Je nutné nejakým sposobom spevniť sadrokartonovú konštrukciu stropu bungalovu ?

Jedná sa o sadrokartonovy strop bungalovu, zavesený na krokvových zavesoch, dvojurovnova konstrukcia z CD profilov, protipožiarny sadrokarton RF 12,5 mm, parozabrana Jutafol Al 170 g nalepena obojstr. paskou na CD, strecha je riešena ako vezníkovy (stičníkovy) krov, zateplenie stropu bude riešene fukanou celulozovou izolaciou. Potrebujem radu odborníka, či mi ten strop za sadrokartonu unesie tú vahu izolacie, hlavne vo veľkých miestnostiach, nakolko celá vaha izolacie sa prenáša na sadrokarton a nie na knštrukciu ako pri izolacii sklenou vatou.
Odpovedať
nechápem otázke. to na to nemáš projekt? ak je to robené podľa projektu a stavebný dozor ti nič nenamieta, tak čo tu riešiš? Ešte dodávateľ tej izolácie by možno mal čo do toho povedať.
Odpovedať
Ja mam fúkanu izolaciu supafil len na fólií položenú, folia je to spodu na väzniiku a pod tým je až konštrukcia sdk
Odpovedať
@worker_falcon nie v zdy ti aj taketo veci PD riesi :-D PD zvykne riesit zatazenie vaznikov, ako aj zatazenie SDK, ale montazny postup ? @miro53 pozri si montazne postupy Rigipsu. alebo Knaufu pre SDK. Len mi nejde do palice preco chces fukanu izlolaciu davat na SDK ? :-D Ono aj ta medzera medzi SDK, parozabranou a izolaciou v normalnom pripade robi urcitu izolaciu, o ktoru sa pripravis tvojim postupom. Za dalsie ked sa rozhodnes z dakeho dovodu menit SDK tak budes znovu fukat novu izolaciu ? :-D Ked si to chces realizovat sam tak tu mas navod na konstrukciu https://www.rigips.sk/riesenia/chcem-... alebo http://www.knauf.sk/file/2375-d11.pdf
Odpovedať
taktiež riešim toto isté, firmy som čo mal na fúkanú vatu tak mi povedali že bežne to fúkajú na SDK ktorý je nahrubo spravený teda bez vytretia spojov a podobne lebo keď sa to zaťaží tak to trochu sadne aby to celé nepopraskalo. čaká ma to čoskoro a asi si SDK konštrukciu budem robiť sám nakoľko ceny ktoré mi dávajú na konštrukciu sú nehorázne pálky.... Pohrávam sa s tým že urobím to trochu hustejšie ako sa to bežne robí tj nedám to CDprofily od seba 80cm a kolmo na ne 1m ale dám ich napr 60 a 80. tým pádom aj zhustím závesy a bude to mať väčšiú nosnosť. Taktiež mi bolo odporučené dať štvorbodový rýchlozáves má vačšiu nosnosť.
Odpovedať
@007tomams
Odpovedať
Prajem dobrý večer. Už som aj zabudol na tento dotaz. Je to už vyriešene, zavolal som technikovi od rigipsu a bolo vyriešene. Nosne CD profily max. 90 cm a montažne CD profily max. 40 cm osova vzdialenosť. Zavesy len krokvove alebo nonius s 2 ks zavlačkami. Perový zaves či už 2 bodový alebo 4 bodový nemôže byť použitý na drevene vezníky z dôvodu požiarnej ochrany. Ďakujem za príspevky.
Odpovedať
@miro53 viete mi prosím vás poslať alebo tu ukázať fotku ako to máte? Kade chodím a všade kde vidím na internete tak sú použité drôty s očkom na konci a na tom rýchlozáves či už dvojbodový alebo štvorbodový a obzvlášť v mojom prípade keď to chcem pustiť o 30cm oproti trámom stropným, a krokvové závesy robia max 20cm. Skôr simyslím že nejde o požiarnú odolnosť ale z dôvodu nostnosti lebo rýchlozávesy sa iba nasunú na CD profil pričom krokvový záves sa montuje priamo do CD.
Odpovedať
aj mna by foto zaujimalo
Odpovedať

Odpovedať
@tominohorvath
Odpovedať
@tominohorvath : to ako vyzerá záves nonius si pozrel. o to nejde, myslel som fotku z realizácie ak to pán realizoval. taktiež podľa špcifikácie štvorbodový rýchlozáves a nonius má tú istú nosnosť. + je tá požiarná odolnosť.
Odpovedať
@007tomams normálne tak isto ako iný strop. Len namiesto rychlozavesu a 2drotov s 2perom sa použije nonius.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Foto som si nerobil, ten strop je presne podla montážnej príručky sadrokart., len rozostup montaž.CD profilov sa zmenil z 50 cm na 40 cm osove. Krokvove zavesy sa robia tuším aj 50cm, len si ich treba objednať. Prečo nie rýchlozávesy, jeto len z hladiska protipož. ochrany. Pri požiari musí byť čas na evakuaciu ludí a tiež najaka bezpečnosť pri zásahu hasičov. Protipožiarny sadro. RF podľa hrubky ma nejaku odolnosť cca 40 minut, predpoklad pri drevenom strope počíta , že oheň sa dude šíriť zo strechy a v tom prípade ak použijete pérový rychlozaves dôjde vplyvu tepla znefunkčneniu pružinovej ocele na zavese a cely strop aj s CD ide k zemi. Nič ine za tým nie je. Ak by bola strecha betonova môžu byť použite aj perove rýchlozavesy.
Odpovedať
Je to na zváženie čo je lepšie, cenový rozdiel tam nejaký je ale nosnosť je rovnaká. Samozrejme nonius má vyššie spomínané výhody ale čo som pozeral či už referencie firiem pri trámových stropoch nikde som nenašiel ich použité. Jednych čo som sa pýtal tak mi bolo povedané že sa to využíva hľavne v obchodných centrách kde sa kladie dôraz na požiarnu bezpečnosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?