Strop v paneláku

Pekný piatkový deň prajem a prosím si radu ako riešiť strop v paneláku. Bývame na poslednom 7. poschodí a strop je otrasný. Ako panely pracujú tak to praská a bývalý majitelia to zapucovali ale otrasne, samé hrbolčeky. Murári majú rôzne názory, jeden hovorí sadrokartón, druhý hovorí polystyrén nalepiť, tretí hovorí sieťka plus stierka. Ale ževraj pomôže tomu len sadrokartón, lebo stierka by opäť popraskala. Sadrokartón by bola posledná možnosť z dôvodu toho, že medzi oknom a stropom je len 15 cm. Budem vďačná za všetky rady a vaše skúsenosti.
Odpovedať
urcite sadrokarton, este v panelaku sa v jednom byte stalo, ze sa odlupol kus stierky z plafonu a zletel na stol v kuchyni. Sam som mal sietkovane rohy, ale po par rokoch to aj tak popraskalo. 15 cm tam urcite netreba znizovat.
Odpovedať
@evina274 urcite nie polystyren
Odpovedať
Sadrokartón a stačí ti max do 10cm od vrchu.Ja to mám tak v kúpelni a v pohode. Len si to daj robiť niekomu ,kto to vie aby si nemala plafón aj po sadroši taký istý ako predtým :-D
Odpovedať
Určite sadrokartón. Ale treba ho spraviť rozumne. A do kútov rozumne nalepiť lišty, aby nebolo vidieť praskliny, ktoré časom vzniknú.
Odpovedať
a sieťku + stierku veľmi neodporúčam. Robil som tak kamarátovi, ktorý sa nenechal presvedčiť na SDK, a po pár mesiacoch má maličké prasklinky. Kto o nich nevie, tak si ich nevšimne. Ale čo bude o pár rokov, nik nevie. Sa mu to celé odtrhne, tak bude šťastný.
Odpovedať
Profilova fotka
sadrokarton sa da aj do 5cm na znizenie
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@worker_falcon Lišty? tie okrasné polystyrénové?
Odpovedať
Ďakujem pekne za Vaše odpovede. A podľa Vás stačí do kuchyne biely obyčajný SDK alebo je lepší vhodnejší zelený?
Odpovedať
@evina274 podla mna staci biely. Aspon vsetci, ktorych poznam maju biely.
Odpovedať
Profilova fotka
biely uplne staci netreba nad tym spekulovat
Odpovedať
A čo mi poradíte, ako vyrovnať stenu, keď je krivá a je tam 5 cm rozdiel? Viac než pravdepodobne pôjde asi celá izba akoby do lichobežníka. Vyrovnať ich do vinkla alebo radšej dať pracovnú dosku tak narezať (prispôsobiž stene)?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@evina274 áno, okrasné polystyrénové. čo najširšie. A nelepiť ich o SDK, ale iba o stenu. s doskou nie je problém, problém asi bude s linkou, tam väčšinou požaduje výrobca pravý uhol. Ale ak ešte neboli zameriavať, treba ich pri zameraní na to upozorniť, a mali by to vyrobiť podľa potreby do uhla.
Odpovedať
@worker_falcon včera sme opäť zavolali stolára kvôli tej krivej stene, (je rozdiel až 9cm, takže to je nerálne nahadzovať a dorovnávať) a dohodli sme sa, že sa trošku oklame obkladom a oni narežú podľa potreby. Prišiel sa nám ukázať jeden murár a ten sa zaručoval, že SDK netreba, že postačí sieťka+stierka.. Ale nakoniec sme ho nezobrali.
Odpovedať
@evina274 no veď za to :-) Ak by ten murár robil aj SDK, tak by s tým nemal problém :)
Odpovedať
@worker_falcon mne sa skôr zdalo, že by s ním problém mal. On skôr vyzeral ako šifník ako murár :-)
Odpovedať
@worker_falcon môže sa SDK sieťkovať a následne pucovku nahodiť? doteraz som to nikdy nepočula, že by sa to robilo ale majster hovorí, že keď sa to aj zasieťkuje tak nebude praskať
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?