Napínaný strop v kúpeľni - skúsenosti

Zdravím, máte niekto skúsenosť s napínaným stropom v kúpeľni? Zvažujeme to najmä kvôli rovnomerne rozloženému svetlu, pričom by bol pekne osvetlený aj sprchový kút a nebola by v ňom tma. Resp. ako ste riešili svetlo v sprchovom kúte? Bodovka v kúte, pred ním? Ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
My máme klasicky nad sprcháčom normálne bodovku a je to v pohode, nemáme s tým žiadny problém. Alebo teda záleží od toho aký budete mať sprcháč ale toto mi príde ako najlepšie riešenie
Odpovedať
@lukaluki sprchový bude murovaný, momentálne tam je fakt veľká tma (priečka sa postavila presne vedľa/pred okno). Bodovku do sprchového som navrhla aj ja, ale majstri ma hneď zastavili, že bodovka bude akurát tak vytvárať tieň, keďže bude presne nad hlavou a v konečnom dôsledku prinesie úplne iný efekt..vy s tým tieňom nemáte problém?
Odpovedať
Daj do sprvhoveho kutu hlinikovy profil popri stene s LED pasom. https://sk.pinterest.com/pin/45064150...
Odpovedať
@e1ement práve preto chceme dať napínaný strop do celej kúpeľne a teda profily s LED pásmi by šli po celom obvode, aj v sprchovom
Odpovedať
Profilova fotka
@mar_tina9 s tým tienenim to nieje úplne pravda, svetlo sa rozptýli odrazom od obkladu takže určite tam nebude tma ak tam dáte jednu bodovku nad hlavu. Pre istotu dajte jednu aj pred dvere a je po probléme.
Odpovedať
mame led panel, ziadne tiene, je dost silny, na bezpecne napetie
Odpovedať
Profilova fotka
Par dni dozadu tu ktosi daval nieco take ...oblohu tam mali plus daku burinu... vyzeralo to zaujimavo...
Odpovedať
Profilova fotka
Napínané stropy sú práve že vhodné do kúpelní, realizujeme ich už 10 rokov s originál BARRISOL membránou. Ak by ste mali záujem napíšte nám na email príp. sa príďte ku nám pozrieť a poradiť do showroomu do OD LightPark = nájdete nás na 1 poschodí (Račianska 90, Bratislava).
Odpovedať
Profilova fotka
@mar_tina9 do kupelni sa odporuca pouzivat materialy ktore vedia dobre narabat s narazovou vlhkostou, hlina, sadra, , napinany strop tam nema co hladat, ak idete dat obklad na steny tak uz vobec nie, vlhkost sa vam nepodari odvetrat museli by ste mat v kupelni prievan alebo aspon vecsiu vymeru cca 12 m2 aby sa nezrazala voda na povrchu stien pri beznom sprchovani
Odpovedať
@jblaze nemyslím si, že pri otvorenom okne v kúpeľni vznikne taká vlhkosť, že by sa nedala odvetrať. Kúpeľňa má výmeru 7m2, ale tieto stropy som videla aj v oveľa menších a doteraz nemali problém s veľkou vlhkosťou. A dovolím si tvrdiť, že ak si niekto dáva hodinový kúpeľ v horúcej vode, tak pozrážaná voda na obklade bude tak či tak (my tam máme len sprchu)
Odpovedať
Profilova fotka
@mar_tina9 to si budete otvarat okno pri sprchovani? aha fuu tak to bude discomfort riadny,, ide o to ze kazdy si mysli ze v kupelniach maju byt nenasiakave materialy, ale opak je pravdou
Odpovedať
@mar_tina9 ja mam este stala laminatovy strop v kupelni (jadro v panelaku). By si sa cudovala kolko nazrazenej vody ostane na strope po takej 15 minutovej sprche, ked si treba aj vlasy umyt. Ventilator huci a aj tak nestiha. To co tecie po stenach ani nespominam. Len aby si bola pripravena na to, ako budes tu tenku plastovu foliu pucovat, lebo po tych kvapkach ostavaju celkom hnusne flaky, podsvietene budu este vyraznejsie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jblaze určite si nebudeme otvárať okno pri sprchovaní, ale nevidím najmenší diskomfort v tom, aby sa otvorilo pri odchode z kúpeľne a ostali rovno pootvorené aj dvere...zisťovala som si špeciálne po Vašom komente skúsenosti od ľudí, ktorí tento strop majú a problém s vlhkosťou nemajú. @zita19 myslím, že je značný rozdiel medzi panelákovou kúpelkou o rozmere možno 3m2, bez okna a kúpeľnou v dome, s oknom...už keď sme pri tom vlasy si kľudne môžem ísť umyť do druhej kúpeľne so sadrokartónom na strope ;-)
Odpovedať
@mar_tina9 no ano, znacny rozdiel tam bude. Hlavne ked bude vonku -15 ta ty sa budes rochnit pri otvorenom okne :-S
Odpovedať
@zita19 presne ako píšete, otvorím si okno dokorán a osprchujem sa v čiapke a rukaviciach..
Odpovedať
Kto nechce pochopit nepochopi, alebo nedokaze :-o
Odpovedať
@rkorba tu nejde o chápanie, veľmi dobre chápem, že ste za materiály, ktoré pohlcujú vlhkosť a máte názor že fólie a pod. jednoducho do kúpeľne nepatria. Ja vychádzam z reálnych skúseností s napínaným stropom, nie na základe dohadov tých, ktorí taký strop v živote ani nevideli. Každý má iné návyky s vetraním, sprchovaním a je milión faktorov, vďaka ktorým vy môžete mať zarosené komplet všetko a iný nebude mať nič...ale vidím, že Vaša pravda je svätá, takže už mlčím
Odpovedať
Profilova fotka
@mar_tina9 uz vidim ten scenar ako kricite po detoch.."zase si sa sprchoval pri zavretom okne? sak nam kvapka so stropu" :))
Odpovedať
@mar_tina9 neber to tragicky, len si v klude precitaj nazory nezainteresovanych zamysli sa a sprav ako uznas za vhodne.
Odpovedať
@rkorba to slovo "nezainteresovaných" ste vystihol dokonale
Odpovedať
Ked su vsetci okolo nezainteresovani, lebo faky su, tak potom preco diskusia na otvorenom fore... ale zas pravidelne sprchovanie pri otvorenom okne, obzvlast v zime moze narobit s imunitou zazraky, tak preco nie? Dalsi level bude sprchovanie studenou vodou a to uz aj problem pary bude vyrieseny...
Odpovedať
@jblaze pani este nema pubertalne dietka. Tie sprch pod pol hodinu nedaju :-N
Odpovedať
Ja by som chcela pridat zainteresovany koment- mame napinane stropy, kupelna ma mozno 3m2, okno nemame, ventilator mame, ale lezie mi na nervy ked sa nepocujem ako si vyspevujem pod sprchou, takze ho nezapinam, uplne bezne sa rochnim pol hodiny aj viac (dlhe vlnite vlasy, sampony, kondicionery...., jaaaj), mame male deti ktorym sa uz podarilo strop aj ostriekat, na stenach mame uplne nepriedusnu vrstvu polyuretanu na "pohladovom betone". A ziaden problem som nezaznamenala, jedina kvapkajuca voda je z hornej ruzice na sprche ked ju neotocim bokom (joj, ako ju neznasam, ale bol to muzov sen). Este som si teraz dala tu namahu a vytrepala som sa z gaucika do kupelne a skontrolovala strop ci je OK- a teda vyzera stale ako novy. Esteze som takuto diskusiu nenasla predtym, obcas nie je na skodu sladka nevedomost (teda pokial to dopadne dobre). My sme zatial velmi spokojni.
Odpovedať

Odpovedať
@maminecka2 ďakujem krásne, potešili ste ma :-) konečne reálna skúsenosť a nie snaha silou mocou niečo skritizovať
Odpovedať
Profilova fotka
@maminecka2 s tvojich príspevkov mi vychádzajú 2 veci: s mužom niesi spokojná a zo stropom áno :-D :-D :-D Dobré a teraz vážne....koľko ťa vyšiel strop a kto to robil??
Odpovedať
@logo22 :-D Ale nie, s muzom som velmi spokojna ;-) A este ked nebude zabudat sklapat zachodove prkienko a odsuvat tu opachu hornu ruzicu nabok bude to dokonalost sama x-) Strop robila fa "Moderna stena", z Ba, cenu si uz velmi nepamatam (negativne veci mi mozog vytesnuje 8-) ), ale cca do 600€? Pri cca 3 m2... Bol to muzov sen, tak si ho doprial. Inde sme usetrili a povedali sme si ze snad to bude dobra investicia kedze sanca, ze nam ho znicia nase tri detvaky je predsa trochu nizsia vzhladok k tazsej dostupnosti ;-)
Odpovedať
@mar_tina9 :-) Este som len chcela ze tiez neznasam tmu- kdekolvek, aj v sprchaci. Mam traumu z detstva ked nasi nic ine nerobili len zhasinali, v lustroch chybala kazda 2. ziarovka...- len aby sa usetrilo, brrr. Ja mam vo svojom byte vysvietene ako na Vaclavaku a uzivam si to (aj ked uz su to vsetko ledky, zasa nejake enviro-citenie mam)
Odpovedať
@maminecka2 trochu mimo, ale cim mate pretrete steny? mame v sprchaci aj pri vani betonovu stierku a pri vani kombinacia drevostavba/sdk trochu zapracovali, vytmelila som, ale potrebovala by som teraz ten kusok pretriet, aby to zas vsade bolo vodoodolne.
Odpovedať
@kkl82 Ahoj, je to stierka "pohladovy beton" s polyuretanovou upravou, je uplne vodeodolny. Mozno ten polyuretan keby si si tam napatlala, je to priehladne, asi by sa to malo dat kupit, ale technicka stranka ide mimo mna x-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?