Rušenie suseda

Profilova fotka
Dobrý deň, máme suseda v paneláku, s ktorým máme spoločnú stenu. Problém je pre neho ten že tam kde my máme kuchyňu má on z druhej strany spálňu. Stále vraví že stále počuje silné zatváranie skriniek a pod. Pritom máme spomaľovače a aj gumové podložky na vrátkach, pritom on má vraj zaizolovanú stenu. Mali ste niekto taký problém, ako ste ho riešili?
Odpovedať
1
2
a to akože v noci počuje silné zatváranie dvierok ? asi sa mu to sníva
Odpovedať
Profilova fotka
Kedy to pocuje? To by aj mna zaujimalo. Predsa len myslim, ze ked on spi, tak zrejme aj vy, aj my, aj vsetci, ved to je bezne. Ak ma zaizolovanu stenu a vy spomalovace, tak sa mi to zda nepravdepodobne.
Odpovedať
asi vymysla
Odpovedať
pokial to nie je po 22 hodine, tak by som to neriesila. aj to ak mate vy spomalovace, neverim, ze sa da tymi zasuvkami a dvierkami nejak trieskat, podla mna sa len nudi a vymysla si
Odpovedať
Profilova fotka
no my fungujeme od cca 6 do tej 22:30, najčastejšie nám búcha na stenu tak po cca 21:30 ak sa aj normálne rozprávame, aj keď sme sa šli o 22:30 napiť (čiže otvoriť skrinku zobrať pohár zavrieť a otvoriť kohútik - púšťame ho priemerne, nie na plné hrdlo) ao cca 6:00 som dnes len utierala riady - otváranie skriniek odkladanie hrncov do hrncov, a popritom sme si robili raňajky. Začal nás okrikovať z okna, že strašne búchame, že si máme dať na skrinky podložky a pod. Mne sa to zdá neprimerané, že by sa ten zvuk (normálne zatvorenie skriniek-žiadne búchanie) mohol tak šíriť do susedného bytu.
Odpovedať
@miriama_dechtarova taketo veci sa asi nedaju riesit, ved co mas byt smadna v noci? To zase pochybujem, ze je az tak pocut. Mozno si to len vymysla ale to samozrejme je nedokazatelne.
Odpovedať
@miriama_dechtarova vcera tu bola podobna tema, nie je zadavatelka nahodou suseda? 8-) https://old.modrastrecha.sk/forum/omi...
Odpovedať
no moj nazor je ze sused prehana, pokial mate tie veci ake pises tak to nemoze tak pocut ale vyskusala by som to teda ak sused povoli ze ty skoc k susedovi a manzel nech skusi tresnut niecim a uvidis ci to naozaj tk pocut, niektori ludia totiz nevedia co od radosti a zbytocne riesia kraviny
Odpovedať
Nie su to ine zvuky? Napr. buchanie s panvicami, riadom, resp. ked ma zaizolovanu stenu, mohlo by to ist z ineho bytu. Nasi spodni susedia susedia sa tiez stazovali, ze presuvame v noci nabytok a pritom slo len o otvaranie posuvnej skrine. Pripadne sa ho opytajte, ci by ste si to ku nemu nemohli ist vypocut niekedy. Inac tiez by ma zaujimalo, ci kuchynska linka a z opacnej strany spalna ineho bytu je povodna dispozicia. V niekolkych pripadoch som sa uz stretol s tym, ze ludia si v starom panelaku miestnosti poprehadzovali ako im to vyhovovalo, a potom zacali prichadzat od susedov staznosti ohladom hluku. Ale nemusi to byt samozrejme tvoj pripad.
Odpovedať
@miriama_dechtarova mozno by som sa mu slusne pokusil vysvetlit, ze zije v panelaku a normalne ze je co-to pocut. Pripadne by som dodal, ze su aj horsie pripady. Mali sme jednu zensku co nonstop vrieska po vsetkom co sa v byte hybe, tazko s tym nieco urobit, dalsiu pani, ktora mala nejaky psychicky problem a v zime na chodbe otvarala okna, potom plesneli v bytoch steny atd. Dalej by som sa s nim snazil redukovat pocet konverzacii a kazdu poslal dostratena.
Odpovedať
Profilova fotka
@miriama_dechtarova nech ti sused predloží správu o hlučnosti alebo hlukovú štúdiu, v akej miere a koľko dB, a podľa akej normy a či je to v poriadku alebo nie.
Odpovedať
@merak no ak s tymto na neho vyrukuje, heh tak podla mna bude po probleme. ale jasne, bez dokazov, je to len nepodstatne tvrdenie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@placika totižto toto tu mám aj ja, vkuse sa niekto sťažuje na niečo, tak som im odkázal, že ja nič nepočujem a je to len tvrdenie proti tvrdeniu. Pokiaľ chcú niečo dokázať, tak nech mi predložia hlukovú štúdiu.
Odpovedať
V prvom rade si treba uvedomiť že žije v bytovke a nie na lazoch. V bytovke je vždy ruch,buchot,vreskot. My počujeme aj keď sused o 2 poschodia vyššie ide na wc ako otvorí dvere,zavrie,spláchne ...žial bohu je to bytovka s ďalšími cca možno 50 obyvateľmi ktorí jeden ide na nočnú a druhý príde z nočnej...jeden chce spať druhý si potrebuje navŕtať poličku....nikdy nie je kľud. Samozrejme treba byť ohľaduplný ale toto čo opisujete je fakt divné....a pánovi treba odporučiť štuple do uší ak má citlivý spanok alebo zmenu bydliska na samote u lesa, ale myslím že aj tam by mu niečo vadilo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem Vám za názory.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim si, ze vy nic zleho nerobite, len si vas sused asi potrebuje do niekoho rypnut. cele je to divne a nepravdepodobne
Odpovedať
Profilova fotka
@miriama_dechtarova no u nas je tak pocut - lebo tehlova bytovka a steny aj medzi bytmi priecky, nosnym systemom su tu stlpy..... teraz vysava suseda nadomnou, ak som uplne ticho a vedla susedia ranajkuju a sa normalne rozpravaju tak to v spalni pocujem, rovnako ako pocujem v detskej susedu (ta ma ale uz takmer 90 a miestami aj krici sama na seba a v tomto veku mi to pride uz normalne) nikdy ma nenapadlo sa stazovat - rovnako ako nenapadlo sa stazovat na mna susedom, a to pustam pracku ci susicku niekedy o 06:00 hod a huci mi aj do 22:00, niekedy som aj presvihla myslim... sused zije sam? je evidentne nespokojny so svojim zivotom, skus na neho byt mila, same prepacte, ospravedlnte nas a usmev na tvari..... je to proste zatrpknuty dedko ;( a to s tou milotou ti radim lebo takyto clovek zije vo svojom svete a vie byt pomstychtivy, co fakt nepotrebujes.
Odpovedať
Nikdy nepochopím takýchto večných sťažovateľov. Tak nech sa odsťahuje na vidiek, kde bude mať úplný kľud. Veď je snáď normálne, že v bytovke bude všetko počuť, lebo steny sú tenké.
Odpovedať
@miriama_dechtarova mal som takú je... susedu tej vadilo aj keď sme sedeli na gauči čím sme sa snažili byť tichší tým si viac dovoľovala. By som to neriešil a ešte by som viac búchal prípadne rádio.
Odpovedať
Keď je to cez deň, že to nie je v rámci nočného kľudu tak veľa nezmôže, keď chce úplné ticho, kľud mal sa na samotu do domu odsťahovať.
Odpovedať
@jumt a ako ste to potom vyriesili?
Odpovedať
@miriama_dechtarova s týmto susedom zrejme rozumná reč nebude, hocičo spravíte nič mu nebude dobré, ja by som zvolila inú taktiku trieskala by som ako by to dalo nech zistí čo je to naozaj hlasný buchot
Odpovedať
@miriama_dechtarova Predstavte si, ze sused ma pravdu. Jednoducho to pocut - to ukladanie tanierov a hrncov. Nejde o zatvaranie dvierok, ak ich mate spomalene. Sused ma pravdu aj v tom, ze by bolo idelane podlozit tie skrinky pruznou izolaciou (na stene). Jedna sa totiz o tzv. krocajovy hluk, ktory sa siri konstrukciou domu. A najlepsie sa mu zabranuje v sireni tak, ze sa zabrani jeho vstupu do konstrukcie v mieste jeho vzniku, teda u vas. Ale to sa dnes nenosi a nikto to neurobi... A sused je "divny". Nie, nie je divny. Preto sa napriklad vyrabaju antivibracne podlozky alebo gumove nozicky pod pracku, susicku, umyvacku. Ale ani to sa prilis nenosi, vsak susedom to nevadi... Je vam prijemne, ked niekto tuka a bucha do steny, ked chcete mat klud, pripadne idete spat? Myslim, ze nie. Dalsia vec je, ze sused z toho moze byt nervozny aj preto, lebo toto trva dlhodobo a sused zacne byt citlivy uz na hocijaky zvuk od vas. Kto nezazije, nepochopi. Opytajte sa suseda, aku ma izolaciu na stene. Mozno ju nema kvalitnu. Ale aj pri najkvalitnejsej izolacii sa zle odstranuje krocajovy hluk v konstrukcii, najma hlboke tony. Je to zla situacia ako pre vas, tak aj pre neho. Skuste na zaciatok tichsie ukladat riad, pripadne ho ukladat na nejaku maksiu podlozku v skrinke a uvidite, ci to pomohlo. Myslite, ze to suseda tesi, ze vas musi pocuvat? Vidim, ze je tu vela mudrlantov, co hovoria, aby sa odstahoval. A co ak nema kam, alebo na to nema peniaze? Snazil sa to riesit - odhlucnoval, ale aj napriek tomu to nestaci a trpi. KTO NEZAZIL, NEPOCHOPI. Aj vy raz budete starsi a budete potrebovat svoj klud, tak na to pamatajte. Aby sa vam nestalo to iste, co tomu susedovi. Riesenie je kvalitna izolacia u suseda a maximalna snaha o zabranenie prieniku krocajoveho hluku do konstrukcie steny u vas. Teda minimalne maksia podlozka na policach u vas.
Odpovedať
nech si uvedomi ,ze byvanie v panelaku je take ake je ,ja ties susedovcov pocujem -cez den a nejdem sa zblaznit ved to nie stale pocut ked som chcel policku vrtat ,tak som sa popytal kedy deti spia poobede a sused mi povedal ze malo vrtam preto decko poobede nespi ,neskôr aj som vrtal aj decko mi spalo
Odpovedať
@brubos na dedine by mu vadil štekot psa, kikiríkanie kohúta a cinkulár :) Prípadne smrad z kráv a svíň :)
Odpovedať
a mozno nemoze spat a je suci na psychyatra -ved to neni hamba a aki fajnovy ludia tam čakaju
Odpovedať
Povedzte mu ze ak sa mu nepáči tak byt predáte,, spoluobčanom,, a to len zažije..... nemohol by som bývať vedľa takéhoto debila lebo s mojou povahou by to nedopadlo dobre 😂
Odpovedať
Byvanie v hlucnom panelaku nie je vyhra pre nikoho, preto by sa mal kazdy spravat tak, aby obtazoval susedov svojim hlukom najmenej, ako sa da. Niektore veci sa zmenit daju, niektore nie. Jasne, ze ked sa vrta, tak to tichsie asi nepojde, ale ine navyky, pri ktorych sa da zmiernit hluk, sa ovplyvnit daju. Naprikad take dupanie - da sa obmedzit vhodnymi papucami, pripadne uvedomenim si, ze dupem ako slon a nezijem tu sam, tak naslapujem tichsie. Da sa chodit aj bosy a pritom ticho. Ak su deti, tak ich treba k tomu viest (vramci moznosti). Samozrejmostou by mali byt (najma pri detoch, alebo ak dupete) vhodne zvukovoizolacne podlozky pod plavajuce podlahy. Zbytocne hlucne posuvanie stoliciek po podlahe - daju sa nalepit makke podlozky na nohy stolicky. Zbytocne hlasna hudba - existuju sluchadla. Hlucne spravanie, krik - trosku sa kontrolujem. Odhlucnenie pracky, susicky, umyvacky gumenymi podlozkami, najma, ak som odbornik, co perie v nocnych hodinach hoci aj pred 22hod... Keby to spravili vsetci, alebo aspon vacsina, tak zrazu by bolo aj byvanie v panelaku prijatelnejsie. Zakladom vsetkeho je trosku uvedomenie sa a znizenie trochu svojho ega. Tym pomozem ostatnym susedom, za co mi urcite nevynadaju.
Odpovedať
nech si spravi v spalny predstenu a vyplni ja som tiez mal spalnu v jednom byte kde to tak bolo, spravena predstena a nebolo nic pocut ... alebo ho ignorujte
Odpovedať
@velton som sa odsťahoval a predal byt ľuďom čo sa mi zdali najviac divný nech tam má rovnakú krvnú skupinu. Pár rokov bliakania mi stačilo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?