Napínaný strop - prečo by som si ho už nedal

Zdravím, predtým ako som sa rozhodoval, či si dám spraviť napínaný strop, som hľadal podobné diskusie ale nikde sa k tomu nikto poriadne nevyjadril. Tak už ho mám v byte nejaký ten týždeň a celkom to ľutujem. Spíšem dôvody prečo: 1. dôvod: Montáž nie je čistá, tak ako to všade prezentujú Ak už máte zariadený byt (ako ja, tj. hotové podlahy, vstavané spotrebiče atď.). Tak by som zníženie stropu vôbec neriešil. Všade píšu, že montáž napínaných stropov je oproti SDK čistá práca, čo asi aj tak bude, ale aj tak je po tom strašne veľa prachu, zašpinené steny atď. Teda v zariadenom byte by som prežil s pôvodným stropom a do nového by som radšej volil SDK. 2. dôvod: Aj matný napínaný strop pôsobí vo väčšej miestnosti plasticky Jednoducho aj na matnom strope vidieť, že je to napnutá fólia. Celkovo to na mňa pôsobí tak plasticky. O to je to horšie, keď si tú fóliu chytíte a uvedomíte si, že fakt to je plastové. Čím väčšia miestnosť, tým je tento pocit horší. 3. dôvod: Údržba Všade sa spomína, že údržba je oproti SDK resp. obyčajnej stene výhoda, nie je to ale celkom tak. Je pravda, že SDK treba maľovať, čo stojí prácu a peniaze, ale zas nemaľuje sa každý rok. Ďalšia vec - predstavte si napr. že ste nechali otvorené okno a na strope je kopec hmyzu pri svetle. Pri bežnej stene ich pofliaskate utierkou, resp. sa postavíte na schodíky a chytíte do servítky a hotovo, ak ostanú fľaky, tak sa to zamaľuje. Pri tomto strope naňho nemôžete len tak zatlačiť, je to fólia. Síce je dosť pevná a neprasknete ju, ale keď na ňu zatlačíte, cítite ako sa prehýba. Minule som chytal komáre a cítil som sa ako chirurg v operačnej sále. Aby som to zhrnul: v už prerobenom byte by som znižovanie stropu neriešil. Ja som si ho dával, lebo som chcel zmeniť kabeláž na svietidlá a dať ich inde a nechcel som sekať do panela. Strop bol tiež dosť krivý. Teraz by som to už neriešil a nechal to tak. Nedokonalosť stropu dodáva taký reálny pocit, teraz ho mám síce dokonale rovný, ale pôsobí to tak plasticky, umelo. Naopak, ak by som komplet rekonštruoval byt a veľmi by som chcel znížený strop, radšej by som volil SDK. To isté v dome, kde je tuším dôvodov na znižovanie stropu viac (rekuperácia a neviem čo všetko, nie som odborník). Napínaný strop by som možno odporúčil len tým, ktorí chcú lesklú variantu z dôvodu dizajnu a majú to premyslené. Celkovo by som sa mu ale radšej vyhol. Snáď tento príspevok raz pomôže niekomu lepšie sa rozhodnúť. Niekomu ako som bol ja pred niekoľkými mesiacmi 🙂. Majte sa.
Odpovedať
@richardes123 dik za skusenost. Nejake foto?
Odpovedať
👍 ze sa niekto podeli aj o negativa, ktore su casto vacsie, nez tie pozitivne vlastnosti. Mnoho ludi “naleti“ na rozne “vylepsenia“. Podlahnu roznym PR clankom, reklamnym kampaniam, vymyslenym recenziam, upravenym fotkam ktore su perfektne nastylovane a pritom pozabudnu sa sami seba dotazat, co ta konkretna vec vlastne je, ake bude realne uzivanie vzhladom na jejich zvyklosti a potreby.
Odpovedať
@richardes123 aznizovanie stropu je najväčšia blbosť akú robia dnes ľudia...strop má byť vysoký ,nie nízky ako v zemlanke...
Odpovedať
@daralbajda zas sa odborník ozval
Odpovedať
@richardes123 aj ja ďakujem za podelenie sa o nedobrú skúsenosť s výrobkom, službou, technológiou. Totiž väčšinou sa ľudia správajú tak, že toto čo mám ja je to "najlepšie" ... Teda vďaka ešte raz... 😉
Odpovedať
@peter977 áno ,cítim sa ako odborník,mám príslušné vzdelanie ,vek a skúsenosti,..pre mňa a za mňa si byvaj aj v kobke..
Odpovedať
"Pri bežnej stene ich pofliaskate utierkou, resp. sa postavíte na schodíky a chytíte do servítky a hotovo, ak ostanú fľaky, tak sa to zamaľuje." - to fakt niekto rozmackava hmyz o strop ci steny, ze ved to sa zamaluje? Zacinam chapat, preco niektori ludia maluju aj 2x rocne... su to proste prasce 😄
Odpovedať
@gashtaan a vysávač ešte neobjavili... detto sieťky na okná. takisto neverím, že ak utierkou fľasne po komárovi na tej fólii, že jej ublíži.
Odpovedať
@daralbajda takže zámerne budeš ignorovať fakty, že ľudia čo znižujú stropy v bytovkách : - vyrovnajú stropy, - ľahšie sa im ťahá nová elektrika na svetlá, - znížia kročajový hluk od suseda z vrchného poschodia a ak dutinu zateplia tak znížia aj náklady na kúrenie... Ale to že zrejme niekto zníži strop o 15-20cm je pre teba zrejme smrteľný hriech.
Odpovedať
Profilova fotka
V komerčných priestoroch sa s tým viem stotožniť ,ale do svojho domu by som si to ja určite nedal. Koľko ľudí, toľko chutí. Každý produkt si niekto kúpi.
Odpovedať
@peter977 pre mna a zamna nech si tam aj naprdia ked su lenivi tahat elektriku v stuku.Svetla vyska ma byt 260 cm,ked chces zit ako krt tak si zi...len aby ste nepokapali v tych zaprdenych kobkach..nemozem ignorovat zakladne hygienicke predpisy a normy ..a tie hovoria jasne...a ak niekto znizi strop o 20 cm tak to je viac ako smrtelny hriech..je to nevzdelanost,zemlankovost a nygienik by tam mal zakazat byvat..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda utri si celo…
Odpovedať
Článok sa načítava...
@muska414 ďalší jaskyniar....
Odpovedať
@daralbajda Čo ak ma výšku stropu 3,6m ? ako je u nás a znížil to o trochu napr. 20 cm 🙂 Potom ste všetci jaskyniari , lebo stále ma väčší strop ako máš ty!!! (jaskyniar ) 🙂 🙂 🙂 🙂 . JA bývam v meste v starom byte 3,6m stropy hmmm? .Autor tu prezentoval vlastnú skúsenosť zníženie stropu, aby sa pripadni záujemci vedeli rozhodnúť . To je cele
Odpovedať
@huhuhovci prečo v starých bytoch je 360cm? Snívam o dome s takou halou co ma 3,6m.Ozaj a co Vás vedie k znižovaniu stropu? Keď to vykurila pred 150rokmi a to boli iné zimy, v čom je problém dnes?
Odpovedať
@daralbajda 1 .v šetrení napríklad ? 2.ceny plynu a energii ?nekúrime uhlím ako niekedy moji starý rodičia (áno v byte sa kúrilo uhlím v každej miestnosti ) znížiš 20cm a das napríklad izoláciu .Teplo neuniká susedovi cez palachovy strop (ak vieš čo to je ) a zostava u teba
Odpovedať
@huhuhovci ach - jaj..... Palachovy strop....
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda myslis ze ked mam 250 a riadene vetranie tak mi ma hygienik zakazat byvanie v takych neludskych podmienkach? 😄 😄 😄 utri to celo zas…
Odpovedať
@muska414 ber to s rezervou, on ma zrejme vysku cez 2m a/alebo tazku klaustrofobiu, tak je to pre neho citliva tema a moc to preziva...
Odpovedať
@muska414 pozri, pre mňa a ta mňa by aj aj vo vetranom tuneli. Je určitá norma na obostavany priestor, vetranie, ja sa tu s tebou nejdem naťahovať. Poriadny dom má vysoké stropy aspoň 260cm,v zemlanke a jaskyni sa vetra prievanom, tak si to vetranie užívaj..
Odpovedať
@gashtaan neznášam nízke stropy, možno mám klaustrofobiu.... Ze ešte v katedrálach nezačali znižovať stropy..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda ver mi ze ak ta postavim do miestnosti, tak nebudes mat ani tusaka ci ma tych tvojich 260 alebo nie
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan alebo ma nieco ine male ak potrebuje mat okolo seba vsetko velke 🤔 😄
Odpovedať
Tento prispevok ma vypovednu lehotu nulovu,len subjektivny pocit niekoho co bezne chyta do ruky foliu vo vyske 2,5m alebo sa nevie vynadivat z gauca. Mysliet si ze pri nejakej montazi nebude bordel tak to si snad z marsu. Ked raz vrta niekto do steny listy a su hlinikove tak co cakat. To si este nevidel bordel z brusenia sadtosa asi. Na foliu aj ked sa postavis tak dieru nespravis, zabijat komarov ked uz tak velmi chces mozes a nemusis pritom malovat,staci utriet handrou 😉 mam v dome aj sadros aj foliu. Sadros by som si uz nikdy nedal. Je to na strop prezitok. V obyvacke mam v kuse 56m2 natiahnutu foliu, nema chybu. Mame to par rokov a bez zmeny co sa o sadrosi povedat rozhodne neda.
Odpovedať
@muska414 stačí mi zdvihnúť ruku, to mam mieru 245cm,visc mi netreba....
Odpovedať
@muska414 eh, eh, radšej 180klince bi do krokiev, to je jednoduchšie...
Odpovedať
@jozefsv je to o chuti kazdeho ja napr. Na sadros nedam dopustit idem teraz z neho komplet poschodiecrobit stropy aj priecky. Napinane stropy mi vobec nie su po chuti. @daralbajda take bajky keby si bol v dome so stropom 250 a o hodinu 260 ani nezistis rozdiel.
Odpovedať
@sousedekovci89 hovor za seba, dnes sú tu sami sadrokartonisti, jaskyniar a zemlankari.... Rekonštruoval som starý dom a murárov len tak krútilo keď museli takmer všade ťahať šťuk..
Odpovedať
@daralbajda ja mam steny stukove, stropy SDK. Mam 250 vysku. U rodicov mame 260. Nerozoznas proste. Ak tvrdis ze ano tak kecas.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?