Obojstranne lepiaca páska

Chcem sa spytat ci mate skusenosti s obojstranne lepiacou paskou ktora je medzi CD profilom a parozabranou (AL foliou), drzi ta paska ? neodpadava folia ? sadrokartonisti to asi bezne pouzivaju, dakujem za rady.
Odpovedať
Tá páska drží dobre. Ale na foliu ide aj tak sadrokarton takže ten je podrží keby niečo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi od konkretneho vyrobcu a ci ju podlepite po celej ploche. Pokial je lan na kuskoch, parozabranu to dlho neudrzi
Odpovedať
ide o to ze potrebujem foli udrzat aspon mesiac bez montaze sadrokartonu nakolko chceme robit mokre prosecy-stierky,poter... podlepovala by sa po celej ploche CD profilov, ak mate daky tip na kvailtnu pasku budem len vdacny
Odpovedať
Profilova fotka
@peto158 Poriadne poutierať CD profily.Bývajú z výroby trochu od oleja.Ale mesiac bude aj tak problém.Ledva to vydrží 1-2 dni.
Odpovedať
@antonmesaros mam tramoy strop,medzi tramami je izolacia uz aby sme mohli aj teraz v zime robit, naberie vela vlhkosti ta izolacia ?
Odpovedať
Profilova fotka
Vatu nieje nutné izolovať proti vlhkosti .Dve tri hodinky prievanu a vata je suchá.Vate krátkodobé pôsobenie vlhkosti (dva tri mesiace)neublíži.Ak sa bojíte ,nasponkujete zospodu na trámy nikroténovú fóliu.
Odpovedať
@antonmesaros takze stierkovanie ,sietkovanie aj poter by mohlo byt v pohode robit to bez parozabrany teda, s tym ste ma potesil, a s tou foliou prisponkovat je dobry napad, maliarsku tenku foliu za par centov a hotovo..zatial, dakujem velmi pekne ,pomohli ste mi
Odpovedať
@peto158 ahoj tiez mame medzi tramami jednu vrstvu 16 cm vaty.. zalievali sme nedavno anhydrid .. pre istotu sme obycajny igelit sponkovackou po celej ploche naklikali, mali sme ho doma nazvys. tiez sme mali obavy, kedze nam znamy vravel, ze po zaliati poteru a omietkach mu ostala prva vrstva vaty velmi navlhnuta.. =-)
Odpovedať
tieto mokré procesy dokážu vyprodukovať celkom slušné množstvo vlhkosti, ak nebude dosť času na presušenie interiéru pred uzavretím izolácie asi by som to radšej tiež ochránil. Čo sa týka uchytenia parozábrany treba skombinovať obojstrannú pásku a tmel, alebo lepidlo. Bude to síce drahšie o cca 10EUR na miestnosť ale parozábrana už ostane kde má.
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepsia na tento ucel je tranferova obojstranna lepiaca paska, je to v podstate ciste akrylatove lepidlo v paske, len pretkane PES vlaknom, drzi velmi pevne ...rozmery 19mm x 50 metrov. Existuje aj obojstranna paska s PE, alebo PP nosicom 50mm sirka, ta ale ani zdaleka nema az taku lepivost ako transferova... Transferova paska sa pouziva aj na lepenie parozabran navzajom, pripadne na lepenie parozabrany na konstrukciu krovu, namiesto uchtenia sponkami.... Je tu mensie riziko prechodu vodnej pary cez stopy po klincoch...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?