Tehlový obklad vo forme plátov na imitácie tehlových a kamenných stien (Obifon, Dekobrik).

Zdravím, nedávno sme kúpili panelový byt. Chceli by sme tehlový obklad na stenu v obývačke. Na stene (panel) je vrstva pravdepodobne pôvodnej "omietky" (nepoznám správny termín). Pán ktorý nám ma robiť stierky/omietky v byte nám odporučil nepoužiť klasicky tehlový obklad ale niečo čo je značné ľahšie, alebo odstrániť pôvodnú omietku a obklad lepiť priamo na panel. Klasicky tehlový obklad (hrúbka cca 20mm) ma hmotnosť cca 30 kg/m2, imitácia od Obifon, Dekobrik (hrubka cca do 4mm) ma hmotnosť cca 3-5 km/m2. Dôvoď prečo to neodporúča je, že by to omietka, ktorá ale drzí naozaj dobre, o čom sme sa presvedčili, nemusela vydržať a odlepiť sa od panela. Chcem sa teda spýtať na skúsenosti ľudí poprípade názor ďalších majstrov čí je to naozaj tak a obklad sa na omietku nemá lepiť. Poprípade čí mate niekto skúsenosti s imitáciou tehly od Obifon, Dekobrik v interiéri a lepením na omietku. Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ je na paneloch štuková omietka tak by sa mala odstrániť. Štukové omietky nie sú nosné pod obklad.
Odpovedať
Zdravím je tam takáto vrstva ako na fotke, pár mm ale samozrejme celistvá. Ja sa pýtam preto lebo doma v kuchyni máme na takejto omietke nalepenú dlažbu už asi 20 rokov a drží...
Odpovedať
Profilova fotka
@spartan311 Môže držať aj nemusí. Veľmi vela záleží ako omietka zrele pri nanášaní, aký druh omietky bol použitý ,aký je podklad atd.....je toho viac nechce sa mi to všetko vypisovať.
Odpovedať
Staci zoskrabat iba farbu, ja som lepil sadrovy obklad na stenu mamutom kde bola ako podklad stukova omietka a drzi to. Muselo by sa velmi vela obkladu odtrhnut naraz aby to padlo lebo sa drzia aj navzajom kedze su dost vystupene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?