Zmena tarify plynu

Dobrý deň,potrebovala by som poradiť ohľadom plynu. Začiatkom tohto mesiaca mi prišiel papier ,že ma preraduju z D2 do D3 . Zmluvu som podpisovala na D2. Začnem pekné po poriadku. Bývam v obecnom byte od 2/2016. Spotrebovany plyn do apríla sme uhradzali obci ,moja spotreba bola za tie mesiace 1367kwh ( SPP). Uzatvorila som zmluvu s plynarmi ( RWE-innogy) a prišlo mi vyúčtovanie od 1.4-18.7.2016 kde som mala spotrebu 779 kwh. Mala som preplatok. Teraz v júli bude vyúčtovanie plynu a moja spotreba za celý rok je cca 5500 kwh. S tým preradenim nesúhlasím stále patrím do D2 .Volala som tam vraj má nemôžu preradiť naspäť. Písala som e-mail a evidujú ju ako sťažnosť. Má niekto s tým podobnú skúsenosť,alebo nejakú radu ako docielim spätné preradenie? V tej D3 je to drahšie a toľko plynu nespalim ani za 2 roky. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
prsne to iste so riesil ... ale u nas sa rekonstruoval starsi dom, spotreba bola 0, o tom vedeli a aj tak nas preradili do D3- lebo byvaly majitel mal vyssiu spotrebu. Informovali nas o tom pred 2 tyzdnami, hoci preradenie bolo na zaciatku roka, magori. Napisal som staznost, odpoved: dovoľujeme si Vás informovať o výsledku riešenia Vášho podnetu zo dňa 13.06.2017. Jeho predmetom bola reklamácia preradenia Vášho odberného do tarify D3. K preradeniu odberných miest došlo od 01. 01. 2017 na základe rozhodnutia Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, ktorý rozšíril počet distribučných skupín z pôvodných 4 na 8. Vaše odberné miesto ABC podľa nového rozdelenia a spotreby za predchádzajúce obdobie (pravdepodobne ešte pôvodného odberateľa) bolo preradené do supiny D3. Na základe Vašej žiadosti sme predmetné odberné miesto zaradili do tarify D2, k najbližšiemu možnému termínu, k 01.02.2018. Zníženie tarify je možné len k výročiu danej tarify evidovanej na strane prevádzkovateľa distribučnej siete (PDS). Pre vyriešenie danej situácie Vám navrhujeme, aby ste nás opätovne kontaktovali po ročnom vyúčtovaní spotreby plynu, ktoré sa uskutoční v mesiaci október 2017. Následne podľa reálnej spotreby plynu Vám budeme môcť vystaviť opravnú faktúru. V nej zohľadníme poplatky za prepravu a distribúciu plynu (ktoré si účtuje PDS) podľa tarify. Rozdiel v nákladoch v takom prípade hradí naša spoločnosť PDS. Prijmite prosím naše ospravedlnenie za vzniknutú situáciu a s tým spojené nepríjemnosti. ******************** mozno tam este zajdem, ubezpecim sa, ze v oktobri 2017 tam pridem a ukazem spotrebu a oni to zmeniia spatne od januara 2017, aj poplatky.
Odpovedať
@atak77 presne toto mi vraveli do telefónu, že sa rozširovali tarify a o zmenu môžem požiadať až na rok. Mňa preradili v apríli. Takže nesom nadšená,pravdepodobne môžem čakať aj ja takú odpoved.
Odpovedať
Skopírovane z nettu : Nie všetkým sa bude cena regulovať Pre úplnosť treba dodať, že zmena taríf sa netýka tých odberateľov, ktorých ročné množstvo odobratého plynu je zhodné s ich zvolenou tarifou v súčasnosti a zároveň je zhodné s príslušnou tarifou, ktorá je platná od 1. januára 2017. „Tarifa by mala zostať totožná najmä u odberateľov plynu v domácnostiach, ktoré majú v súčasnosti zvolenú tarifu D1 alebo D2 a tej skupiny odberateľov plynu, ktorí majú zvolenú tarifu D3, ak ich spotreba nepresiahla 42 760 kilowatthodín,“ spresnil Šebesta. Odberatelia s vyššou spotrebou ako 42 760 kilowatthodín budú patriť do novej tarify D4. V prípade, ak zákazníci mali v roku 2016 zazmluvnenú tarifu D4, táto bude od roku 2017 rozdelená na štyri tarify D5 až D8. „V prípade nových taríf D5 až D8 bude cenovej regulácii podliehať len dodávka plynu v tarife D5 a D6. Dodávka plynu v tarife D7 a D8 cenovej regulácii podliehať nebude,“ upozornil Šebesta s tým, že SPP je pripravený na prípadné otázky odberateľov. Domácností, ktoré majú veľký odber plynu a teda po novom spadajú do tarify D7 a D8, je však iba niečo vyše sto.
Odpovedať
@antonia05 zmeň majiteľa prípojky napr. na manžela a môžeš si dať tarifu akú chceš. Druhá možnosť je zmeniť dodávateľa a začať u nového môžeš s inou tarifou, takto som to spravil ja aj @gashtaan :-)
Odpovedať
@jakino ďakujem za radu ,ale nemôžem využiť ani jedno 😃...manžela nemám a meniť dodávateľa nemôžem mám viazanosť na 36 mesiacov
Odpovedať
@antonia05 tak sa musíš rýchlo vydať ;-) :-D
Odpovedať
@jakino ďakujem 😂😂raz stačilo 😃😃.....
Odpovedať
Takže prišlo mi vyjadrenie : dovoľujeme si Vás informovať, že pri preradení odberných miest, podľa nového členenia distribučných taríf, sme Vaše odberné miesto nesprávne zaradili do skupiny D03. Ďakujeme Vám za upozornenie na túto chybu. Vaše odberné miesto sme preradili späť do tarify D02. V priebehu mesiaca júl Vám zašleme ročné vyúčtovanie plynu. Poplatky za prepravu a distribúciu plynu Vám budeme účtovať v tarife D02 za celé vyúčtovacie obdobie. Prijmite prosím naše ospravedlnenie za prípadné nepríjemnosti. Prajeme Vám pekný deň. Zajtra tam ešte pre istotu zavolám
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?