Upravy chodby pred bytom

Dobry den, pred bytom mame volny priestor takych 3 m na dlzku a 2,2 na sirku. Po oboch stranach su okna. Rada by som si to nejako predelila, ale bez stavebneho povolenia. Napada Vas nieco? Dakujem:)
Odpovedať
Profilova fotka
@pjana nejako si to neviem prestavit ako vyzera ta chodba? to mate ako spolocne so susedmi? Prihod nejaku foto
Odpovedať
@pjana nie je to mozne, ani oficialne vam to nedovolia, ak to urobite len tak, moze vam byt za to udelena pokuta od poziarnikov, predpokladam, ze by sa to aj tak riesilo na prvej domovej porade.
Odpovedať
@pjana to je spolocny priestor, nemozes si ho upravovat podla lubovole a ani z bezpecnostneho hladiska si ho nemozes nijako predelovat. To je v rozpore s protipoziarnymi smernicami.
Odpovedať
@pjana ten priestor nie je tvor. Je to podielový priestor pre všetky byty. A z požiarneho hľadiska by ťa tiež mohla čakať pekne mastná pokuta.
Odpovedať
Profilova fotka
@pjana tak, tak narobila by si si zbytocne len vela problemov. Radsej nespekuluj a nechaj chodbu chodbou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pjana to aj pochybujem ze by ti takyto navrh presiel
Odpovedať
Profilova fotka
@pjana by si si pekne zavarila keby si to nejakym sposobom predelila, a to by si vlastne co tym dosiahla??
Odpovedať
Dakujem Vam vsetkym za prispevky. No v nasej bytovke to ludia robili a preslo im to. Spravili si bud predchodbu alebo skladovy priestor. Momontalne to vsak uz tak lahko nejde. Nasa bytovka bola dost zvlastne stavana a v podstate ta predchodba patri k nasmu bytu aj ked nieje na LV a my do nasho bytu vchadzame cez vchod, do ktoreho nas byt nepatri, patri do vedlajsieho. Je to trosku komplikovane. Po oboch stranach mame okna a kedze jedna strana je urcena pre hasenie poziaru v pripade potreby, nemozem to uplne zastavit. Rozmyslala som nad nejakou velkou kvetinovou zastenou a na to by som asi nepotrebovala stavebne povolenie. Pripadne som chcela vediet, ci to niekto nevyriesil nejak inak. Pridavam aj foto. Napada niekoho nieco?
Odpovedať
A kôli čomu to chceš vlastne predeliť?.Chodíte tadiaľ iba vy alebo aj niekto iní?.Priznám sa, že som z tvojej otázky jeleň......Tak ja osobne by som nič nepredeľovala, nechala to takéto voľné a snažila by som sa to iba skultúrniť....Čiže ak sa dá určite aspoň vymaľovať,vyhodiť tie staré nábytky dala by som si tam botník, nejaké kvety určite. Ja si nemôžem pomôcť, ale mne to strašne pripomína naše nemocnice...... :-)
Odpovedať
@00mischy00 chcem tam vytvorit aspom ake take sukromie. Nechcem aby mi bolo vidiet tu chodbu. Chcem mat dvere schovane za niecim:) Jasne ze sa to chystame vystierkovat, tie stare okna aspom pretriet bielou a zaroven by som si tam chcela dat plavacku, alebo take tie terasove kocky. To vsetko sa vyriesi, len tu zastenu neviem z coho by bolo najlepsie spravit.
Odpovedať
@pjana Ale veď súkromie máš za vlastnými dverami a keď si to tam pekne upravíš, tak si myslím, že by to bola aj škoda zakrývať. Veď aké vlastne súkromie, maximálne sa tam budete prezúvať.......Veď aj na rodinných domoch máš hneď dvere, nikto si ich ešte nepotrebuje schovávať za ďalšie dvere....
Odpovedať
Neviem či je to na prízemí a chodia tadiaľ neustále ľudia, to by som ešte možno pochopila...tak priečka sa dá urobiť rýchlo zo sadrokartónu alebo klasicky vymurovať, ale zas keď chceš ozaj súkromie, potrebuješ tam dať aj dvere......
Odpovedať
Článok sa načítava...
@00mischy00 ako nic v zlom, ale ja tu neriesim ze ci tu priecku tam dat alebo nie, uvazovala som nad tym dost dlho a takto som sa rozhodla. Otazka je len to, ze ako to tam spravit bez potreby stavebneho povolenia. Uzavriet dverami to nechcem, lebo to nieje mozne. Keby pouzijem sadrokarton, nepotrebujem uz stavebne povolenie?
Odpovedať
@pjana na chodbe nesmie byť nič, čo by bránilo úniku v prípade požiaru. Vlastne by tam nemali byť ani napr. botníky, kvety. V našej bytovke bola minulý mesiac požiarna kontrola. Dostali sme do zápisu všetko, čo vadilo na spoločných priestoroch, teda aj chodbe. Pokiaľ to nebude odstránené, dostaneme pokutu. A tá sa zosobňuje tomu, kto toto neodstráni a teda udelenie pokuty spôsobí. Platí to vlastne všade.
Odpovedať
@pjana sprav si tam "zimnu zahradu". Myslim, ze s tymi oknami to bude pekne, nejake posedenie ratan alebo... :) Predel napr. Ta kvetinova stena len zapreta medzi strop a podlahu (dotahovacie skrutky) , alebo nejaku plexisklovu zastenu, ako sa dava skleneny panel na rozdelenie balkonov pri susedoch ked je spolocna konstrukcia.... tym zachivas aj svetlost priestoru Nechaaj tam vsak vacsi otvor, minimalne 1m, nech zachovas priechodnost. A aj v pripade prenasania vacsich veci nebudete musiet rozoberat.
Odpovedať
Mozno aj taketo nieco; http://zahrada.hyperinzerce.cz/zahrad...
Odpovedať
@pjana myslim si, ze potrebujes aspon ohlasku niekde na bytovom.....skus sa spytat susedov o to predelili, ci to riesili cez urady alebo si to len tak urobili.....ja by som to ale neriskovala, najskor si zisti ci ti to bude vobec povolene a potom by som spekulovala co a ako.....len ako pisu vyssie, koli protipoziarnej ochrane to moze byt problem
Odpovedať
okrem nejakej skrine ci kvetov tam nemozes bez ohlasky dat nic. kamoska ma taky priestor bez okien a normalne maju mur vchodove dvere a maju tak zvacseny byt. Ale normalka vsetky povolenia.
Odpovedať
pises,ze jedna strana je urcena na hasenie poziaru v pripade potreby,ako pozeram,ta chodba je tak uzka,ze si myslim,ze si to myslela ako zart,ale uz si zrejme rozhodnuta,takze je to na tebe,pokial to nemam na LV urcite to nie je moj majetok, ale niekoho,to treba vediet,a ked je spolocny,tak mam na tom len spoluvlastnicky podiel,ak sa napr. v dome po case vymenia vlastnci v bytoch,mozu mat na vsetko iny nazor,nic nie je nemenne,ako docasne riesenie by som vyhodila tie rarohy co tam su-skrine,vymalovala svetlou farbou,aj okenne ramy,prip.na parapet prihodila nejake rastliny a nic viac
Odpovedať
Profilova fotka
@pjana ako prepac ale vobec si tam ziadnu kvetinovu zastenu neviem predstavit
Odpovedať
Profilova fotka
@trundzi ty si to nevies predstavit ale moze to vyzerat dobre, len otazne je ci sa tam kvety chytia, ale tak snad ano:-)
Odpovedať
@pjana bezne sa to na bytoch robi. Ale je tam podmienka odkupenia tej casti chodby do osobneho vlastnictva. http://www.atomia.sk/data/product/att...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign bezne sa to robi? ja toto vidim teda prvykrat. Myslis ze uplne v pohode sa to da odkupit, ze s tym nebudu mat spoluobyvatelia nejaky problem?
Odpovedať
@feradka ano bezne sa to robi. U nas v HC maju takto prehradene, hlavne na samom vrchu cinziaka, viaceri. Tak urcite to musi schvalit bytove spolocenstvo, ale ak to prednesie na domovej schodzi a dostane nadpolovicnu vacsinu hlasov - podpisy, moze to od spravcu bytovky odkupit /pripadne od ostatnych susedov/ - zalezi, ci maju vysporiadane aj spolocne priestory podielovo, alebo ich nechali v rezii a vlastnictve spravcu. Samozrejme byty v bytovom dome musia byt odkupene do osobneho vlastnictva.
Odpovedať
Dakujem za prispevky. Ano aj u nas to na nizsich podlaziach maju @megdesign avsak vobec to nemuseli odkupovat. Spravili si to este davno a az potom dali, ze dalsi si to musia odkupit. Kedze tu zije vela starych ludi, tak ratam ze si ten m2 riadne nacenia a do toho sa mi nechce ist. Okrem toho treba stavebne povolenie, spravu od hasicov a v pripade poziaru neviem ako by sa to riesilo. Jasne, ze najviac by sa mi to pacilo prehradit uplne, ale ked sa neda, tak aspom takto som to chcela prehradit.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign tak pri najomnych bytoch by to teda urcite mozne nebolo. Ale tak je mnoho susedov, ktori by si dali radsej ruku odrezat ako by mali susedovi nieco taketo schvalit aby si to mohol odkupit. Aspon u nas taki susedia su. Zavisi to asi dost od toho aki su ludia :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?