S čím prilepiť sklobetón?

Ahojte všetci majstri,majsterky :-) Zhánam radu , mám taku malú dilemu.Idem predelit jednu izbu na polovicu a potrebujem aby do druhej izby kde nieje okno preniklo svetlo.Chcel by som dat do hornej casti ale nie uplne az k plafonu sklobeton asi 15x15 ak taky rozmer je.Preto sa pýtam ci to je mozne tak spravit alebo mi kludne dajte nejake typy .Hlavne ako a s čím prilepit tie sklobetony nechcem to lepit kleibrom. Ak sa stím uz niekto stretol poprosím o radu.Vopred Ďakujem za všetky typy. S pozdravom Robike :-)
Odpovedať
sklobetón je rozmer 15x15cm
Odpovedať
Profilova fotka
sklobetón má obdobné vlastnosti ako kameň alebo keramika, takže lepidlo je vhodné, môže sa vložiť do upraveného otvoru a lepiť silikónom, penou, cementom. ale je to klasický materiál, takže kleber je vhodný.
Odpovedať
vidím že je tu kopa odborníkou , sklobetón je sklo,teda každý kléber na to nemusí chytit, je na to špeciílna malta na lepenie a škárovanie./vetromalta/,kde ale pri takejto ploche treba dávat medzi jednotlivé rady ocelové prúty ako výstuhu .s vetromaltou sa to dá nahrubo ponaliepat,treba použit aj distančné krížiky ,a ked to zaschne tou istou maltou zaškárovat. existuje aj druhý spôsob kde sa to vetromaltou iba škáruje a na lepenie sú špeciálne lišty , ktoré sa lepia polymerovým lepidlom ,/napr mamut.../,ale v porovnaní s vetromaltou je to čistejší ,ale podstatne drahší spôsob. Inak sklobetón sa robí v rôznych rozmeroch ,štandard je 19x19 cm .treba rátat s tým že menší môže byt aj drahší . a odkaz pre Jotka, jotko môj videl si niekedy sklobetón? ked sa tak blbo pýtaš , logicky 15x15 cm ,ale to cukrári nevedia.
Odpovedať
kedze mam doma tiez sklobeton a mam ho nalepeny na kleber a bola s tym velka piplacka aby to aj vyzeralo :-) a oreginal malta na skolebton je strasne draha a z mecha spravis len par kuskov tak jednoznacne kleber a ja som si to este zapucoval s fajnpucom a je to ako oreginal a este to mozes aj z purenu zafukat ked tam zostane neaka spara
Odpovedať
Profilova fotka
ina otazka z ineho sudka. :-D preco sklobeton? existuju aj ine moznosti.. neotvarave okno a na to potom nejaka folia ktora urobi sklo nepriehladne alebo ciastocne neprehliadne (daju sa kupit v hornbachu) alebo plexisklo... mozno v nejakom drevenom rame.. ci nejake profily z hlinika alebo plastu.. dnes je kopa moznosti...
Odpovedať
Profilova fotka
Sklobetónové tvárnice majú povrchovú úpravu v miestach ,kde sa dáva malta.Väčšinou sa jedna o zdrsnený povrch vo farbe sklobetónovej tvárnice.Je to preto ,aby na takýto povrch chytila hmota na ktorú sa tvárnice murujú a zároveň aby nepresvitala a nemenila farebnú škálu sklobetónu.Z lacných materiálov je na murovanie najlepší polosuchý poterový beton,alebo cementová murovacia malta.Absolútne nevhodný je kléber(okrem šnelflex kléber-u). Pokiaľ by ste sa živili tým o čom píšete tak by ste nemohli odporúčať dištančné krížiky.Tie môže vyberať z krabíc a dávať farárovi do zvončeka.Sortiment sklobetónov predávaných na Slovenskom trhu je odpad n,a západ od Slovenska nepredajný ,výmet z výroby ,v krabiciach pooznačované nepodarky treťotriednej kvality, s defektami na povrchu,nepresný ,nerovnomerný ,krivý a pokrútený , do takej miery ,že je nemožné sklobetóny klásť podľa krížikov.Ale to cukrári väčšinou vedia.
Odpovedať
Jednoduchšia a veľmi lacná možnosť dať si urobiť izolačné dvojsklo alebo trojsklo/kvôli zvukovej izolácii/ z nepriehľadného skla napr.mliečne,dubová kôra,kvôli dilatácii oblepiť po obvode pásikom tenkého xps a a normálne osadiť na pur penu a zatiahnuť omietkou.Osobná skúsenosť z min roku pri presvetlení kúpelne.Montáž 20 minút. Okno v ráme je problém lebo rám zaberie veľa miesta.
Odpovedať
a ake mate skusenosti s vymurovanim sprchoveho kutu zo sklobetonu? nezateka dovnutra sklobetonu voda?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?