Zvuková izolácia

Prosím poraďte ako najlepšie zvukovo odizolovať podlahu v klasickom panelákovom byte. Momentálne máme laminátovú podlahu a keďže máme malé deti, susedia pod nami sa stále sťažujú na hluk. Tá podlaha je naozaj slabo odizolovaná, počujeme ich ked sa rozprávajú. Podlahu teda plánujeme vymeniť a poriadne odizolovať. Keď už to budeme robiť, chceme aby to malo naozaj efekt. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Pozri tu: https://www.modrastrecha.sk/forum/pan... Ked to ma byt odizolovane poriadne, bude to drahsie, ale viete si to spravit aj sami, ak ste technicky zrucnejsi. V horeuvedenom prispevku mam riesenie izolacie pre laminatovu podlahu, konkretne na podlahu polozene dosky Hobra Base 10, na to dosky Silio 17 (kartonove dosky naplnene prieskom, bola to nahrada dosiek Wolf), na to krocajova izolacia Insul Sound Ultra + a na tom mam laminatovu podlahu. Ci ma pocut dolu, neviem, ale myslim, ze len minimalne, takuto izolaciu ma malokto. Mojim cielom bolo hlavne uplne odhlucnit miestnost od okolitych susedov hore, zboku aj dolu.
Odpovedať
Ďakujem za info. To by bolo super, no keďže kúpeľňu a wc prerábať nebudeme, bol by to veľký výškový rozdiel. 😞
Odpovedať
@jamatkaroka bohuzial funkcne odhlucnenie hrube 2mm neexistuje. Urcite pomoze podlozka s co najvyssim krocajovym utlmom, aspon 14bB. Arbiton, Cezar, Silencio, Secura, Selitac... Priepastny rozdiel tam nie je. Taktiez pomoze koberec, vinylova alebo korkova podlaha. Oni vas budu pocut o dost menej. Vy ich ale stale rovnako. Bohuzial je to panelak.
Odpovedať
@jamatkaroka Ja to mám tiež len v jednej izbe a spravil som si tam prechodovú lištu/prah do neupravenej chodby, takže dá sa to. Len tá cena je vyššia. Ale mne to za to stálo a mám v tej izbe podstatne väčší kľud.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?