Stierky/omietky panelák - cena?

Dobrý deň, dúfam, že mi poradíte, chcem sa opýtať, akým materiálom mám zahádzať ryhy po elektrikároch? Môže byť sadra alebo to je najjednoduchšie/najlacnejšie riešenie a používa sa niečo iné? Oni nahodili asi sadru na niektoré miesta kvôli uchyteniu káblov. Chceme dať sadrokartónové stropy do celého bytu cca. 68 m2 a vystierkovať alebo omietnuť celý byt - 3i panelák v Petržalke cca. 240 m2. Z diskusii som sa dočítala, že sieťkovať celý byt netreba, stačí rohy, pukliny, spoje panelov. Napenetruje sa stena, dá sa kleber na celú plochu, vtlačí sa sieťka a potom sa stierkuje/omieta? Aká značka penetráku a klebru je najvhodnejšia na panel? Keď nám budú dávať cenové ponuky, na čo si máme dať pozor? Nevyznám sa v tom a keď mi príde cenová ponuka s takým a takým postupom, resp. takou a takou značkou materiálu, nebudem vedieť, či je to dobré alebo nie, či sa ten "majster" vyzná alebo je to niekto, kto pracuje po víkendoch popri normálnej robote. Preto by som poprosila, aké konkrétne značky resp. postupy sa hodia na tieto práce. Posledná otázka: aká je orientačná cena za montáž sadrokartónového stropu cca. 68m2 a stierky/omietky cca. 240 m2 na panel v Petržalke? Steny sú holý panel, oškrabané od tapiet. Ďakujem všetkým za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Najlacnejšia aj najjednoduchšie Vás víde malta. Čo sa týka lepidla treba sa držať špecifikácii výrobcu hlavne nech je to stierkový tmel. Keď sa nevyznáte nájdite niekoho kto sa vyzná a aj skontroluje priebeh práce aj jej výsledok (stavebný dozor). Cena sadrokartón cca 15 €/m2 aj s prácou.
Odpovedať
podľa fotiek by som chcel povedať že tapety musia byť úplne na 100% oškrabané. a keby mám ja prerábať byt určite by som dal spraviť aj elektriku. Keď nie v celom byte tak určite tak aby som ju nemal po stenách a podobne. a ked vidím v akom stave sú tie steny dal by som aj sieťku s klebrom. Víde to drahšie ale máš istotu že ti to nikdy nikde nepopraská. Ale tak je to vždy na uvážení každého. A ako som už písal treba porozmýšľať aj nad tou elektrikou. Lebo dáš spraviť celý byt a ked budeš chcieť robiť elektriku za pár rokov všetko budeš robiť nanovo a tak tiež znovu to platiť.
Odpovedať
@philos Ďakujem za radu, nemáme nikoho, kto by na to dohliadol odborným okom. Možno sa opýtam hlúpo, raz píšeš o lepidle a potom o stierkovom tmele, je to to isté? :) Cena 15 eur/m za SDK je za všetko? SDK sa nahodí, spoje sa prelepia tou páskou a už iba namaľuje, neomieta sa, že? @majo1313 Elektriku máme novú v celom byte, steny sú úplne oškrabené s výnimkou jednej steny, ktorá je práve nafotená. Teraz by sme chceli zahádzať tie ryhy po elektrikároch.
Odpovedať
Tak je dobre, ked je elektrika vymenena. Už sa len rozhodnút či len napenetrovať a ostierkovať, alebo dať aj sieťku s klebrom a na to potom stierku. Je to už len na vás a na financiach. No sieťka s klebrom je istota...do buducna.
Odpovedať
Profilova fotka
Sieťka a kleber nieje najšťastnejšie riešenie.
Odpovedať
@thorin vďaka za odpoveď a čo je podľa teba lepšie?
Odpovedať
dovnutra nedavaj lepy (kleber,....), racej sadrove omietky-rimano uni, knauf.........do rohov pasky a nepopraska to
Odpovedať
Profilova fotka
@mahauve veľa stierkových tmelov je zároveň aj lepidlom no nie všetky takže nech je na vreci napísané stierkový tmel alebo lepiaci a stierkový tmel. Áno 15 € za m2 je materiál aj práca( jednoduchý záves, pásky sadra, výbrus, finiš, výbrus)
Odpovedať
@spolocna pri sadrovej omietke netreba kleber a sieťku? môže ísť na holý panel? nebude vidieť vady panelu?
Odpovedať
ak by ste mali tipy na šikovných a kvalitných majstrov (stierka, omietka, SDK) alebo rovno cenovú ponuku, poprosím do IP, ak sa dá, ďakujem :)
Odpovedať
@mahauve nemusis sa bat, mame to uz niekolko rokov a byvyme pod strechou, slnicko a mraz robia divy s panelma, do rohov daj sietku, inak nie je treba. pouzili sme rimano uni na stierkovanie .
Odpovedať
@mahauve My sme v NR davali sietku + kleber od Baumitu a takisto omietku Baumit MPI 25 a sme spokojni. Takisto sme menili komplet elletriku. Kapble sme nijako estra nevyplnovali. Zatiahlo sa to klebrom a rovno sietka. Netreba sa nad tym nejako pozastavovat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sharky369 ďakujem za info, teraz googlim, ten baumit je vápenato-cementová, niektorí hovoria, že sa zle opravuje, ak sa poškodí, preto je lepšia sadrová, tak teraz neviem :-/ Píšu, že je strojová, nanášali Vám to ručne? Kleber a sieťku Vám dávali na celú stenu?
Odpovedať
@mahauve Ak chceš poradiť a nie od diletantov môžem ti dať kontakt na kvalitných majstrov.A keď hovorím kvalitných tak viem o čom hovorím.
Odpovedať
@bisazza ďakujem, sú z BA, resp. robia v BA? mám už pár cenových ponúk :-) otázka pre všetkých: ako budú stierkovať za radiátormi? Sú v petržalskych panelákoch nejaké ventily k jednotlivým bytom, ktoré stačí uzavrieť, odmontovať radiátor a vystierkovať? Nechcem odstaviť celý vchod od ústredného kúrenia :-(
Odpovedať
@mahauve my sme s nou spokojni. pacila sa nam pre ten pieskovy efekt (hrudkova struktura). nanasali nam ju rucne a sietku nam odporucili komplet na vsetky steny. yak sme aj tak urobili. ak nemas ventily na radiatoroch, tak sa musi vypustit voda zo systemu na tvojom poschodi a na poschodiach nad tebou. my aj kamarat sme to riesili tak ze za radiator. nemame vystierkovane. nemali sme ventili a bolo by to komplikovane volat na byt. podnik a potom vsetko zladit byt. podnik a vodara).
Odpovedať
@bisazza poprosim aj ja kontakt. Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@bisazza možeš zaslat kontakt aj mne, vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?