SUSEDIA

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať - aj keď tém tu je na otrasných susedov veľa, či náhodou neviete ako si vybojovať pokoj vo svojom byte. Kúpili sme byt, kde nad nami majú deti. To čo tam zažívame každý deň - je neúnosne. Nejdem sa viac nateraz rozpisovať len ma zaujíma AKÉ MÁME MOŽNOSTI. či len sťažnosť na lampáreň 😄 prípadne ak sa niekto naozaj hlboko vyzná, napíšem mu všetko čo sme si už s nimi zažili. Budeme vďačný za každú radu. Ďakujeme.
Odpovedať
1
2
@pochabel no tak to teda aj mna. ako poznam ludi, ktori sa kvoli takym to suseom prestahovali. z bytu do domu na okraji mesta, lebo to tam uz nedavali. par krat sme u nich boli v tom byte a bol to des
Odpovedať
@dalibor89 necitala som vsetko tak neviem co ti radili. Ja som chvilu robila na urade mestskej casti a tam sa take veci riesili cez jedno oddelenie. No riesili ako riesili, proste chodili staznosti od ludi a urobilo sa stretko s oboma stranami. Len tam musi byt ochotna druha strana aj nejaky kompromis urobit. Skus si precitat paragraf 5 alebo ako ho vedia obce uplatnit https://www.sarisskebohdanovce.sk/pre... Skus zavolat na obec ci a ako take riesia
Odpovedať
Tak pozri sa... keď ideš bývať do bytovky, musíš rátať s tým, že tam sústavne niekto vrta, deti vrieskajú, driblujú loptou, trieskaju po radiatoroch, alebo že počuješ susedov sexovať a prdieť. Mne stačilo prvých 24 rokov života, lebo moji rodičia z toho boli posratí, tak sme doma ani nemohli behať, ale plno susedov vrtalo hlava nehlava, v sobotu o pol siedmej ráno, rozčuľovali sa a nič sa nezmenilo. Tak to proste je. Podľa mňa bývať v dome by malo byť ľudské právo. Tam máš len taký pokoj, aký si urobíš. Kým sme nemali deti, tak sme aj o pol noci hrali na klavíri s manželkou štvrorručne a vedeli sme, že možeme, lebo to nikomu nemohlo vadiť.
Odpovedať
@pochabel byval som v BA.. hold vybral som blbu bytovku, na pohlad ako ina, ale vnutri hnilu (doslova, zatekala mi strecha, a trvalo to pol roka, kym prisli opravit, mna na strechu nepustili a ani by som nevedel najst kde bol problem, pol roka som vymienal kyble a kvapkalo to tam a hrdzavela mi malovka, samozrejme aj plesnivela, takze litre toho pripravku proti plesniam som musel minut..) To bola taka ta mega mega bytovka so 100+ bytmi.. Nikdy by som do takej nesiel, ani zadarmo.. Ale lokalita sama o sebe bola OK. Inak predtym som byval v byte v TT, tiez podstresny byt, a teraz na neho spominam, super byt, super poloha, nebol tam vytah, co bolo tiez super (ticho). fakt by som musel velmi hladat, aby mi tam nieco vadilo, zil som tam presne tak dlho, ako v tom byte BA, zhodou okolnosti.. cize naozaj, zalezi byt od bytu.. Jedine co na tychto bytoch je nevyhoda je, netransparentny fond oprav a predrazene sluzby.. Aletak hold, "komfort" byvania.. Moji rodicia maju tiez 1 psycho susedu, chodi na strechu aby im pozerala do zahrady, pricom ta zena ma 70+rokov.. Potom maju jednych, ktori nevedia ako spravne kompostovat a dymia pomerne slusne (cierny dym, to nebude grilovacka opekacka), ale napr poznam aj pozemky, kde byva rodina, kde je neuveritelne ticho, ale tiez sa stazuju na nocne stekanie psov.. Ono co to sa tolerovat da, ale hranice by mohli byt ...
Odpovedať
Inak, v tej BA, v tej zvlastnej bytovke, boli aj OK susedia, lenze ak ich ma clovek desiatky v okoli 10metrov, tak je to problem. O zopar som ani nevedel, pricom 30% bytov boli prazdnych (ved to poznate, realitny boom, zdedime, kupime, drzime) a 30% prenajatych (z toho polovica prazdna) a zvysok cca 40% stabilni vlastnici, zvacsa dochodci, alebo rodiny v strednom veku s detmi. Cize fakt 2-3-4 vlastnici dokazu takto zneprijemnit zivot.. Napriklad taka uchylka v BA bytovke bola, mreze - kovove mreze, aby im nekradli smradlave topanky z chodby, lenze nikto s tymi mrezami nezaobchadzal ticho, vsetci len bum supa, aj rano o 05.. co lahko zobudi toho, kto ma mrezu blizko k spalni. take mreze, cca, ani nie tazke, pretoze v navale nerovv som ju raz zobral prec.. ale ten kov o kov, to je rachot, kotvene do spalnoveho panelu.. 6.. sest bytov, tolko som napocital v spomienke, ktori ma stvali pravidelne (nepravidelne/jednorazovo ma nenestval nikto prakticky).. a z toho 1 bol "dovernik" resp dvaja, jeden zdrhol prec ako ja a druhy zostal, lebo teple miestecko, ulieval si peniaze a ked na to niekto prisiel, mal dost hlasov, aby ho tam podrzali, pretoze na schodze islo len cca 15% vlastnikov.. Ono prezit sa tam dalo, ale ked sa zamyslim, tak v dome mam tiez problem 1. hluk od psa a susedov den i noc 2. smrad z kominov a to je asi tak vsetko.. Cize, suma sumarom, polepsil som si, aj ked nie do dokonale ruzoveho sveta.. ale suto veci, ktore sa daju riesit, pretoze FYZICKA vzdialenost od suseda je vacsia ako na byte.. Inak zopar kamosov, co byvaju v byte, nechapu a nechapali o com tocim o tom hororovom byte, az im neskor tiez zacalo vadit nieco, farizejske od nich, hovorim im, vadi mi pes na dome, susedov pes, a kamos ze "trepes hluposti".. o pol roka neskor, tomu istemu kamosovi vadilo, ze jeho sused cez 2 steny chrape v noci. Karma zdarma.. Ani ja som vela veci nechapal a mal som hlupe reakcie, az kym som ich nezazil na vlastnej kozi, preto som zacal prispevok, "kto nezazije, nepochopi".. a prisposobovat sa tomu teroru je ako premrhat zivot..
Odpovedať
@dalibor89 Máš aj vlastné deti? Ak nie, tak keď budeš mať, pochopíš ... 😄 Akože pri malých deťoch je to ozaj náročné ... Zažila som, keď náš mal nočné plače a neutíšiš to... Proste idú mu zuby, alebo kolika ... Alebo keď bolo choré, horúčka ... Robila som maximum, ale niekedy to dieťa fakt proste plače a aj sám rodič je zúfalý. Keď malý lozil, tak stále som čakala suseda pred dverami, pretože bol to dupot ako by išli kone 🙈 Potom prišlo obdobie že každá vec vydáva zvuk pri buchnuti ... Trepal do všetkého, do čoho mohol .... Snažili sme sa ho brzdiť, ale ročnému dieťaťu sa proste veľmi veľa veci nedá vysvetliť. Nuž my našťastie sme mali buď úplne hluchých, alebo veľmi benevolentnych susedov, lebo sťažovať sa neprišiel nikto 😀 Vďaka Bohu túto bytový etapu máme za sebou a už sme v dome ... Ale teda slsama som sa snažila byť benwvolentna a zároveň som bola vďačná aj za benevolentnych susedov.... Tiež mi nebolo príjemné, že keď dieťa po hodine som uspala, tak zrovna susedia začali vŕtať a zobudili dieťa... Hold, bola to skúška trpezlivosti a vzájomného rešpektu, ale aj o Tom je bytový život. 🙂 ... Skús za nimi v prvom rade zájsť s čokoládou a fľaškou na milý pokec a možno zistíte, že situácia nie ej až taká zlá a nájdete riešenie. 🙂
Odpovedať
@valilajk ano, mame deti. Boli sme za nimi. Pekne sme prosili. Slušne. Pani susedka úplne arogantná. Otáča to na nás,že my sme arogantný. Že ona musela trpieť našu prerábku(trvala mesiac a bola riadne oznámená) toto trvá pernamentne. Že ona trpí tiež naše party.(nikdy sa ale neprišla presvedčiť,že u nás nie je) Máme sa odstahovať, dať si štuple do uší, ist spat do inej izby (co by musel byť iny byt,pretože trieskaju v jednom kuse v celom byte. Posledne bolo aj s domovnikom, ze oni toto už uzavreli a buď si zvykneme alebo nezvykneme. Ja viem,že s takouto vygumovanou osobou nepohnem, jej akokeby uplne preplo, po to čo som ju poprosil o trošku kludu vo vlastnom byte. Mne nevadí plač. Ani krik, chapem,že su to deti a nedaju sa ustrazit kazdu chvilu. Ale toto je osoba, ktora o ne nejaví zaujem. Neviem čo robi cele dni ale tie decka si robia co chcu. A okrikovat ich nebudu vraj, aby neboli utiahnute. Viem,že nic nezmozeme, ze musime pockat kym vyrastu, ale to tak do 15rokov minimalne,kedy uz budu mat ine zaujmy, blizke roky sa to bude ich silou len zhorsovat. Trpezlivosti mame s manželkou az az, urcite by sme sa nestazovali na nieco obcasne drobne, ale toto uz presahuje našu trpezlivost 😞 Deti mame, takze nejsme tu teraz bezdetny otrasny ludia ktorí nenavidia deti. Chceme len klud vo vlastnom byte. Aspon trosku.
Odpovedať
nik iny sa nestazuje? ono je to tazko, lebo prakticky s tym nemas co spravit. ci nejake akusticke odlhucnenie bytu pomoze natolko, ze vam to bude stacit je tiez otazne. najhorsie pripady su, ak dany sused si svoju chybu absolutne nepripusta
Odpovedať
@valilajk presne ako u nás, pod toto sa podpisujem 😁👌
Odpovedať
@dalibor89 Ak chcete aj nadalej v danom byte byvat (neplanujete sa odstahovat), existuju moznosti zvukovych izolacii. Velmi vsak zalezi na tom, aky typ hluku chcete odhlucnit. Ak je to dupot nad vami (tzv. krocajovy hluk), to sa neda uplne odstranit, len ciastocne. Krocajovy hluk totiz treba riesit v mieste jeho vzniku, cize u susedov nad vami dobrou zvukovoizolacnou podlozkou pod podlahou (=pre vas asi nerealne). Da sa to ciastocne riesit aj od vas, ale nebude to mat taky efekt, ako by to bolo u susedov. Ak je to krik, rozne zvuky z bytu, to sa da riesit lepsie. Ale nie je to lacna zalezitost. Da sa dat kvalitna zvukova izolacia na strop, pravdepodobne bude treba aj na bocne steny. Zmensuje sa tym priestor v byte. Zacal by som stropom aspon v jednej izbe.
Odpovedať
Profilova fotka
ak by boli susedia normalny, tak by si poriesili aspon nejaky koberec alebo teda podlozku. vy si mozte odizolovat strop, no v akej miere to pomoze, to vam nik len tak povedat nevie
Odpovedať
aj mne sa zajace z dolného poschodia sťažovali, že tí z horného dupocú, dal som ich všetkých do mrazáku a bol kľud. Podľa všetkého na MS prispievajú len tí ideálni ľudia, tichí, nekonfliktní, dodržujúci všetky zásady susedského spolunažívania. Len aká je naozaj pravda???
Odpovedať
@foox Ludia su rozni. Niektori su totalne neuvedomeli (kvoli ktorym vznikaju taketo temy). Potom ti, ktori maju s nimi problem, musia riesit taketo veci. A ano, su aj uvedomeli ludia, co sa spravaju slusne, nerobia naschval hluk, ked nemusia, lebo si uvedomuju, ze nebyvaju sami. Bohuzial, v bytovom dome moze byt vacsina uvedomelych a staci jedna vynimka, co to vsetko narusi. Mimochodom, pokojne uzivanie majetku (bytu) patri k zakladnym pravam obyvatelov, bohuzial, na Slovensku je to niekedy len veta na papieri.
Odpovedať
@durino mňa by v paneláku/činžiaku/mrakodrape *eblo, radšej budem bývať na samote/dome/barabizni medzi muchami a latrínou!
Odpovedať
@foox Uplne to chapem. Ale nemozu byvat vsetci v domoch - nie kazdy ma k tomu vztah. Potom by boli kazdy pracovny den rozsiahle kolony do vacsich miest (co uz aj tak byvaju). A nie vzdy to je take zle v byte, vela zavisi od susedov a kvality vyhotovenia stavby... Nieco sa da riesit zvukovymi izolaciami, mam s tym skusenosti. Je to drahe, ale stalo mi to za to.
Odpovedať
@durino ďakujem za odpoveď. Myslim,že chyba bude aj u nich, tou podložkou ale nerealne. Nemajú peniaze na rekonštrukciu. Koberce sa ohradzuju že dali na miesta kde sa deti najviac hraju. Asi tie lietajuce tenke, načo zbytočne minuli peniaze. Normálne Koberce tiež nedajú lebo nemaju na to peniaze, a deti vraj nejsú odlienkovane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@foox asi preto, že takí ľudia čo nám strpčujú životy sem neprídu zúfalo hľadať radu ako na nich. Dávnejšie som tu čital príspevky aj že zúfalí rodičia prosili o pomoc,že suseda sa im stále sťažuje že deti buchaju. Takže sú tu aj take.
Odpovedať
@zahraj nikto iný sa nestažuje, bývajú priamo nad nami. V bráne som už počula pár názorov na výchovu decká škriekaju,vrieskajú ako šialené , kopú do výťahu ale im to je jedno. Najhoršie sme na tom my.
Odpovedať
@hena8874 ak by boli. Lenže suseda očividne normálna nie je. Robí to naprieky už len preto,že sme si dovolili sa ozvať. Muž by aj niečo urobil ale ten chodí aj do práce nemá stále dosah. Keď je doma on, je to tam úplne iné. Aj ich hadky som počul. Proste ani on ju pravdepodobne nevie zastavit a len sa hanbi a uteka pred nami.
Odpovedať
ja ked toto citam, tak si vlastne hovorim, nie je to najhorsie. kupila som si vysnivany byt s predzahradkou, fakt ze vsetko super. Najviac som sa bala , ze nebudem mat sukromie na terase a na zahradke, ale nie je to tak. Susedia vobec nie su terasove tipy, naopak. su to mladi ludia s 3,5 r dietatom, s ktorým ale päty nevytiahnu co su dni dlhe. Dieťa robi Velkú pardubicku, mam pocit, ze krokom ani nevie chodit. Prisahám, že nie som precitlivela, ved som cely zivot byvala po bytoch. V poslednom sme mali susedov s tromi malymi detmi, pocas kovidu do bol zahul.. ale deti o 19:00 boli ulozene v posteli. Ale toto co mam teraz nad hlavou je katastrofa. Samozrejme som ich bola krasne poprosit o trocha kludu, samozrejme bolo odpovedou, ze ved to je dieta, a este ze aha, to asi ta kolobezka :) som myslela ze ma vystreli. Tak nic. Znova otvaram Nehnutelnosti a mozno mi daco skoci do cesty.... a este sa kazdy den modlim, aby susedia nado mnou vyhrali lotto... nech si kupia domcek :))
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od johnsova:

ja ked toto citam, tak si vlastne hovorim, nie je…
@johnsova No taketo sme si aj my zazili v byte, deti nad nami sa vozili na odrazadle po byte a narazali kade tade. To bolo nieco neskutocne. Cize uplne tymto tvojim pocitom rozumiem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Tak pozri sa... keď ideš bývať do bytovky, musíš …
@arcticcode "Podľa mňa bývať v dome by malo byť ľudské právo." pls to si ako predstavujes?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@richard71 Nijak, to je utopia. Teda na slovensku samozrejme... tu si vobec rád, že niekde bývaš...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@richard71 Nijak, to je utopia. Teda na slovensku…
@arcticcode Vôbec to nie je tak, že všetko zlé sa deje len na Slovensku. V žiadnej krajine to nie je úplne ideálne.
Odpovedať
ako suseda si nevyberies, to je pravda, no ale ani v niektorych domoch so skvely susedom to niej emed lizat, takych pirpadov uz aj medializovanych bolo dost. no dohovor zvacsa este viacej rozviri vodu
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zdenko33:

ako suseda si nevyberies, to je pravda, no ale an…
@zdenko33 tak to je jasné, no v niektorých prípadoch ani rôzne boje proste nepômožu. ja mám známeho, ktorý býval v byte a nakoniec sa odsťahoval do domu na konci dediny. bol tak po tých rokoch od susedov zdeptaný, že inak sa zariadiť nevedel
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fillo_kiko:

@arcticcode Vôbec to nie je tak, že všetko zlé sa…
@fillo_kiko Tým som myslel, že tu na slovensku si vôbec rád, že máš strechu nad hlavou. Ohľadom susedov to mi je jasne, že všade sa nájdu debkovia, neni o čom. Ja som býval 24 rokov v byte 8 poschodovka, 32 bytov. A 6 rokov bývam v domoch, takže viem porovnávať...
Odpovedať
pokoj sa da len tym, ze sa odstahujes, no nikdy nevies, ci to na novom mieste nebude pripadne este horsie, ako je to teraz
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?