Konstrukcia stropu s LED

poradte aky ma byt rozmer tych casti kde je zlta sipka
Odpovedať
Profilova fotka
Moja skusenost je zapustenie 10 az 15cm. Tu najdete rozne moznosti prevedenia hran pre nepriame osvetlenie http://easyboard.sk/dokumentacia/vykr... Pokial znizujete strop o 10cm, doporucujem spravit prednu hranu vysoku 25mm. Viac by som nerobil aby ste mali co najlepsi rozptyl svetla. Volakedy sa robili predne cela vysoke 5 az 10cm, ale to bolo preto, aby sa skryla neonka, ktora bola velka. Teraz mate tenke LED pasy, ktore nepotrebuju vela miesta na skrytie ale musia mat dostatocne vela priestoru na rozptyl svetla. Pokial ide o prevednie, doporucujem pouzit tento hotovy prefabrikat http://easyboard.sk/rampa-fix-vyska-h... Cely detail mate hotovy jednoducho a rychlo. Netreba pouzit ziadne rohove listy a hrany su pekne a rovne. Uvedena cena je za 2bm/ks. Tieto zakladne prefabrikaty uz byvaju bezne hotove na sklade.
Odpovedať
Profilova fotka
@montazsadrokartonu dik za tip, toto som nepoznal ..
Odpovedať
Profilova fotka
Inak, k dispozicii su rozne moznosti. Treba si pozriet sekciu Dekoracne stropy, tam su k dispozicii rozne kombinacie stropov pre nepriame osvetlenie.
Odpovedať
Dal som to vysoké 5cm a prišlo mi to smiešne... Takže to dám aspoň 6cm...
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 to uz je na vas. Kazdy si to moze spravit podla svojho vkusu. Ale ak spustite strop len o 10cm ako ste nakreslili, tak budete mat malo miesta na rozptyl svetla. Aj montaz pasu bude do 4cm vysokej medzery problematicka. Vyska 6cm nie je problem, treba ale potom prehodnotit spustenie od stropu. Lebo nepriame svetlo bude potom velmi orezane.
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 to uz je na vas. Kazdy si to moze spravit podla svojho vkusu. Ale ak spustite strop len o 10cm ako ste nakreslili, tak budete mat malo miesta na rozptyl svetla. Aj montaz pasu bude do 4cm vysokej medzery problematicka. Vyska 6cm nie je problem, treba ale potom prehodnotit spustenie od stropu. Lebo nepriame svetlo bude potom velmi orezane. Spravil som vam na porovnanie fotky televizora s nepriamym osvetlenim umiestneny na zalomenej stene. Na pravo je odsadenie od steny 10.5cm, hrana vysoka 5cm. Na lavo je odsadenie od steny 25cm. Vsimnite si aky je rozdiel v intenzite svetla na zadnej stene. To iste bude aj na rovnake aj strope. Fotky som spravil teraz na vystave Dominiky Cibulkovej v centre Eurovea. Je tu vzorovo spravenych 8 roznych stien za televizor s nepriamym osvetlenim. Ak mate cas, pridte si pozriet rozne detaily prevedennia. Vsetko je realizovane s vyuzitim vyssie spomenutych prefabrikatov. Vystava tam bude az do 28. Februara.
Odpovedať
Keď dám Led do rohu nezvacsim svietivosť?
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 Ide to spravit aj tak, ako je to na prilozenej fotke. LED pasik mozte nalepit na vrch tej zapustenej casti. Ale podla mna je 4cm medzera velmi pre to nepriame svetlo.
Odpovedať
Profilova fotka
mne robia ako keby dve konstrukcie nezavisle na sebe... na tej vonkajsej bude cd profil zvnutra sadrosu a na neho pojde LED pasik nech sa moze zaroven aj troska chladit
Odpovedať
robim to takto
Odpovedať
rozmyslali ste niekto nad prachom? ja som preto zamietol tuto myslienku a radsej tam tam mliecne plexisklo a zan RGBW pasy. bude to mat nizsiu intenzitu (asi o 25-30%), ale nebudem tam mat kopy prachu. pri ambientnom svieteni mi ta znizena intenzita az tak nebude vadit.
Odpovedať
nad prachom som nerozmyslal
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bozsky_kaja ale prach budete mat aj na to plexiskle. Takze ak tam bude prach, musite to povysavat aj v takom pripade. To potom je lepsie to co som dal na fotke hore, kde mate tu celu niku z vrchu uzavretu a LED pas si nalepite aj s listou na chladenie zvrchu do rohu. A pri intenzite bezneho LED pasu je myslim ubytok 25 az 30% dost velka. Kupite si drahsi a silnejsi pas a svietit bude rovnako ako ten slabsi a lacnejsi len koli ubytku svetla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?