Vlhnutie rohu v izbe

Ahojte. Viete mi poradit čo s vlhnutim rohu? Sme byt 3/3 so sikmou novou strechou. Toto je druha zima v byte. Minulu zimu problem nebol. Teraz spime v izbe 2 a babatko. Každé ráno keď sa zobudíme máme takýto vlhký roh. Či kurime viac alebo menej. Ak spí iba jeden človek v tej izbe alebo nikto nespravi sa to. Poradte čo s tým urobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@12mimi12 ak sa to bez ludi nespravi, je to vlhkostou, cize jedine vetrat.
Odpovedať
@12mimi12 Ahoj. Vlhnutí je s největší pravděpodobností způsobeno kondenzací vzdušné vlhkosti. V rohu místnosti je vždy teplený most, který způsobuje, že povrchová teplota stěny v tomto místě je nižší, jak na ostatní ploše stěn. Řešení je teoreticky jednoduché. Problém odstraní zateplení z venkovní strany. Prakticky to ale zřejmě nepůjde realizovat. Zbývá tedy jediná možnost - trvale udržovat RV ( relativní vlhkost ) vzduchu v místnosti kolem 50 %. Zakupte si nějaký laciný vlhkoměr a zkuste to sledovat. RV snížíte větráním. Pokud to nepomůže, tak si můžete zakoupit nějakou kondenzační sušičku vzduchu a tím to definitivně vyřešíte. Nicméně, bude to určitá investice a také nějaké provozní náklady. :-)
Odpovedať
@12mimi12 otvorene spalnove dvere by nepomohli?
Odpovedať
Profilova fotka
Mali sme podobný problém, nakoľko asi nikto nevstane v noci o 2. hod aby vyvetral tak sme kúpili odvlhčovač vzduchu. Nakoľko je hlučnejší ako ticho ktoré potrebujem pri zaspávaní tak som to nadstavil na časovač. Nám to pomohlo znížili sme vhlkosť z 70 na 55 percent. Neveril som že za cca 2 hodiny to dokáže stiahnuť zo vzduchu 2 až 3 deci vody niekedy aj viac. Žiadne tabletky a podobné veci nie sú účinné.
Odpovedať
u nas ked bol byt prazdny tyzden a kurenie zapnute len na temperovanie, tak vsetko OK...predtym s 2 detmi a kazde rano na kazdej parapete mlacky... proste generujeme vlhkost ked sme doma ... od minulej zimy kvoli plesniam nesusim pradlo v byte, po spani, po vareni, po kupani vetrame a pustame ventilatory...proste znizujeme vlhkost...nastastie vetranie zabera :-)
Odpovedať
prvy krok - zmerat vlhost... ak je vysoka, vetrat vetrat a sledovat ju priebezne
Odpovedať
Vhkost meriam.....mame v byte vysoku....v spalni okolo 68% ....ked prevetram znizi sa na max. 60%.....stale vetram, kurim dokoliecka...teraz sme spali v druhej izbe ...nechala som otvorene do spalne dvere ,kurenie a rano kut bol aj tak mokry....mam pocit ze bez odvlhcovaca to asi nepojde.....neexistuje nejaka omietka alebo nater co by tomu zabranil?
Odpovedať
Profilova fotka
@12mimi12 skuste sa pozriet na stranku www.inverter.cz maju tam produkt, ktory by vam mohol pomoct. jedna sa o decentralnu rekuperaciu, trvale vetranie so spätnym ziskavanim tepla. Vyuzitie po cely rok.
Odpovedať
:-)
Odpovedať
@12mimi12 ak este nemate klimu s inverterom, dajte ju namontovat uz teraz v zime. Kuri velmi lacno a ma susiaci program, ucinne znizuje vlhkost /mam to v dome odskusane / . Nemusite kupovat odvlhcovac. Klimu budete v byte pod strechou aj tak v lete potrebovat. Vetranie oknami nemusi stacit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?