Ako vyriesit tento detail? Sdk 4pro

zdravim, robili mi sadrokarton stropy z rigips 4pro, niekde im vyšlo, že hrany su pri stene z celeho kusu sdk 4pro, ako vyriešiť detail, ktory je uvedeny na obrazku? Stačí pretmeliť + páska? prípadne robí sa to aj nejako inak? t.j. aby to bolo pekne zarovnané aj pri styku steny a sdk na strope.... aby to vyzeralo pekne rovno ...
Odpovedať
Paska a sadra...moj nazor tak by so. To robil ja
Odpovedať
Profilova fotka
takzvané mašinaky sa vždy režú dole aby detail pri stene bol ok bez sadrovania max. tmel do rohu
Odpovedať
to je tak, ked niekto zacne ukladat dosky bez rozmyslu "ako vyjde"... bude to s tmelenim vacsia babracka, ale s dlhsim hladitkom by hadam nemal byt problem udrzat rovinu.
Odpovedať
Profilova fotka
Pretmelit a je to. Nevidim problem.
Odpovedať
@gashtaan nebolo to bez rozmyslu, ale vyšlo to presne na cele kusy...niekde na celu plochu izby
Odpovedať
@marosh19 nechapem... ako to moze vyjst presne na cele kusy? Ved aj ked mam miestnost presne na nasobok sirky dosky, rozrezem ju na polovicu a zacnem tou polovickou, aby pri stene boli vzdy rezane hrany.
Odpovedať
takto nejako to vyšlo
Odpovedať
@marosh19 a? ved zacnem polovicou, potom dam jednu celu, druhu celu a dokoncim to polovicou co mi ostala s predosleho rezu.
Odpovedať
@marosh19 Pretmeli sa to, je s tym viac roboty, ak sa spravi dobre neni problem, ak to odflaknu bude vidhno vlnu jamky ...mali ako pisu vyssie rozrezat po dlzke a dat k stenam rozrezanou castou
Odpovedať
@svetlusa7 jednoducho prepaskovat a pretmelit
Odpovedať
1.Cize ak su vsetky 4 hrany pro tak kazdu dosku pri mure treba rezat? :-o 2.preco su pro hrany len obycajny biely SDk?Je nejaky dovod preco nerobia aj cerveny ,zeleny?(alebo teda aspon ja som si nevsimol.
Odpovedať
@vader100 :-o no bud budes 10 sekund rezat alebo sa budes 10 minut babrat pri tmeleni... co sa tyka tych pro hran, tiez som videl len biely, asi si nechavaju priestor pre uvedenie dalsej novinky na trh :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan Tusim som nasiel aj cerveny aj zeleny ale len s pozdlznou hranou pro , ale asi ked robis okolo krbu komina sdk a pouzijes cerveny , tak musis nejaku cas urobit bez pro hrany alebo nejake riesenie?
Odpovedať
@vader100 len s pozdlznou hranou je snad uplne bezny sadrokarton... tam kde nemas hranu zrezes SDK do sikma a mezeru tmelis, alebo len pretmelis.
Odpovedať
Profilova fotka
poviem len tolko , ze dalsi super majstri. Tato hrana nema co robit pri stene. Nikdy !!!!!!!!! tam kde staci pretmelit akrylom sa teraz budete drbat ako to napravit , sadrovat , paska , a pod. Kvoli amaterizmu nejakých akoze majstrov. Nemaju čo robit SDK , ked to tak to odflaknu , lajdaci , je mi hnus z toho ako to odfajcili. Ale k teme , sadrovat , sklotextilna paska , alebo specialna paska do rohu s hlinikovym pásom. proste mrte prace kvoli fuserom. fakt ma to nastvalo .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Vie niekto logicky dovod preco sa nerobia 4pro hrany aj Protipoziarne a impregnovane SDK?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
V tomto nevidím žiadny problém keďže sadrokarton sa tmelí s páskou aj dookola. Platne sa neopieraju o stenu a používa sa kožná páska. Akryl sa použije iba na dilatáciu a nie prípchápanie dier pri stene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?