Fľaky na sadrokartonovom strope

Dobrý deň. Nasťahovali sme sa do bytu. Je prerobený. Bývame tu už asi 9 mesiacov a teraz som si všimla na sadrokartonovom strope v obývačke také tmavé fľaky je to asi 20 cm od okna - smerom k stredu a v spálni je to v blízkosti bodového svetla - smerom do stredu izby. Myslím si, že nie je tam vlhkosť, pretože mame vlhkomer a ten ukazuje, že vlhko je ok. Na celom strope vidno ťahy štetcom. A teraz moja otazka. Môže to byť podľa Vás zle natretý strop alebo je to pleseň? Nemá s tým niekto skúsenosť??? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna vlhkost, sa to tam zraza a vlhci to sadros, to ze v miestnosti je vlhkost OK je jedna vec, ale co je pod sadrosom e vec druha je to panelak?
Odpovedať
ano panelak @y2k
Odpovedať
Profilova fotka
panel je studeny vacsinou, moze sa to tam zrazat, ten sadros to uzatvoril neprudi tam vzduch a moze tam byt ina teplota ako v miestnosti a kondenzuje to tam znamy maju podobny problem a to nemaju sadros robili im balkon, murovali ten paprndekel co tam bol....ale nechcelo sa im murovat nad oknami tak tam dali len taku umelinu ci co to je no a v tom mieste na strope pri balkone to vlhne, a vlhkost v byte je nizka nic sa s tym neda robit, maximalne tak zateplit zvonka na to sa chystaju pred touto zimou, tak uvidime
Odpovedať
@y2k aha ok ale ja to nemam ani mokre, nič. Je to suche tak uvidime co sa s tym bude diat a ked tak to nejako spravime
Odpovedať
Profilova fotka
tak tie flaky nemusia byt hned mokre na dotyk, ale z niecoho byt musia...a co je asi najpravdepodobnejsie tak vlhkost, co ine by tam mohlo byt? zdochnuta mys? :-p
Odpovedať
@y2k tak ďakujem za odpoveď. Uvidím čo sa s tým bude diať, či sa to bude zväčšovať a skusime sa toho v lete nejako zbaviť.
Odpovedať
Profilova fotka
@activebaby: nie je za co a prajem vela stastia a co najmenej starosti :-)
Odpovedať
@activebaby skuste vybrat bodovku a posmatrat ten sadrokarton z druhej strany. alob tam strcte mobil a natocte si co tam je. :).
Odpovedať
@y2k Chcem sa ta este opytat. Ak nastriekam ten sadrokartonovy strop pripravkom proti plesni nemoze sa znehodnotit???Napr.: spravi sa tam diera, spadne, poopadava?.... Ak by tam bola pliesen je nutne menit cely strop???Alebo to len nastriekat pripavkom proti plesni, napenetrakovat a namalovat??? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@activebaby na koľkom poschodí bývate, resp. čo je nad vami? Je tam ďalší byt alebo strecha? Ak strecha tak v akom je stave? Je zateplená? Je tam len nová prípadne len stará izolácia?
Odpovedať
@pysnyp bývame na 8 poschodí z 13. ked sme sa nastahovali tak nam bolo povedane ze vsetko je menené, nové
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ je nad vami obývané poschodie tak vlhkosť môžete vylúčiť. je možné že bolo zle vymaľované .Ak sa vymaľuje veľmi riedkou farbou v dvoch vrstvách tak sa môžu časom objavovať fľaky.Savom môžete striekať sadrokartonu ani kvalitnej farbe to neublíži.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@antonmesaros ani si neviete predstavit ako ste mi zlepsili naladu. Aj ja som si myslela, že je to zle vymaľovane. Ale stale mam aj pochybnost ci to nie je plesen. Nakolko necitim zapach ani tuch, nie je to ani mokre, vlhke tak dufam ze to je nedokonale premalovanie.Nad nami normalne byvaju, vetrame pravidelne, vzdy, teplota v izbe je stala, vlhkost tiez nakolko mame vlhkomer. Uvidíme či sa to bude rozšírovat.SNAD NIE.
Odpovedať
Profilova fotka
@activebaby v podstate to @antonmesaros zhrnul, podľa toho čo píšete si myslím, že je to tiež len chybná maľovka
Odpovedať
Profilova fotka
@activebaby: tak potom beriem spat co som povedal ked je to len chybna malovka to je ten lepsi pripad :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?