Tečúce WC

Ahojte, asi pred troma mesiacmi som vymenil v byte záchod. Zvolil som závesné WC na zamurovanie značky WC Sat bez splachovacieho okruhu. Po namontovaní všetko fungovalo ako malo, teraz už však pár týždňov pozorujem, že WC preteká. Preteká takým štýlom, že po zadnej stene WC steká slabý prúd vody. Otvoril som okienko, kde je splachovací mechanizmus a v splachovacej nádržke som si všimol, že vo vode je pomerne dosť bubliniek, čo má zrejme nejaký súvis s tým pretekaním vody. Vedel by mi niekto poradiť, kde by mohol byť problém alebo na čo by som sa mal zamerať? Na internete som našiel len odporúčania na výmenu tesnení, prípadne vypúšťacieho ventilu, môj záchod je ale nový, takže v tom by problém asi nemal byť. Čo som si tak ešte všimol, netečie to vždy, len niekedy. Vopred ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@miro285 Pretekajúce WC môže mať X dôvodov a príčin. Z jedného príspevku a fotky ti to nikto nezistí. Treba ísť na to analyticky a vylučovať možné závady. V prvom rade by som to znovu rozobral, tesnenia namazal vazelínou a opäť zložil. Ak si to skladal ty, je možné, že si zle vložil niektoré tesnenie, alebo bolo niektoré tesnenie nejako zdeformované pri vložení. Ak to neodstráni problém, treba zistiť, či je problém so splachovacím mechanizmom, alebo s napúšťacím. Teda či prepúšťa splachovač a preto napúšťací ventil stále dopúšťa vodu, alebo napúšťací ventil prepúšťa a stále napúšťa vodu a tá potom preteká cez prepad v splachovači. Podľa zistenia potom opraviť to, čo je vadné, alebo chybne namontované. Ak to ale tečie len niekedy, tak problém bude v splachovacom mechanizme - po spláchnutí asi tesnenie nesadne správne na svoje miesto. Keby to tieklo v napúšťacom ventile, tak by to tieklo stále. To, či je misa klasická alebo bezokrajová s tým nemá žiadny súvis.
Odpovedať
Áno, to mi je jasné, že najjednoduchšie by to bolo rozobrať a pozrieť sa na to, to by som tu ani nepísal ale urobil by som to, ale ten záchod je pod sádrokartónom a k záchodu sa dostanem len cez to okienko, kde je splachovací mechanizmus. K tomu problému, nespozoroval som, že by to prepúšťalo okolo napúšťacieho ventilu, pretože záchod vodu nedopúšťa, len tečie z misy odniekiaľ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?