Zabráni zateplenie stropu tvorbe plesni pod stropom?

Profilova fotka
byt je v starsej tehlovej bytovke na poslednom poschodí, minuleho roku sme bytovku zatelili 8cm polysyrenom, z dovodu predosleho vhlnutia rohov stien a nasledne tvorbe plesni. Aj napriek pravidelnemu vetraniu sa nam plesen objavuje uz iba v rohoch na strope. Na strope je sadrokarton (bez zateplenia) strecha je rovna asfaltova lepenka (starsia ale nezateka). Okna sa velmi rosia a po okrajoch skiel a ramu okna sa tvori plesen. spodky vnutorných spaliet su mokre. zaluzie v zime ani nestahujem lebo by bolo okno do hodinky zarosené. V byte je nastavene stala teplota 20C a pradlo sa snazim susit na balkone. poprosim o akukolvek skusenost ci radu na odstranenie nasho problemu. Za odpovede vopred DAKUJEM ! ! !
Odpovedať
Profilova fotka
Máte zle ,respektíve vôbec nemáte odvetranú bytovku.Je to problém asi kažej tehlovej bytovky.
Odpovedať
no napadá ma len jedno: tepelné mosty od stropu, nevieme aké sú tam izolácie ani konštrukcie. Riešenie bez účasti odborníka a investičných nákladov nie je tiež potešujúce: znížiť vlhkosť vzduchu (zmerajte si akú máte) a zvýšiť teplotu stien-prekurovanie.
Odpovedať
Zmerajte RV - udržujte ju vetraním v zime na 50%. Iste sú tam aj tepelné mosty a sklá sú dvojsklá, že? Chýba hore izolácia - rohy sú studené, preto to tam kondenzuje. Jedine dať preč SDK, vložiť vlnu, parozábranu a SDK. Vonkajšie špalety okien tiež zateplili? Čiže lepili EPS aj po obvode rámov okien? Ak nie, tak v lete si to môžete zatepliť znútra, ale tam treba dať pozor na určité detaily.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Popraskaná maľovka ( nie omietka) Prosím o radu. Bývam v staršej 3 poschodovej tehlovej bytovke. Byt mám krajný na treťom poschodí pod sedlovou strechou. Mám problém s popraskanou maľovkou a plesňou v rohoch vonkajších stien,okna mam plastové. Zhruba pred 15 rokmi robilo byt.družstvo zateplenie bočnej steny bytovky len tenkým filcom+ plastovým obkladom. Na internete som našiel stierku Q.Term http://www.nanotechnologie.sk/produkt... tá sa dá nanášať aj valčekom na maľovanie. Mám otázku omietku musím celú oškrabať až po tehlu , alebo len farbu oškrabať a natrieť tou stierkou.Na strope mám nalepený okrasný polystyrén 1cm. Ešte tento rok v jeseni dám pod strechu polystyrén aspoň hrúbku 8 cm a nato tenkú vrstvu lepidla. Pomôže mi toto všetko aby som nemal pleseň v rohoch? Poprosim o akukolvek radu na . milos.fal@hotmail.sk
Odpovedať
nám nepomohlo :-/ tiež tehlová bytovka, posledné podlažie, pleseň na strope pomaly po celej kupelni - tak sme opravili strechu, zateplili, zaizolovali, v byte omietku oškrabali na tehlu, natreli nejakými protiplesňovými drahými srandami :-D (neviem čo to bolo) na to farba..... aaaaa výsledok je taký, že plesne sa tvoria "iba" v rohu, čiže nič nepomohlo. našťastie sa sťahujeme 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?