Vymena elektrickeho vedenia-okruh spotrebicov_1 izbovy byt_CENA

Dobry den, vedel by mi niekto zhruba nacenit kolko asi bude stat vymena elekrtiny v 1 izbovom byte? Jedna sa iba o okruh spotrebicov a zasuviek... kuchyna cca 5 kablov, izba 2 kable. Zastrcky cca 10-12. DAKUJEM!
Odpovedať
@soniar7969 Zavolaj si odborníka-elektrikára a ten Ti to povie...Pretože si nedala aký byt, /tehla, betón/ ;-) a svetelné obvody nechceš meniť, necháš pôvodné???.. :-)
Odpovedať
@soniar7969 1000€
Odpovedať
@soniar7969 ono sa to nedá len tak naceniť.. . Podľa mňa, ak sa už ide v byte sekať, treba vymeniť všetko, komplet elektriku, to znamená komplet nový rozvádzač (skrinku s ističmi), novú kabeláž... A máš na XY rokov pokoj. Cena za materiál závisí podľa toho, čo chceš... Rozvádzač by mal mať minimálne prudový chránič, potom pár ističou na zásuvky a aspoň dva ističe na svetlá. Je to praktické - ak Ti niekde praskne žiarovka, tá na druhom ističi ostane svietiť a nedostaneš po tme. Ďalej nejaké káble, 3x15mm na svetlá, 3 x 2,5 mm na zásuvky. Inštalačné krabičky, zásuvky, vypínače, svorky atď... Cena materiálu do 300 €. Rozdiel bude v cene za prácu. Byt je panelový? Tehlový? Jadro je murované? Budú sa robiť aj podhľady, kadiaľ by mohli ísť káble? Je rozdiel sekať do panelu/tehly, alebo ťahať káble v lište, alebo ponad pohľad. Ak berieme najdrahšiu variantu (panelový byt) cena za prácu cca 400. Teda spolu inštalácia okolo 700 €, odhadom. Ale pokiaľ to elektrikár neuvidí, nemôže len tak "z brucha" napísať cenu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?