Nosny preklad - omietnut alebo obalit so SDK?

Profilova fotka
Ahojte, potrebujem poradit ci omietnut tento preklad medzi obyvackou a jedalnou? alebo je lepsie ho obalit so SDK? omietkari mi povedali ze kôli kablom kt. vedu cez neho (oznacene cervenym) sa im to nebude dat omietnut. Podla mna je to blbost pretoze tie kable "trcia" na kazdu stranu cca 2-3cm...co by pre omietkarov nemal byt problem. Treba zobrat aj do uvahy ze na strop pojde 10cm znizit SDK po celej ploche. (preklad ma hlbku 20cm). Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
pokial budete mat strop z sdk tak urobte aj ten kaslik na ten praklad z sdk.Inac to bude vyzerat ...
Odpovedať
Profilova fotka
@majsterslovenska a to sa ako robi SDK na takyto preklad? lepi? lebo konstrukcia mi ho len zvacsi...
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som robil konstrukciu,ano zvacsi sa o profil ud plus hrubka sdk ,osobne by som na preklad nelepil sdk na steny sa zvykne lepit sdk
Odpovedať
@petko_sonka ja by som ten preklad omietol, naco ho zbytocne zvacsovat kastlikom... tie kable som nepochopil, ved to miesto kde su bude aj ta schovane v tom znizenom strope, nie?
Odpovedať
@petko_sonka kablom velmi nerozumiem ani ja ale mam presne taku istu situaciu, medzi kuchynou a obyvackou mame to iste a je to omietnute
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan @rasto7764 @majsterslovenska ved presne o to sa jedna ze nechcem ten preklad zvacsovat o konstrukciu na SDK + samotny SDK...tie kable su nie celkom dobre zasekane do prekladu (bal som sa sekat donho). t.z. ze rozsiruju preklad zlava aj z prava o 2-3cm...zospodu su zasekane. Cize mam naliehat na omietkarov nech ho zaomietaju...budu s tym mat viac prace ale to by mali zvladnut.
Odpovedať
@petko_sonka Ahoj zasekáním kabelů ze spodní strany se dost významně narušila pevnost překladu. Ale když to nic neudělalo, tak to asi bude OK. Co je na těch kabelech tak mohutného, že na každou stranu to rozšiřuje překlad až o 3 cm ? Jestli to dobře vidím, tak by tam mohl být husí krk max. průměru 18 mm. Ukotvit tabely sádrou a omítnout klasickou omítkou. Nicméně, velikost průvlaku je věc individuálního vnímání a jak se říká, všechno se " ohledí ". Z toho vyplývá, že nemůžete udělat chybu, když se na to vykašlete a necháte ten průvlak sádrokartonářům. Je to celkem jednoduchá konstrukce. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech to mate pravdu... takze ani tak ani tak nespravim chybu... priklanam sa k rieseniu "omietnut" :) Uvidim co mi na to povedia majstri omietkari ;) Dakujem za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?