Lepenie stropných polystyrénových líšt

Dobrý deň, chcel by som požiadať o radu, či je možné lepiť stropné PE lišty lepidlom Mamut. Už som vyskúšal dva druhy lepidiel špeciálne určených na lepenie polystyrénu a lišty sa po pár minútach odlepujú. Aj napriek tomu, že po nalepení ich cca 2 minúty držím pritlačené ku múru a ku stropu (lepenie pod 45ºuhlom). Strop je urobený zo sadrokartónu, steny tehlové s klasickou omietkou. Chcem vyskúšať lepidlo Mamut, ale nie som si istý, či je vhodné. Ďakujem za radu.
Odpovedať
Mamutom to bude drzat urcite.
Odpovedať
@zdenokov mamut je na to ok, ani nebudes musiet 2 minuty drzat.
Odpovedať
@zdenokov Osobne to na chalupke lepim lepidlom DECOfit kupovany v unihobby. Drzi to skvele a to su steny krive jak turecka sabla :-) . Inak kde mam velke pnutie voci stene tak tam nabijem tenky kliniec, ten po par dnoch ( ked si spomeniem ) vytiahnem.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zdenokov mamutom urcite... mne to drzalo aj lepidlom na polystyren a dokonca aj obycanym akrylom
Odpovedať
Profilova fotka
Mamut je na vsetko. povedal by som, ze je to niverzalne lepidlo hlavne teda pre vacsie zataze a hmotnosti. Co mamutom nalepis, das uz len tazko dole, tak si pre istotu radsej dva krat premysli, co s nim ahlavne teda kde nalepis, bo dat ho dole bude ale isto problem
Odpovedať
Jednoznačne MAMUT. To špeciálne lepidlo na polystyren je odpad. Nič nedrží, zle sa s tým robí. Nikdy viac.
Odpovedať
Ja som to lepil akrylom a drzi lepsie ako ked som to skusal lepilom na polystyren.
Odpovedať
Tak som zistil, v čom je problém. Keďže sa jedná o pomerne úzke lišty (šírka 3 cm), tak ich dotyková plocha z obi dvoch strán je úzka a neudrží lištu na stene, resp. na strope. Dvojmetrová lišta má predsa len svoju váhu. Pri lištách zo šírkou 7 cm tento problém vôbec nie je, majú širokú lepiacu plochu a držia ako pribité nalepené klasickým lepidlom na polystyrén, aj akrylom. Takže tie úzke lepím Mamutom a držia. A všetkým ďakujem za radu a názor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?