Ako maľovať sadrokartón?

Profilova fotka
Maloval som sadrokarton, no stale ostavaju smuhy, ciary akoby po valceku. Neviem sa toho zbavit. V obchode som popytal farbu a penetrak vhodne na sadrokarton. Tak mi akysi penetrak dali (uz nepamatam nazov) a farbu mi odporucili Helios. No mam pocit, ze tuto farbu uz nechcem ani vidiet. Myslel som, ze budu stacit 2-3 vrstvy farby. Napenetroval som penetrakom nariedenym presne podla navodu, nechal odstat niekolho hodin, presne podla navodu, nariedil som farbu a dal som sa do malovania valcekom. Dal som 3 vrstvy a stale bolo vidno akoby smuhy po valceku. Natieral som krizom a snazil som sa roztierat farbu vsade rovnomerne. Ked sa pozeram zospodu, tak to vyzera ok, no ked sa pozriem z inej izby, pod nejakym sklonom, nad okno, kde dosada svetlo, tak tie smuhy strasne vidno. Tak som skusil pretriet este raz, stale to iste, tak som to natrel piatykrat a stale to iste. Vyzera to, akoby som to maloval lajdacky, doslova vidno stopy ako som tahal valcek. Maloval som uz kopu izieb, ale sadrokarton nikdy, no takyto problem som nemal. Co poradite, premalovat to este siestykrat? Co urobi tolko vrstiev farby na sadrokartone? Aku farbu mam teraz pouzit?
Odpovedať
1
2
bud to bude chyba v rukach alebo si nerozmyslaj na zmenu valceka....a mas ho original na sadrokarton?
Odpovedať
Profilova fotka
Netusim, valcek mi dali tiez v obchode s farbami s tym,ze vsetko je na sadrokarton
Odpovedať
Profilova fotka
To vyzera na nekvalitny valec, nekvalitnu farbu a neprofesionalneho maliara... Neber to osobne, no aj malovat treba vediet... Penetrak si neriedil? To sa mi zda tiez divne...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 samozrejme, profesional nie som, ale vzdy som si maloval sam, uz x krat a vzdy bez problemov. nikdy som nemal problem s flakmi,smuhami a pod. Lenze vacsinou som pouzival primalex, helios nikdy. Pisal som,ze penetrak som nariedil, nie neriedil
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 sorry, moja chyba s tym penetrakom... Bude to zlym valcom - ja pouzivam bzdy Dulux a zrejme aj tou farbou - tiez pouzivam len dulux a stopy po balci mi nezostavaju nikdy... Neviem ti poradit ci sa to da este dako opravit a ci dalsia vrstva nieco zmeni... Po kazdom dalsom premalovani povodne stopy pretries a nevidno ich? Ale vyskocia zas nove?
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 vyskocia nove stopy.ake poziadavky by mal splnat valcek? Alebo pouzit stetku?
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 kup si valec Dulux s nizkym vlasom, alebo ostrihaj kraje toho co mas. Stetky su dobre na ine veci...
Odpovedať
@johny18 nemas hustu farbu?
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez nariedil som podla navodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 ok, skusim to este raz premalovat,ale dam uz primalex
Odpovedať
@johny18 ja som maloval primalexom bez penetracie.Prva vrstva uplne riedka ako mlieko,druha podobne a tretiu hustejsiu a je to ok
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 Ahoj Johny, haluz, ze ti to robi taku zlobu... Aky si mal valec? Podla mna je najlepsia farba Esmal Exclusive, aj na zeleny sadrokarton stacia 2 vrstvy pri normalnej (rozumej nehustej) konzistencii zariedenej podla navodu, ktora robi peknu strukturu. Ja odporucam jednozancne tuto farbu, ak nezozenies, lebo nie vsade ju maju, tak potom ten Primalex, idealne Polar. Prajem vela zdaru ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@johny18 no tento problem som mal tiez. valcek som mal kvalitny a urceny presne pre tento druh farby a pouzita farba bola primalex. Problem pri viac ako 3 vrstvach zacne byt ze farba sa vsaje rychlo do tej predoslej vrstvy a vznikaju pasy po valceku. Cim viac vrstiev tym je efekt vyraznejsi. Dalsie a dalsie natery efekt nezmenia. Treba znova pouzit penetrak aj v dvoch vrstvach a potom znova namalovat farbou.
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 ahoj no ako si nakoniec dopadol? Ako si to vyriesil? @ramoon @zunastudio @madein1974 Caute, treba penetrovat aj impregnovany sadrokarton na kupelnovom strope? Neuzavru sa tym prave pory a strati sa zmysel sadrokartonu absorbovat vlhkost? (To je len moj laicky nazor) Viete mi to pls objasnit? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pety22 Penetrovat treba urcite uz len koli roznym materialom. Predpokladam ze nemas len SDK ale aj tmel na spojoch a sroboch.
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon ok dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Pridám môj postreh z maľovania sadrokartónu. Na chalupe som bol nútený vymaľovať sadrokartónový strop v kúpelni o ploche cca 6m2. Chalupu som už tak kúpil a predpokladal som, že ten sadrokartón bol po zhotovení natieraný len raz. Najprv som zobral brúsny papier č.180 a sadrokartón som obrúsil. Po vybrúsení som utrel vlhkou satrou bavlnenou plienkou, nechal preschbúť a prvýkrát natrel farbou PROINTERIÉR PROFI - snehovo biela, ktorú som nariedil podľa návodu. Natieral som kvalitnou maliarskou štetkou s prírodným vlasom, ktorá stála 38€. Už pri natieraní sa mi zdala farba dosť hustá, ale držal som sa návodu na riedenie. Po zaschnutí boli na strope viditeľné čmuhy po štetke a asi na troch miestach presvitali tmavšie fľaky. To bolo ale spôsobené asi mojim nedokonalým pretretím. Nechal som znovu náter vyschnúť, po vyschnutí som zase zobral brúsny papier č.180 a celý strop zľahka prebrúsil tak, aby vzniknuté stopy po štetke boli vybrúsené. Potom som na druhý náter nariedil farbu nie podľa návodu na balení, ale podľa svojho "citu" na hodne riedku, takmer vodovú a celý strop som znovu pretrel maliarskou štetkou. Po zaschnutí mi padol pohľad na prekrásny, snehovo biely strop bez jedinej jednej čmuhy po štetci. Povrch ako biely výkres.
Odpovedať
Profilova fotka
@pety22 este som s tym nic nerobil, rozmyslam co s tym. Zaujimave, ze ked stojim v kupelni a pozriem hore, vyzera vsetko ok. Smuhy vidno len z chodby, ked pozeram sikmo na strop a iba v pripadoch, ak cez okno presvita na sdk slnko. Inak ohladom penetracie - majster, co mi sdk robil zas vo svojom dome vobec nepouzil penetrak, dal len 2 vrstvy primalexu a sdk je krasny bez smuh
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Na strope mám zelený sadrokarton , ktorý prvý krát maľovali odborníci , ktorí ho tam osadili. Chcela som to teraz pretrieť sama a vš pôvodná farba na viacerých miestach mi ide za valčekom.Vytvárajú sa zelené fľaky. Maľujem primalexom polar riedený podľa návadu. Neviem čo robiť.Pomôžte.
Odpovedať
Aké máte skúsenosti s malovaním červeného protipožiarneho SDK ? Stačia dve, tri vrstvy aby farba nepresvitala ?
Odpovedať
Ja pouzivam farbu remal ekonomik a aj sadros na dve vrstvy krasne biely bez smuh. Farba dobre kryje. Riedim podla navodu- farba je dost husta aj po zriedeni.
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 moze to byt aj zle rozvalcovany penetrak,alebo potom ten valec....a ak uz su tam evidentne smuhy,neviem neviem ci to premalujes
Odpovedať
Profilova fotka
@brest urcite to nebolo pred prvym naterom napenetrovane,ze????co urobit?bud to cele nMOCITE VALCEKOVANIM VODOU A spachtlou to pojde krasne dole a potom zvolit spravny pracovny postup....alebo druha moznost asi iba premaluvat stetkou ale to je take bolave riesenie....skor to prve
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaso1 strasne otazky....ved ked to po druhom natere uvidis,zbadas ci treba este raz prebehnut
Odpovedať
@lukaskadlicek ja som sa pytal na skusenosti ludi pretoze ma to caka. Ludi ktori uz cerveny SDK malovali. Napr. @igigi odpovedal k veci. Ty si odpovedal odveci. Naco odpovedas ked si este cerveny SDK nemaloval ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaso1 Hlavne nezabudnite na ten penetrak. Krytie potom zalezi len od zvolenej farby.
Odpovedať
z príspevkov, v ktorých ste písali o problémovom maľovaní sadrokartonu som mala strach, ale maľovali sme primalexom, bez problémov.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaso1 cerveny,biely zeleny neni to jedno???sak sa to maluje rovnakym postupom....ci dvakrat treba maluvat alebo tri,to uz musis zbadat,dost zalezi aj na farbe co je a tom nepochopitelne??
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaso1 a ten igigi ani neodpovedal tebe ked uz sme pri tom....reagoval na hlavnu otazku....nie na tvoj cerveny sdk
Odpovedať
@lukaskadlicek ach jo. skoda reci. Si tu zaregistrovany mesiac a uz si najmudrejsi na svete ... Prosim do buducna ak s niecim nemas ziadnu skusenost, nevyjadruj sa. Nikomu tym nepomozes. Vdaka.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?