Zatekanie v bytovom dome

Dobry den, byvame v starsom tehlovom bytovom dome a pravidelne (kazdy den) nam zateka - pravdepodobne zo stupaciek. Kedze stropy su este robene z materialu podobnemu sadrokartonu, vyvrtali sme tam par dier, aby voda mohla odtekat . Tento stav trva uz dva roky aj napriek tomu ze sme par krat oslovili nasho domovnika, dany problem eviduje ale nic s nim nerobi. Preto by som sa rada opytala, ci je nejaka moznost ako to riesit v zmysle legislativy, alebo kam sa najlepsie obratit. Dakujem
Odpovedať
Treba najskôr zistiť o aký byt ide. Teda v prvom rade či je vo vašom osobnom vlastníctve alebo v nájme (napr. od mesta). Ak v nájme tak sa treba obrátiť na majiteľa. Predpokladám však že je v OV potom sa treba obrátiť na správcu (bytové družstvo, správcovskú spoločnosť). V nájme určite platíte aj príspevok do fondu opráv a práve z tohto sa riešia takéto opravy. Ak ide o väčšie (drahšie) opravy zvyknú sa odsúhlasovať na schodzach vlastníkov. Predpokladám že teraz by sa mala určite konať lebo do konca mája dávali správcovia vyučtovania za minulý rok takže máte rovno príležitosť to navrhnúť.
Odpovedať
@erika32223 odpoved vyššie bola pre teba
Odpovedať
Dakujem, ano byt mame v OV, len u nas je to o cosi komplikovanejsie, kedze domovnik vlastni vacsinu bytov v dome, cize pokial on opravu uz z akychkolvek dovodov nechce uskutocnit (kedze predstavuje vacsinu), tak potom to asi vidim jedine cestou kontaktovania spravcovskej spolocnosti.
Odpovedať
domovnik je len taky sprostredkovatel vacsinou... ked s tym nepomohol 2 roky, treba to urcite nahlasit u spravcu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?