Zabezpečenie plastových okien

Dobrý deň. Nakoľko bývame na prízemnom podlaží v panelakovom cinziaku, premýšľam nad zabezpečením plastových okien. Viem, že neexistuje nič čo môže lupiča zastaviť, niekedy však stačí trochu zdržať prípadne skomplikovať. Máte skúsenosti so zabezpečením? Aké prvky sú vhodné, kde to zakúpiť, prípadne si to viem nainštalovať sám? Počul som o prídavných kovaniach atd. Vopred ďakujem za Vase tipy a názory.
Odpovedať
@martinkl Do oken se da dostat logicky dvema moznostmi rozbiti oken nebo skrze ram. Jak zminujere na ram muzete dat pridavne kovani (napr adlo) nebo vymenit za lepsi kovani (vice uzamykacich bodu se zvysenou odolnosti proti vypaceni), pripadne dat magnet na detekci otevreni. Stejne tak idealni mit uzamykaci klicku nebo alespon s tlacitkem(musi se zmacknout aby sla klycka otocit). Na okna muzete dat bezpecnostni folie(nejsou uplne levne a lehce snizuji propustnost svetla) ktere zvysi odolnost proti prurazu (nejmene alespon na uroven P2A a vice). Samozrejme muzete dat take na okna mrize.
Odpovedať
@martinkl Zlodeji v paneláku sa nebudú prebíjať cez okná, v paneláku prekonávajú vchodové dvere. Jedine, že by si nechal otvorené okno a to by bolo v dostupnej výške. V takom prípade dodatočným zabezpečením je mreža na okná. Akékoľvek dodatočné kovania sú zbytočné. Keď je okno zatvorené, je malá pravdepodobnosť, že niekto bude páčiť rám. Keď už, tak zoberie tehlu a rozbije okno. V takom prípade zase pomôže fólia. Ale nie tá nalepená, ale špeciálna tabuľa skla, kde vonkajšie sklo je z dvoch okenných tabúľ, medzi ktorými je vlepená fólia. Také okno sa síce rozbije, ale nevypadne z rámu. Pre pocit bezpečia si ešte môžeš dať ten alarm na okno.
Odpovedať
@chrobak7 uprime pri beznem plastovem okne malo kdo bude rozbijet sklo… dela to hluk, hrozi ze se poreze. Pri paceni ramu ma zlodej se sroubovakem za par vterin hotovo a temer bez hluku (viz: https://m.youtube.com/watch?v=C-jHhR3... samozrejme produktove video potreba brat s rezervou) jinak nektere kovani maji moznost splnit urcitou bezpecnost i pri otevrene ventilacce(je to ovsem otevreno o dost mene nez je bezne). S folii mas pravdu idealne by mela byt mezi sklem. Ac udajne existuji i folie s normovanou bezpecnosti na P2A ktere lze lepit dodatecne…(napr NEXT neco ma) predpokladam ze je pak ale potreba sklo vysadit z ramu a udelat to az po kraje.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkl vacsinou byty na prizemi maju na oknach mreze, no nevyzera to najkrajsie ale ucel to podla mna plni, aj ked ako bolo uz spominane, tak v byte sa ti lahsie zlodej dostane cez vchodove dvere a na okna si ani nepomysli.
Odpovedať
@robco_99 tak pri okne ho môže hocikto zbadať, bytovky nie sú niekde na poli kde nikto nechodí, často sú i kamery o ktorých netuší a tam sa kontrolujú všetci , bežne bývajú mreže na prízemných balkonoch, tam to tak nekričí
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?