Zateplenie pivničných stropov

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať na Vaše reálne skúsenosti ohľadne zateplenia pivničných stropov v nevykurovaných pivniciach bytových domov. Bývame na vyvýšenom prízemí v štvorbytovke a pod nami sú nevykurované pivnice, čo nám spôsobuje problémy počas zimných mesiacov, keď dochádza k úniku tepla cez podlahu. Bytový dom nie je zateplený a pravdepodobne ani nebude. Pivničné okná sú pôvodné kovové, čiže dochádza k určitým tepelným stratám aj cez ne. Mňa však zaujíma, či sa Vám po zateplení stropov nevytvorili v pivniciach plesne, prípadne, či po zateplení stropu minerálnou vlnou (protipožiarna požiadavka) hrúbky napríklad 10 cm, pôvodných oknách a nezateplených sokloch bytovky, nebudeme mať problém s plesňami v pivniciach. Ďakujem veľmi pekne za Vaše odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@kristi1981 tak ako uniká cez okná pivnice teplo, uniká aj para, izolácia stropu na to nemá vplyv. Vlhnutie nenastane. Ale hrúbka je na spodnej hranici, skúste, či sa tam zmestí 12 cm.
Odpovedať
@jan45 Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď. Chcel by som sa spýtať, či sa podľa Vás oplatí zatepľovať iba pivničné stropy povedzme tou 12 cm minerálnou vatou, ak nebude komplexne zateplená bytovka a nedôjde k výmene pivničných okien? O približne koľko percent by sa iba zateplením pivničného stropu znížili tepelné straty cez podlahu v byte?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?