Samonivelizacna hmota

Zdravim, ma nekto prosim skusenosti s https://www.obi.sk/vyrovnavacie-hmoty... ? Pripadne aku inu nivelizacnu zmes do bytu? Pozeral som este weber nivelit, ktory ma zaujal cenou, ale nasiel som na to zle recenzie, takze ten urcite nie. Fajn hodnotenie ma este Nivello quatro, ale oproti tomu distyku je o dost drahsi. Bude teda ten Distyk ok? Pojde to do panelaku pod plavajucu. Dakujem
Odpovedať
1
2
@matej_chrenko co je zle na weber?
Odpovedať
@igor256 cital som na to zle recenzie, mate s nivelizaciou od weber skusenosti?
Odpovedať
@matej_chrenko áno, podľa mňa je to klasická nivelacka. Ak sú negatívne recenzie od predajcu uzin, kde vrece nivelacky stojí 25€ tak to chápem. (samozrejme, že ten uzin je lepší ale weber stačí). Aj Quatro je v pohode ale sa mi zdá, že rýchlejšie schne ale lepšie sa leje. Ak ste to ešte nikdy nerobili tak nemajte ružové predstavy že to nalejete na zem a samo sa to rozleje a zrovná. Treba k tomu dvoch.
Odpovedať
@igor256 dakujem, jasne budu dvaja, a co ten Distyk, je to velky risk co sa tyka kvality?
Odpovedať
@matej_chrenko neviem ale asi nie, keďže to ide pod plávačku. Hlavne riadne očistiť a napenetrovať podklad.
Odpovedať
@matej_chrenko nepises do akeho prostredia to ma byt liate (kupelka/detska) a v akej hrúbke. Neoplati sa kupit ani najlacnejsi ani najdrahsi, ale vhodny.
Odpovedať
@rkorba momentalne riesim izby - spalna a obyvacka, je to panelovy panelak, hrubku presne neviem, ci menej tym lepsie, ale udajne je cela izba trosku "z kopca" takze pod oknami bude asi aj viac ako 1cm, v najvysom bode izby staci 1-2mm (neskor budem riesit aj zvysok bytu, vratane kuchyne, kupelne chodby)
Odpovedať
Za mna urcite nivello quattro. Hlavne dobre napenetrovat podklad.
Odpovedať
Nasiel som aj technicky list, k tomu Distyku, idem ho vyskusat a dam vediet ako to dopadlo https://samepage.io/public#!/Rwv0I57i...
Odpovedať
Ja som robil s atlas SMS 15 a spokojnost
Odpovedať
@matej_chrenko máš tam hrby alebo jamy alebo len ide z kopca? Pýtam sa, lebo ak je to rovné ale šikmé (znie to hlúpo ale asi chápeš) tak bacha aby si to nezhoršil.
Odpovedať
@igor256 dobra otazka, neviem na nu velmi odpovedat, no nie je to 100% rovne a neviem aka je tolerancia na plavajucu podlahu. To, ze to ide cele do sikma by mi az tak nevadilo, skor sa mi jedna len o to, ze ak tam dam plavajucu tak aby sa kvoli nerovnostiam pod nou neznicila
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pozor na max.hrubku. Ta z obi je na max 3mm.
Odpovedať
@serzo33 2-30mm @matej_chrenko 2mm na meter. Keď zoberieš 2m vodováhu tak uvidíš. 5mm na 1m a viac už môže robiť problémy ak sa tade bude chodiť alebo tam bude niečo ťažké.
Odpovedať
@serzo33 diky, maju tam preklep @igor256 pripajam fotky, cast izby je v pohode, ale v casti su rozne vlny, v tom najhorsom bode by som povedal, ze je aj 4-5mm jama, na fotke je 2m vodovaha
Odpovedať
@matej_chrenko Ja som mal "koryto" :-( v obývačke v strede -1,5cm viď foto... No ale nivelačku som nedával.. ;-)
Odpovedať
@technik007 celkom dost, u mna je to menej nastastie, zajtra sa naleje nivalak v jednej miestnosti a uvidime ako to dopadne
Odpovedať
@matej_chrenko Ja keby som lieval nivelačku tak sa nedoplatím, ale chalani čo to robili ma ubezpečovali že poterom to vyrovnajú čo sa aj stalo..Odviedli dobrú prácu 8-)
Odpovedať
@matej_chrenko bolo by to dobré nivelovat len dôležité je, aby to bolo urobené dobre. Nivelacku treba vedieť urobiť. Treba robiť rýchlo a treba to vedieť roztiahnuť do roviny. Neurobí sa to samo.
Odpovedať
@technik007 co to je vlastne za poter? Diky @igor256 no posnazime sa 😄 budeme na to traja, davam tam pred tym hlbkovu penetraciu nano (den braven) a samozejme mam nachystaneho jezka. Tak snad to vyjde, skusime to na najmensej miestnosti (asi 15m2)
Odpovedať
@matej_chrenko Je to suchý betón v sáčku 25kg, v stavebninách som to kupoval a ak sa dobre pamätám tak balenie okolo 4€.+-1€.. Ale iste lacnejšie o dosť ;-) ako nivelák... ;-) Ak bývaš v byte tak tá nivelačka je dosť riedka a zatečie-vlastne pretečie Ti možno aj k susedom, čo som rázne odmietol.. Toto bol suchý betón kde išlo min. vody a tak ho potom rozotreli po podlahe..To ale robil kamarát čo sa s tým zaoberá.. Ja by som iste urobil redší a susedovci by ma iste pochválili :-D :-D Už na to keď dáš nivelačku tak ok,ale keď to urobia na jeden "šup" rovné tak je to ok... Mám to tak urobené po celom byte pri rekonštrukcií..Nepoužil som nivelačku nikde.. ;-) Chodba sa robila na dvakrát nakoľko sa to robilo za pochodu bývania v byte, a potreboval som sa premiestniť do kuchyne alebo do izby.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matej_chrenko ja som uz par krat DIY nivelizoval, takze moje poznamky z praxe: Weber nivelit - je OK, ale schne to rychlo. AK je to mozne, treba pred aplikaciou znizit teplotu na idealne 15c a samozrejme nevetrat. vsetky okna pozatvarat. Vsetko uz musi byt dopredu pripravene, pocas aplikacie to nestihas (tzn. prechodove dilatacie, riesenia okolo rad. trubiek. Akukolvek malu dieru vyspravit dopredu (tmel, flexi lepidlo). Z kombinacie Weber nivelit, Quattro a Murexin sa mne osobne najlepsie robilo s Quatrom, ale to je asi specifikum nivelizacie na baze sadry. Osobne mam radsej cementove. Medzi cementovymi som nebadal zasadne rozdiely, ale nie som profik co ma naliate kilometre. 25e za 25kg som nebol ochotny dat. O distiku som nevedel, ale vseobecne nemam koncern s lastovickou velmi v laske, okrem Mamuta. Ale cement. nivelizacia nemusi byt zla. K poctu ludi a aplikacii v bytovke: treba tam velky kalfas (plastovy) a 3 ludi. Jeden cisto leje, jezkuje. Musi mat tie zabavne klincove topanocky (tretry). druhy nosi (vodu, cisti veci). treti len miesa. transport zmesi sa osvedcil v klasickych velkych stavebnych vedrach. Jednu miestnost mate vyliatu za 20minut. Treba si dobre vyratat kolko zmesi vam bude treba.
Odpovedať
@mgx @matej_chrenko Len v bytovke ozaj opatrne nakoľko je to riedke a zaplavíš spodných susedovcov ani nevieš ako.. ;-) Pokiaľ by som bol na spodku tak ok, ale ešte tá cena za balík... ;-(
Odpovedať
@technik007 to zatecenie hrozi iba pri vacsich trhlinach ale treba na to dat pozor Poter a nivelacka su 2 rozdielne veci, kazda urcena na nieco ine. Poter ma minimalnu hrubku 40mm, max 100mm? Nivelacky su cca 1-40mm.
Odpovedať
@igor256 ""Poter a nivelacka su 2 rozdielne veci, kazda urcena na nieco ine. "" Je mi to jasné, ale ak by som aj chcel dať IBA nivelačku tak nemôžem lebo by som s ňou niekde neuspel-ako píšeš hrúbka..Po druhé je drahá ako ďas a potom ešte dať nivelačku netvrdím že je to zlé, je to dobré ale keď už vyrovnali poterom rovinu načo budem dávať pod plávajúcu podlahu ešte nivelačku?? ;-)
Odpovedať
Vysledok zatial vypada celkom schopne:
Odpovedať
Profilova fotka
@matej_chrenko - vidim tam stopy jezkovania, to by tam vidiet byt nemalo. ak to na rovinnost nema vplyv je to len esteticka vada alebo vyrobca setril na pojive. Weber nivelit je po skonceni hladky ako zrkadlo. Len nesmies chodit valcekom uz do tuhnucej zmesi, to zacina po 10-20min od vyliatia. skratka vyliat plochu, jezkom odstranit bubliny a uz do toho nerypat :). kolkati ste to miesali a ako rychlo to zacalo tuhnut?
Odpovedať
@mgx "kolkati ste to miesali"" :-D :-D Prečo som to nevedel nájsť v knihe Správnosti SJ??? :-D :-D Na ráno dobrá zábava.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 vidíš, ečte ráno by som stavil obličku Sybily Mislovičovej na to že je to dvojtvar, alebo nejaký archaizmus. Lebo u nás sa tento tvar v hovorovej reči bežne používal v argumentácii staršej osoby nám deťom (koľkatí ste tam boli? (na zakázanom mieste - rozumej garáž, šopa, poza školu). A kuk, vidím, že koľkí. No, človek sa učí neustále :)
Odpovedať
Zdravím. Tiež idem vylievať už tretiu izbu. Len v tejto izbe mám velké "výtlky". Starý poter bol zdutý, tak som to oklepal a oškrabal čo sa dalo. Ale...zvládne to nivelačka vyrovnať, alebo to treba ešte pred tým opraviť? @technik007 , @matej_chrenko , @mgx ďakujem vopred za rady
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?