Záložné právo

Profilova fotka
ahoj potrebujem radu ako sa ruší záložné právo v prospech hl. mesta - čo všetko potrebujem na kataster / stačí iba potvrdenie z magistrátu o uplynutí 10 r., kolky a nejakú tú žiadosť? / druhá rada sa týka taktiež záložného práva, ak sú na byte 2 záložné práva dajú sa zrušiť naraz na jednej žiadosti, alebo sa musí každé osobitne ďakujem za rady
Odpovedať
@kadan záložné právo v prospech hl. mesta na zľavu z kúpnej ceny pri prevode bytu do osobného vlastníctva zaniklo uplynutím doby 10 rokov a záložný veriteľ (hl. mesto) je povinný bezodkladne o tomto informovať kataster. Samozrejme, že to nerobí, preto napíš hl. mestu, aby si splnilo svoju povinnosť a informovalo kataster. Oni sami pošlú informáciu o zániku záložného práva na kataster, vyznačí sa plomba - konanie o zázname a do 60 dní ti z LV záložné právo zmizne. Nemusíš dávať ani žiadosť na kataster, ani kolky, ide o záznamové konanie. k druhému záložnému právu sa neviem vyjadriť, keďže nepíšeš o aké záložné právo ide.
Odpovedať
Profilova fotka
@mahauve Ďakujem za odpoveď ide o záložné voči banke. Ale keďže píšeš že netreba ísť na magistrát a kataster- mesto si to splní samo, tak je ostatok jasný- postup-prevod záložného práva na inú nehnuteľnosť ovládam, kupovali sme byt a prekládka bola na ňom robená po sviatkoch napíšem a uvidíme čo z toho viem že susedia predávali a museli si magistrát aj kataster obehať, neviem aký bol problém, už tu nebývajú tak som nevedela čo a ako ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?