Správca neakceptuje vodomer

Dobry den, vie mi niekto poradit... byvame v mensej bytovke, ked nie su este dane vodomery, kedze je to starsia bytovka pred rekonstrukciou. My sme si dali namontovat vodomery na svoje naklady, lebo nemienim za nikoho platit vodu. problem nastal pri vyuctovan, kedze spravca mi odmietol vodomer uznat, mal nato pravo? Nie som nejako zakonom chranema, chcela by som zaplatit tolko vody co spotrebujeme a nechce sa mi za susedov doplacat...dakujem za radu :-)
Odpovedať
Podla mna sa bude treba ist poradit s dodavatelom vody a v najhorsiom najst nejakeho pravnika ktory by vedel poradit,myslim si ze je dolezita aj zmuva ak nejaka je a co je v zmluve stanovene.
Odpovedať
Odber vody pre celú bytovku je zaznamenaný na hlavnom vodomeri. Túto spotrebu treba rozúčtovať medzi nájomníkov. O spôsobe rozúčtovania rozhoduje väčšina majiteľov domu. Správca je tajtrlík ktorí o ničom nerozhoduje. Ani dodávateľ vody s tým nemá nič spoločné. Ak susedia súhlasia s pomerným rozúčtovaním, nič s tým nespravíte. Voda sa môže používať v spoločnej práčovni alebo môžu byť úniky, to váš vodomer nezaznamená. Problém ktorí máte je jeden z mnohých dôvodov prečo sa oplatí postaviť si vlastný dom a nerozčuľovať sa so susedmi. Život je krátky a netreba si ho znepríjemňovať.
Odpovedať
Ak máte dohodnuté rozpočítavanie podľa počtu osôb v byte, nič s tým neirobíš. Predpokladám, že to je váš prípad. Rozpočítavanie podľa stavu vodomerov musí byť odsúhlasené nájomníkmi a samozrejme ich musia mať v tom prípade všetci nainštalované. Takže správca má pravdu ak ti to nechce uznať. A takisto netreba zabudnúť aj na spotrebu vody v spoločných priestoroch - práčovňa, umývanie spol. priestorov atď. Na tom sa tiež podieľate.
Odpovedať
...opravujem Makaru.........odsúhlasené vlastníkmi..zakon 182/1993....inak súhlas
Odpovedať
@martina00707 tiez som toto pred nedavnom riesila, bola som sa pytat tam,kde spravuju nasu bytovku a pani uradnicka mi povedala, ze potrebujem suhlas od vsetkych susedov, ze chcem mat vlastny vodomer.
Odpovedať
Dakujem Vam za radu....
Odpovedať
@izba ďakujem, samozrejme vlastníkmi bytov, nie nájomníkmi ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?