Vydrží sadrokartón váhu umelého kameňa?

Prosím o radu! Chcela by som si v obývačke v paneláku spraviť falošný komín pomocou konštrukcie zo sadrokartónu. Na ten by som následne chcela nalepiť umelý kameň (betónový) a do neho zabudovať krb na biolieh. No bojím sa, či sadrokartón unesie tú váhu. Máte s tým niekto skúsennosti? Nespadne mi to po čase? Za pomoc ďakujem!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@svatojanskamuska ked das dostatok CD profilov, tak nebude ziaden problem, aj viac srobov do SDK... nech je to pevne.. nevidim v tom problem.
Odpovedať
vydrzi, mame doma oblozene stupacky SDK a kamen a v pohode:)
Odpovedať
Profilova fotka
vydrží ale pri vyšších váhach niekedy dávajú viac profilov a dve tabule SDK na seba a dobre preskrutkovať - takto lepili v jednom našom projekte tabule prírodného kameňa a držia v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna udrži, ak das kotvy do profilov a dobru sieťku hrubu na to urcenu pod kleber...
Odpovedať
@katrin21 @andyfoto @dandy05 @cubica Veľmi pekne Vám všetkým ďakujem!!! :) Tak ideme teda do toho!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Dosiek sadrokartónu a kotiev môže byť koľkokoľvek, ak sa umelý kameň oddelí práve v papierovej vrstve SDK. Ten je nutné pred lepením ošetriť penetračným náterom, napr. Primer G zriedený s vodou v pomere 1: 1, dvojnásobný náter. Na úplne zaschnutý náter môžete lepiť kameň, vždy však flexibilným lepidlom. Tak som to robil aj ja, viď fotoblog.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Nieco pododbneho sa chcem spytat. Riesim ukotvenie obyvackovej steny do stropu. Strop je sadrokartonovy. Obyvackova stena bude z masiviu (dub). Cele to bude mat tazisko dole. Ale policky budu az po strop. Ukotvit to chcem do sadrokartonu. Bude to stacit? Pripajam aj navrh obyvackovej steny pre lepsie pochopenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?