Dat alebo nedat parozabranu na sadrokarton v izbe...ak parozabrana bude pod strechou

V prerabke mam cast domu, kde je strop z drevenych krokiev. Tie budu zospodu zakryte sadrokartonom a zvrchu su drevene laty. Povala je len ako skladisko a pod strechou bude parozabrana. Medzi tieto krokvy - medzi izbou a povalou chcem dat sklennu vatu - 40cm. Otazka je, ci treba dat nejaku parozabranu alebo hlinikovu foliu aj na strop izieb...alebo staci parozabrana pod strechu?
Odpovedať
Ak nebude nad vatou zaklop a povala bude prevetravana, tak nemusis. Ak ale bude zaklop, tak by ti to na nom kondenzovalo.
Odpovedať
@radoslavc pod strechu nedávať parozábranu!!!! tam musí byť paropriepustná fólia.. ak teda myslíte priamo pod škridľou Strop nad izbou: SDK - parozábrana - vlna medzi drevenými trámami - odvetrávacia medzera - doskový záklop.
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc Ja tomu rozumiem tak, ze parozabrana by ti mala chranit tepelnu izolaciu pred vlhkostou z interieru. Takze by mala byt pred tepelnou izolaciou. Ak mas ale hlavnu izolaciu v streche a toto je este nejaka doplnkova tak neviem...naklady na nu by ale nemali byt vysoke....
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc Parozábrana má zabrániť pare, ktorá sa tlačí z interiéru smerom nahor, aby Ti vnikla do izolácie, lebo ak Ti tam tá para (vlhkosť) vnikne, izolácia sa zmení na mokrý chcuchvalec a prestane izolovať. A začnú sa Ti tam tvoriť aj plesne. Je jedno, či to bude nejaká "fólia", alebo "hliník" (ktorý je vynikajúci v tom, že ešte aj odráža teplo), dôležité je, aby to bolo parotesné ako celok. Teda že prelepíš aj kraje so stenou, diery po skrutkách, elektrických kábloch... apod. Určite odspodu parozábranu dať treba. V každom prípade. ;-)
Odpovedať
@leonardom vdaka. Ked vsak budem vrtat ci uz uchyty na SDK tak sa do tej parozabrany spravia diery...to nie je problem?
Odpovedať
@radoslavc treba skrutkotesnú pásku
Odpovedať
@radoslavc Nie, to problem nebude.
Odpovedať
Ak chcem znížiť strop pod palochom a dať sklennu vatu podstrop/zvnutra pod strop/ a dať sadrokarton tak treba dať parozabrannu foliu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?