Čo može znamenat takýto strop ?

Profilova fotka
Boli sme pozerat starsi dom, kde v dvoch izbách bol stav plafónov takýto. V tom prvom pripade sme skusali do toho šťuchať a bolo to mäkšie čiže asi prehnité. Strecha sa bud menit urcite no neviem co by nas stal taky strop co s nim ci je nutne potom menit vsetko alebo sa to nejako da .Vobec netusim. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
zateká strecha, môžu byť nahnité trámy. bez obhliadky na mieste je to len odhad
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ano vyzeralo to tak ze je to zatečené, co prosim vas v takom pripade treba dalej robit vsetko to dat dole a robit novy strop?Lebo nebolo to tak vsade
Odpovedať
Profilova fotka
najskôr treba poztieť strechu, opraviť škridlu. Potom na povale otvoriť miesto, kde je to zatečené a pozrieť stav dreva, ak aj je nahnité dá sa to vypíliť a nadložiť.
Odpovedať
Naozaj sa vám chce púšťať do takejto rekonštrukcie? Mňa desia už fotky, nieto ešte čakať čo ďalšie sa vyskytne počas opráv domu.
Odpovedať
@zuzana1291 Netreba z toho robit katastrofu... Vsetko sa da urobit a opravit... Hlavne sa netreba bat... Aj budovy v ovela horsom stave su tak vynovene, ze by jeden neuveril...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana1291 chce, nehce.Dom nie je v zlom stave ale je dlhsie neobyvaný preto je zanedbany problém je tento strop , strecha inak je fajn. Samozrejme treba v nom robit elektriku, odpad a potiahnut vodu. Na nový nemáme :-S a vela veci si vieme urobit samostatne.Znamy vodár, svagor robi elektrinu a aj strechara mame za rozumnu cenu takze by sme mohli na tom usetrit. Uvidime zatial sa rozhodujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedikatessa A si si istá že ušetríte na rekonštrukcii keď vymeníte všetko čo si napísala z pôvodného domu vám zostanú iba obvodové múry ktoré bude aj tak potrebné zatepliť a základy ktoré môžu navyše vlhnúť a to budete musieť ešte zaplatiť za búracie práce a zostane vám priestor ktorému sa budete musieť prispôsobovať pritom novostavbu by ste si mohli urobiť podľa seba, a navyše vravíš že dosť vecí si viete urobiť svojpomocne alebo cez kamarátov a rodinu nemuselo by to stáť zas toľko.
Odpovedať
@dedikatessa Ja by som sa toho nebál. Teda pokiaľ nevlhnú múry zo spodku, tak ten strop je opraviteľný. Prinajhoršom ho po odstránení strechy zhodíte a dáte nový. Ťažko je takto povedať, keď nepoznáme zloženie toho stropu. Ak je z drevených trámov, aj tak to budete obíjať až na tie trámy a dáte nový strop. Potom uvidíte stav tých trámov.
Odpovedať
@martosko A stale dookola ta ista pesnicka? Asize im dispozicia vyhovuje, ked maju on zaujem... Elektriku na novostavbe robit netreba? Vodu odpad v novostavbe robit netreba? Novostavby sa nezatepluju? Tak o co je to potom lacnejsie? Kompletne buranie je urobene za vikend a nestoji tisicky eur... na rozdiel od hrubej stavby pri novostavbe... Kolko domov si zrekonstruoval a kolko novostavieb si postavil, ked to takto pausalizujes?
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo Neviem či nevieš čítať alebo som to napísal nezrozumiteľne ja som chcel povedať že novostavba nemusí byť o moc drahšia a nie že bude lacnejšia ako rekonštrukcia. A súdil som s toho že pred dvoma týždňami sme boli robiť známym strechu na dome čo prerábajú a im naozaj zostali len obvodové steny a nosné priečky ( čiže dispozícia nieje optimálna ) plus základy a to majú šťastie že sú suché.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono radšej ho 3x poriadne pozrieť a s ludmi čo sa do toho rozumeju a prerátať si čo tam víde tá prerábka. Veľa ludí si povedalo, že prerobím toto a tamto a pekne si bývam. A začalo sa robíť a dom samé nemilé prekvapenie.
Odpovedať
@martosko Ved prave... Ako som uz na tomto fore nieraz pisal... Ludia vacsinou nerekonstruuju domy, ktore vlhli od zakladov 42 rokov, 30 rokov v nich chovali hospodarske zvierata a dispoziciu maju uplne nepouzitelnu. Su totizto aj domy, ktore maju dispoziciu v pohode, su od zakladov v dombrom stave a kus opadnutej omietky kvoli jednej deravej skridli z nich este barabiznu nerobi... Sekat drazky pre vodu a elektriku musis aj na novostavbe, novu strechu musis dat aj na novostavbe... Takze ked si to ratam ako chcem... Aj tak mi to vychadza lacnejsie ovela ako novostavba, kde su nutne vela krat pripojky ploty prijazdove cesty, projekty a ostatna pakaren zaklady, hruba stavba, co pri rekonstrukcii zachovaleho domu nemusis riesit... Cenu si dal ako argument, tak oponujem... "nie o moc drahsia, jemne lacnejsia, o kus drahsia, kus lacnejsia" to je len chytanie za slovicka... Pri stavbe sa bavime v tisickach-desattisickach eur... Ak by ma vysla novostavba o 500€ viac, asize by som sa do rekonstrukcie nehrnul... Tu ide o to, ze rekonstruckie mozu vyjst aj polovicu ceny novostavby a to uz nejake to sekanie a posuny priecok maju aky taky zmysel... Ci sa zase mylim? :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chumo - rozobrat stechu - odviest bordel asi za peniaze, rozobrat okna , odviest ich opat za peniaze. Vytrhat celu elekriku, osekat omietky, opat to odviest, predpokladam ze podlaha bude nejaka skvara/strk/hlina. Rozbit strop a opat sa zbavit bordelu. osekavat fasadu a opat sa zbavit bordelu. Uz len cas, spina a nervy vsetkeho sa zbavit by mi za to nestali. Aj na novom musis riesit strechu, okna, elektriku, topenie... ale ked Ti maju zostat len obvodove steny z nejakeh stareho materialu, tak si myslim, ze cas, spina, peniaze za odvoz a pod... z toho stareho, nebudu extra prevysovat zaklady a obdodove steny. Samozrejme zalezi na cene - ci to cele nie je lacnejsie, ako cisty pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo No tak to by musela byť naozaj malá rekonštrukcia aby si ušetril polovicu nákladov. Pre mňa je rekonštrukcia výmena a zateplenie podláh nové rozvody vody, odpadu, elektriny, kúrenia, nové priečky a stropy nové okná a dvere zateplenie stien a stropu nová strecha, komín nové omietky dlažby, sanita nová kuchyňa. Tak neviem kde by som tú polovicu peňazí ušetril keď mi stačí dorobiť obvodové múry s vencom a základy s platňou a mám nový dom a vydržal by som aj bez plotu.
Odpovedať
@mr79 Rekonstruoval som... Neviem ake mate moznosti u Vas... Rozbitie vsetkeho trvalo cca tyzden... A nestalo ma to viac ako 500e... Som pracovity, cca polovicu z toho som vyfurikoval sam, zvysnu som mal pomoc brigadnikov za ceny ktore tu uz zazneli... Strechu odviezli strechari pri vymene, bolo to v cene... To neratam... Polovica okien na dome bola uz plastova, zvysne okna som daroval, by ste neverili kolko zaujemcov o ne bolo... Kurenie som porozpiloval v jedno poobedie a v zberniach som za to este dostal na tri dni roboty pre vsetkych brigadnikov... Vsetky omietky som dole netrhal, nebol na to dovod boli v dobrom stave... Podlahy sa nevyberali vsetky, boli v dobrom stave(betonove)... Neplanoval som pasivny dom a vedel som kolko dam na palivo, bol som s tym zmiereny... Takze zateplenie podlah prebehlo len v obyvacke a kupelni... Ked sa niekto citi na svojpomoc, tak sa da vsetko, pre niekoho, kto lezi v byte pred telkou a obvolava ako ide robota a frfle aka to je spina je vsetko extra drahe... A odkial vies ze je to spina, kolko to zerie casu a nervou ked si to nikdy nerobil? Mam velky dom s velkym pozemkom aky som chcel za cenu bungaloviku z SDK na 3arovom pozemku... BTW Co konkretne postavis za 500€? Ale toto cele je silno individualne clovek od cloveka a rekonstrukcia od rekonstrukcie... Nema zmysel si tu merat muzstvo... Nech si kazdy urobi ako chce... Z mojej strany som skoncil...
Odpovedať
@chumo predpokladam ze dany dom co je tu na zaciatku, nema ani plastove okna, ani dobre omietky, proste zostanu len steny.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko No búrat okrem jednej priecky a nejakych novych okien nebudeme nic lebo dom nam dispozicne vyhovuje , je suchý žiadne stopy po vlhnuti sme nenašli je na slnecnom pozemku jediný problem boli tieto stropy. Vzhladom na miesto, velkost pozemku a zvysku roboty sa to oproti novostavbe oplati. Ale dakujem za názor.
Odpovedať
@mr79 Predpokladam, ze uz mas postavenu novostavbu a chces hlavne ukludnit sam seba, ze si urcite urobil dobre ze si staval novy a nespinil si ruky s rekonstrukciou.... Ak potrebujes uznanie, tak v tom pripade ho odo mna mas... Ano urobil si dobre... Mas novy dom a mozes byt spokojny... Ja mam za usetrene peniaze zase mozole... Nuz kazdy sme nejaky... Nie je odovod odhovarat, zjavne sa uz zadavatelka temy rozhodla... Z mojho pohladu smelo do toho...
Odpovedať
treba na hulvata odbiť čudneé miesta azistit situlaciu z čoho je strop urobený to môže robiť aj šašina v strope a strop je mozno betonovy
Odpovedať
Profilova fotka
V tomto prípade jednoznačne nekupovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros možete mi k tomu viacej napisat prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
@dedikatessa Ten dom má od dažďov zničený strop a určite aj krovy.Pri rekonštrukcii musíte počítať s tým že vám z toho domu zostanú len obvodové múry a pozemok.K pozemku sa neviem vyjadriť ale cena obvodových múrov sa na porovnateľnej novostavbe pohybuje okolo 5000€ .Ak si zrátate cenu sanácií na terajšom dome tak to tipujem okolo 8-10 000€. Tento dom by sa oplatil opravovať jedine v tom prípade ak by bol na lukratívnom pozemku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?