Výmena drevených okien v paneláku za plastové

Kúpila som byt a potrebujem vymeniť staršie drevené okná za plastové. Vôbec sa v tom nevyznám, gúglim, gúglim a nie som múdrejšia 😞 Vedel by mi niekto poradiť, na čo sa zamerať, na čo si dávať pozor. Panelák je taká klasika z 90 rokov. Trojsklo musí byť, však. A ďalej? Nechcem to najdrahšie na trhu, ale mienim v tom byte bývať čo najdlhšie, takže nechcem šetriť na nesprávnom mieste. Mám nejaké cenové ponuky, sú v podstate totožné, okná však úplne iné (Salamander Streamline 76, 5 komorový; Gealan 8000 6 komorový). Sú ok pre starší byt? 2 okná sú orientované na juh, 2 okná na sever. Alebo treba hrubšie rámy? Nechcem z toho zasa robiť vedu 😉 Ak by som kúpila byt s vymenenými oknami, bolo by mi jedno, aký profil a sklá tam sú... Poznáte nejakú BA firmu, ktorá je dôveryhodná, poradí, kvalitne namontuje?
Odpovedať
Njalešpie je dať si vyhotoviť cenové ponuky od viacerých výrobcov a potom sa rozhodnúť
Odpovedať
@marianna_1 Veď práveže už nejaké mám (Cedera, Win bau). Recenzie majú dobré. Cena okná + práca takmer totožná. Okná úplne iné. Ak by niekto poradil, je lepší ten Salamander alebo Gealan? Mám ísť do iného? Bude ma o pár rokov mrzieť, že som nekúpila iné, lebo v okne chýba nejaké tesnenie, nejaká výstuž, má menej komôr?
Odpovedať
@mama2406 Ja som daval pred 10 rokmi na panelak od Cedera, Salamander, Streamline 7 komorove. A spokojnost, otvoaraju sa stale, ako nove. V zime izoluju, ako maju, nerosia sa a aj velmi dobre zvukovo izoluju...
Odpovedať
Skus Okna Stuchlik. Fajn odbornici a kvalitni montaznici.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?