Kotvenie sadrokartónu do Ytongu

Chystam sa vesat sdk strop. Na bocne ytongove steny dam vodiaci UW profil. Z hladiska montaze mi idealne pridu natlkacie hmozdinky (rychla praca). Ale ako budu drzat v porobetone? Pri pouziti klasickych hmozdiniek (napr. Fischer GB) by to bolo pracne (aj drahe), aj ked tie zase drzia ako cert. Ako to vyriesit?
Odpovedať
@nororo nemujsi to nejako extra pevne drzat, natlkacie ked sa zadari drzia, zavisi aj od toho aky je to ytong ale ak chces silnesjie samozrejme daj klasicke. Robota o daku hodinu viac ale ak chces mat dobry pocit ...
Odpovedať
@nororo ak to chapem spravne, ides robit samonosny strop - ja som UW kotvil do porobetonu priamo skrutkami FN bez hmozdiniek, tak mi to odporucil technik z Knauf.
Odpovedať
@sysell @gashtaan Ytong je P4-500 a vlastne to bude podhlad a nie (samonosny) strop. Ten napad s FN priamo do muriva bude asi ok, kedze som uz dlhe skrutky do dreva daval do ytongu a drzalo to fest. Diky za rady.
Odpovedať
@nororo ked to nebude samonosny strop, preco tam chces davat UW profily?? Normalne pouzi UD profily a tie mozes kotvit ako chces, lebo sluzia len ako montazna pomocka na udrzanie roviny, neplnia ziadnu nosnu funkciu.
Odpovedať
@gashtaan Asi mas pravdu, ale aky je potom rozdiel medzi UW a UD? V mojom pripade by to bola cena v prospech UD?
Odpovedať
Nasiel som manual na nete, ano, idu tam UD.
Odpovedať
Profilova fotka
UW profil sa pouziva na priecky, UD na strop. Ja som kotvil UD po obvode len skrutkami do porobetonu. Do stropu som pouzil celokovove natlkacky. Vraj je to z poziarneho hladiska vhodnejsie. Co je aj logicke. Pocul som uz o pripade kedy po poziari s odstupom casu spadol strop.
Odpovedať
Profilova fotka
@martins1
Odpovedať
@martins1 skrutky do porobetonu maju ake oznacenie, nazov? Bezne dostupne v zeleziarstvach? Ja mam strop betonovy, ale s beton. dutych vloziek a nosnikov. Do tych vloziek natlkacky asi nebudu to prave orechove..
Odpovedať
@nororo ako som ti pisal, srobuj to do porobetonu skrutkami FN, cim dlhsie tym lepsie... maju redsi zavit a plochu hlavu. Nezabudni na UD profily pre montazou nalepit penovu pasku kvoli akustike. UW profil sa pouziva s CW profilom, CD s UD profilom, to ani nemas ako pomiesat, lebo nesedia ich sirky.
Odpovedať
@gashtaan rozumiem.dik.
Odpovedať
Profilova fotka
Doporucujem si stiahnut prirucku sadrokartonara od Rigips. Je tam naozaj vela uzitocnych rad http://www.google.sk/search?sclient=t...
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja odporucam tiez technicke prirucky od knauf: http://www.knauf.sk/file/2375-d11.pdf
Odpovedať
presne tak, treba si to riadne nastudovat, este ani nezacal robit a uz ma problem za problémom, kedze ani nevie ake skrutky treba pouzit, UW a UD nie je to iste, a to UD po obvode nie je nosne, takze nejak extra pevno to drzat nemusi, dokonca ani sdk sa do toho neskrutkuje...
Odpovedať
@godfather nenazval by som to problemom,skor výzvou 8-)
Odpovedať
Na bočné steny UD.....Pripevniť skrutkami do dreva 5*40 napr.
Odpovedať
vseobecne ked davam hmozdinky do porobetonu tak davam o nieco mensiu dierku ako ma ist... fischer gb mi pridu na to zbytocne, na GB mi drzi kuchynska linka :D existuje este silnejsia kotva FPX ale to je tiez zbytocne...co sa mi paradne osvedcili hmozdinky do porobetonu tak su hmozdinky SX L, tie predlzene :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
prosim Vas, ako je to teda s kotvenim dosek do UD profilu? boli u mna dvaja majstri, kazdy vravi inak, aj knauf a rigips maju rozdielne postupy....rigips pise ze do 30m2 nieje potrebna dilatacia od zvislej konstrukcie a teda mozu sa kludne skrutkovat dosky do UDciek, knauf ma tiez v schemach pouzite skrutky v UDckach, niekde zase nie...tu pisete ze neskrutkovat... rozkazem teda pouzit nulty montazny CD profil do 15cm od steny aj pri mensej miestnosti ako 30m2? majstri radte prosim, nechcem aby to vypraskalo casom, bude to cele zavesene na vaznikovom strope
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?