Aké pásky použiť na aké spoje pri tmelení sadrokartónu?

Ahojte, pls poradte, zistujem ake pasky pouzit na ake spoje pri tmeleni SDK?? A hlavne ako poriesit spoj sikmeho - rovneho stropu, aku pasku tam dat alebo ako to urobit aby spoj nepraskal.. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Miezkova paska je najhorsia. Ked uz tak sklotextilnu priamo od Rigips/Knauf a ziadnu NO Name. Najlepsie co zatial poznam je paska Kurt od Knaufu. Je drahsia, ale zatial vzdy fungovala. Ku kazdej paske ale treba pouzit kvalitny tmel. Doporucujem Knauf Uniflot pripadne Vario od Rigipsu. Lacne sadry nemaju taku pevnost. Do sikminy mozte pouzit Magic corner, ale ten sa nemoze pouzit pri realizaciach s poziadavkou na poziarnu odolnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@montazsadrokartonu Osobne Knauf sádry nemusím.Rigips je dve triedy kvalitnejší ,lepšie spracovateľný.Na praskanie spojov sadrokartonov má veľký význam aj kvalitne prevedená konštrukcia ,montér a sadrokartonové dosky.Tmel je len jedno z tohto súboru.Výrobcovia sadrokartonov sa snažia stavebníkov presvedčiť o tom, že si to dokážu urobiť aj smi .Ale to nieje pravda.Málokto dodrží všetko to čo je písané v návodoch.Potom sa všetci čudujú prečo to praská.Inak súhlasím ,pásky kupovať len s popisom nie bezmenné.V Žiadnom prípade ,nie Čínu, nie PL.Treba si prečítať návody na montáž a použiť na konkrétne spoje pásky ktoré tam výrobcovia odporúčajú.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros tak spravnu montaz konstrukcie hadam mozme povazovat za samozrejmost ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@montazsadrokartonu Chcem sa Vas opytat, preco hovorite ze mriezkova paska je najhorsia? Kde sa potom pouziva?
Odpovedať
Profilova fotka
@michael25 lebo ma pri sadrokartone najhorsiu pevnost. Predpokladam, ze pouzivaju len ten kto je na nu zvyknuty.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@montazsadrokartonu @antonmesaros Aké pásky odporúčate použiť pri tmelení spojov SDK dosiek Rigips RF a RFI 15 mm v podkroví. Rovnako ma zaujíma ktorý tmel od Rigipsu je najvhodnejší a aké pásky použiť na rohy aby bol výsledok čo najlepší.
Odpovedať
Profilova fotka
@user Dnes tu mate podporu priamo z Rigipsu @alexandra_rigips Pokial ide o pasky, urcite sklotextilna. Mriezkova PVC sa pri poziarnych konstrukciach pouzivat nemoze. Osobne by som sa ale vyhol lacnym tmelom a investoval do lepsiej sadry ako napr. Vario alebo Extra.
Odpovedať
Profilova fotka
@user Dobry den, odporucame sklotextilnu pasku, pri tmele je nutne brat do uvahy zatazenie konstrukcie a preto by sme odporucali tmel Vario.
Odpovedať
@alexandra_rigips Sklotextilnu pasku pouzit na priecne a pozdlzne spoje, alebo aj na hrany? Ake listy odporucate na hrany kastlikov z sdk? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@user paska sa pouziva len na priecne a pozdlzne spoje, na hrany kastlikov odporucame pouzit pasku Ultraflex.
Odpovedať
Profilova fotka
na spoje určite sklotextilnu a na spoj šikneho a rovneho spoju ja osobne nič lepšie nepoznam ako protektor na obrazku to mas jasne znazornene ...ak vieš tmelit "stierkovat" sadrokatron bude to malina a mne osobne sa tmely od rigipsu vobec nepacia a ozvlašť ten žlty Super a finishe taktiež od rigipsu ked tam uniflot od knaufu alebo dobre skusensti mam s tmelom aj finisom od českej firmy ROKO ..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
pasky..........??? v anglicku si nerobia tazku hlavu... je totiz problem kupit aj klasicky sadrokarton..., spajaci kontakt je na 90 stupnov bez prehybu na pasku... tak radsej ziadne pasky..... aaaaa., ani sietkovy smirgel nepredavaju........ inac.......: za tuto robotu brala anglicka firma v sobotu na hodinu 50 libier..., vynasob si to x 1,4...... a si na eurach... ...........
Odpovedať
@alexandra_rigips @all V technických materiáloch od Rigipsu je uvádzané, že spoj SDK murivo sa vždy rieši akrylom. Aký akryl odporúčate?
Odpovedať
Profilova fotka
to je jedno zatiaľ všetky držali, tuba nie lacnejšia ako 5€
Odpovedať
Profilova fotka
@user Pozdravujem Vas, este lepsie riesenie ako akryl je klzne napojenie pomocou klznej pasky. Akrylovy tmel je dobry iba ak mate milimetrovu sparu...Ak mate nejake otazky kludne kontaktujte nas technicky servis :)
Odpovedať
@alexandra_rigips Dobrý deň, akú klznú pásku máte na mysli? Spoj SDK/SDK som riešil formou Ultracell, avšak spoj SDK/murivo neodporúčajú riešiť formou pások, pretože časom príde k odtrhnutiu pásky od muriva. Aspoň takúm majú skúsenosť montážnici pracujúci s produktami od Rigipsu.
Odpovedať
Profilova fotka
@user Klzny spoj vyzera tak, že klzna paska sa vlozi medzi murivo a R-UD profil, potom nasleduje oplastenie SDK doskami, tak, aby vznikla medzera medzi murivom a hranou SDK dosky 0,5 cm . Tato skara sa nasledne vyplni tmelom na celu hrubku oplastenia, nasleduje tmelenie sklovlaknitou paskou. Po zaschnuti sa zvysna klzna paska kt. presahuje pod zatmelenu sparu odstrani.Tak vznikne klzny spoj medzi murivom a SDK podhladom. Otazka je skor akym sposobom, a ci podla tohto uvedeneho navodu montaznici pasku pouziju.
Odpovedať
@alexandra_rigips Medzi murivo a UD profil sa nalepilo na šírku UD profilu penové tesnenie. Medzi SDK doskou a murivou zostala medzera cca 5 mm, ktorá sa vyplnila tmelom Vario a následne prekryla tmelom a sklotextilnou páskou. Po prebrúsení sa v tomto spoji použije akrylátový tmel rigips. Kam presne by mali ísť spomínaná klzná páska, resp. o akú pásku sa jedná?
Odpovedať
@user Klzná páska sa prilepí do škáry medzi podhľadom a okolitými stenami a následne sa škára vyplní tmelom. Po zaschnutí tmelu sa klzná páska odreže. Montážny postup - pri sadrokartónový podhľad : http://www.asb.sk/stavebnictvo/konstr...
Odpovedať
@technicky_servis_rigips vďaka, škoda, že vo vašej montážnej príručke nebola zmienka o použití tejto pásky Čo sa týka kvality výsledného povrchu, ak na múroch sú gletované strojové sádrové omietky odporúčate k tomu Q2 alebo Q3? Pri kvalite povrchu Q3 musí ísť vždy o celoplošné tmelenie, alebo postačí pretmeliť len brúsené spoje?
Odpovedať
Q2 - štandardné tmelenie pre obvykle nároky na povrchy, Q3 - špeciálne tmelenie pre zvýšene nároky na povrch. V Montážnej príručke sadrokartonára na stranách 51 a 52 sú uvedené stupne kvality tmelenia. Stupeň kvality Q3 zakryje póry na kartóne a tým dosiahnete kvalitnejší a farebne ucelenejší povrch po vymaľovaní podhľadu. Q2 tmelenie nieje dostatočne v prípade dopadajúceho "plochého svetla" - je viditeľný tmelený spoj medzi sadrokartónovými doskami.
Odpovedať
u mna nabyte este predosli majitelia robili sadrokartonove stropy a praskol mi v jenom mieste, v takej tenkej ulicke, asi zrejme v spoji...ako mam postupovat a s akymi materialmi? rozmyslal som prebrusit (lebo vidno ze to uz aj oni opravovali) naniest vrstvu tmelu so sklovlaknitou paskou alebo treba este nejake specialne natery? ako tmel mozem pouzit rigips super alebo radsej vario?
Odpovedať
Posielam radu od človeka-dlhoročneho praktika , ktory mi vždy dobre poradil a poradil mi aj tvoj problem. Vola sa Jozef Gergelčik a číslo je 0911 119 213( pracuje ako školiteľ v Rigips školiacom stredisku. , doporučujem navštiviť ich školiace stredisko v Prešove).teraz jeho rada: Príčina prasklín v konštrukcii znamená vždy nedodržanie technologických postupov pri montáži, alebo náhla zmena teploty alebo vlhkosti v miestnosti. Opravu praskliny robíme tak, že najsamprv prebrúsime maľbu z prasknutého miesta na šírku cca 30 cm. Potom narežeme prasklinu po dĺžke do tvaru V do hĺbky asi 5 až 6 mm. Takto pripravenú škáru napenetrujeme penetračným náterom Rikombigrund, ktorý predtým riedime s vodou v pomere 1:4 ( v ponuke Rigips je tento penetračný náter aj v kilovom balení a dá sa použiť aj pod maľbu ). Po dokonalom vyschnutí penetračného náteru, t.j. na druhý deň nanesieme tmel Vario do škáry a prebytočný tmel odstránime čistou špachtľou, asi o 15 minút dáme ešte raz novozarobený tmel Vario do škáry tak, že ho roztiahneme po dĺžke tmelenej škáry do šírky asi 10 cm v hrúbke asi 1 mm, do ktorého následne vložíme sklovláknitú pásku ( nie samolepiacu mriežkovanú ! ), a potom čistou špachtľou prehladíme pásku po dĺžke škáry a zotrieme prebytočný tmel. Po zaschnutí môžeme opravovanú plochu jemne prebrúsiť brúsnou mriežkou tak, aby sme nezodrali sklovláknitú pásku a finálne najemno pretmeliť tmelom Vario trochu jemnejšej konzistencie, aby sme na plochu nepridali veľkú hrúbku, ktorú by sme aj tak potom museli prácne prebrusovať. Konečnú finálnu úpravu môžeme pretmeliť aj tmelom Rifino Top, ktorý roztiahneme do šírky škáry asi na 25 cm, nie je potrebné tento tmel brúsiť, ale dá sa ešte upraviť hladidlom do hladka bez stupňovitých prechodov. Ak však boli pri montáži podhľadu porušené montážne zásady, môžu sa tieto praskliny zopakovať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@vetroplachseveru vsetko ok az na to ze tie tmely od rigipsu stoja za velku p..u kazdy jeden ...to co sa na Sk predava sa neda porovnat co je v De na trhu a tym myslim Rigips tmely(vlastna skusenost )milion krat lepsie su tmely od firmy Roko z Cz !!!
Odpovedať
@alexandra_rigips Prosim vas mohlie by ste si uz Web stranku dostat do 21. storocia? CZ domena je uplne z ineho sveta je to dost velka hanba co tam mate na sk domene. Najme ak sa pozriem na isover.sk a vidim nieco co je tiez podstatne niekde inde. To sa jednoducho neda pouzivat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@technicky_servis_rigips Ak sa na stenách nachádza obklad až po strop, tak sa tiež použije takáto klzná páska a takto sa to zatmelí? Ďakujem.
Odpovedať
Mna by zaujimalo tmelenie spoja dosiek (obr. 3), ktore zrezem do V. Tmel sa natahuje v dvoch krokoch? Najprv vytmelim V sparu, necham ZATVRDNUT, potom natiahnem druhu vrstvu tmelu, vlozim pasku a pretmelim dosiroka? Alebo vsetko naraz v jednom kroku?
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko naraz .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@technicky_servis_rigips Zdravim, Chcel by som sa spytat ci sa medzera medzi sadrokartonom a klznou paskou vyplnuje vario tmelom alebo akryl tmelom? Je nutne po orezani klznej pasky do rohu medzi sadrokarton a murivo vlozit rohovu pasku? Dakujem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?