS), on ti ochotne vysvetlí a poradí v týchto veciach. Ja som bol s jeho prístupom a produktami ktoré predáva maximálne spokojný. Od neho som kupoval komplet materiál na vzduchotesnosť.
Odpovedať
@jjaannoo @patres30 Na komín som použil VERMIS ZERO od Schiedel, až na to bola prilepená fólia. Na foto nie je vidno detail. Zároveň na foto ešte nie je prilepenie na stenu páskami ako na predchádzajúcej foto a nie je ešte kompletné latovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@patres30 nepochybujem o tom že najakých 1.500,-EUR navrch + práca nie je málo....ale je to bezpečná poistka proti poruche parozábrany, aj pri poruche by naviac fungovala ako parobrzda a hlavne pri akejkoľvek inštalácii v podkroví človek pri kroku "vedľa" neskončí v svoje obývačke 🙂..... Ja som na napojenie komína použil niečo takéto: https://www.zopkrby.sk/materialy/silc... (Vtedy žiadne komínové originály neexistovali). Na spoje parozábrana murivo túto pásku.... https://www.isocell.com/sk/produkty/p...
Odpovedať
@eagleowl @martinfox @jjaannoo ďakujem za dobre rady. Ešte otázka akú parozabranu ste použili? Je niejaka značka ktora je lepšia? Alebo je to viac menej to iste?
Odpovedať
@tomas89374 ja používam delta pásky, obojstranná je modrá ale ak budeš spikovať na prelepenie spiniek multiband
Odpovedať
Profilova fotka
@patres30 na základe vlastnej dobrej predošlej skúsenosti som použil (no neporovnával som s inými) fóliu: http://www.jutask.sk/pouzitie-do-inte...
Odpovedať
@patres30 Použil som: Fóliu - Dörken : Delta Reflex. Pásky - Dörken : Delta Multiband a Siga Rissan ( mal som možnosť vyskúšať aj iné pásky, ale tieto dve sú TOP) Lepil som s páskami spinky, presah fólie a prilepenie o stenu. Tmel na prilepenie o stenu - Dörken : Delta Tixx. Na prestupy cez fóliu mám pripravený ( zatiaľ som ho nepoužil) Dörken : Delta Flexx Band. Uvažoval som nad prelepovaním spiniek páskou Dörken : Poly Band z cenových dôvodov, ale sám technik z Dörkenu mi ju nedoporučoval použiť na spinky v mojom prípade.
Odpovedať
@eagleowl @martinfox tu jutafol som chcel ale este s väčšou gramážou tu špeciál ale známy povedal ze sa dosť tažko montuje aby bola rovno. Asi dam tu delta. A ked budem dávať strešné laty zo spodu a pripevním ich skrutkou do väzníka samozrejme skrutka prederavy parozabranu treba tam nieco?videl som ze niektorý tam dávaju tmel. Skrutky klasické samorezky? Alebo tie s tou väčšou hlavou?
Odpovedať
@patres30 tam kde srob prederavy parozabranu sa dava bitumenova paska.
Odpovedať
@andrejito_zemanito dajte tu prosím link na kvalitnú bitumenovu pásku. Ďakujem.
Odpovedať
@tomas89374 ja som kupoval v lidli samolepiacu asfaltovu pasku, pouziva sa pri opravach striech, zvodov atd. Srob sa po prevrtani omota okolo pasky a krásne utesni.
Odpovedať
@martinfox aky mas velky dom a kolko ti to trvalo ? Chystam sa teraz na tento proces a kolko si cca minul tmelu a pasky ?
Odpovedať
@zabak10 113m2. Robil som to na etapy, po práci od 17:00 do cca 22:00 a víkend. Tak to zosumarizujem na celé dni za koľko by sa to dalo v mojom prípade realne stihnúť. Natiahnutie parozábrany 1 celý deň / 2 osoby. Prelepenie spojov a spiniek. 0,5 dňa / 1 osoba. Latovanie odspodu 3 dni/ 2 osoby. V mojom prípade mi pomáhala manželka. Kým som skracoval laty na mieru tak manželka strihala pásku. Tmelenie na stenu, lepenie rohov sa dá stihnút za 0,5 dňa. Keď bude uschnutý tmel tak do 0,5 dňa sa dá stihnúť prilepenie fólie o stenu. Samozrejme ak to ideš realizovať. Po tmelení to nie je podmienka, dal som pásku len pre istotu. pásku pod laty som použil: https://izotes.sk/index.php?_route_=p... Počty tmelu a pásky si už nepamatám. Viem len že som dokupoval vyššie uvedenú pásku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?